Hot Now

Transylvania College: Doi jurnaliști americani de top îi învață pe elevii români tehnici de leadership și mindfulness

26 07 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.580 afisari

Pentru al treilea an consecutiv, Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, organizează la Cluj Tabăra Americană de Mindfulness și Leadership, activitatate la care iau parte aproximativ 60 de elevi. La această ediție, participanții vor fi consiliați de către Alex și Andrew Walworth, doi jurnaliști americani cu o experiență de peste 25 ani în presă scrisă și televiziune. Cele două ediții ale taberei de anul acesta, demarate pe 16 iulie, se desfășoară în complexul educațional Village on the Hill din Stațiunea Muntele Băișorii, și se vor încheia pe 30 iulie.

La momentul actual, cei doi jurnaliști conduc împreună compania Grace Creek Media, o multi-platformă de producție media care generează programe pentru Discovery și History Channel. De asemenea, înainte de a porni propriul business, cei doi au activat tot în industria de media, Alex având o experiență de peste 25 ani în jurnalism politic în cadrul CNN, PBS (Public Broadcasting System) și Associated Press, dar și ca strateg în comunicarea pentru Biblioteca Prezidențială a lui George W.Bush.

Scopul principal al acestei tabere este acela de a insufla copiilor dorința de a se cunoaște pe sine și între ei, de a-și identifica pasiunile în mod natural, învățând totodată să comunice fără gadget-urile de ultimă generație și să adere la un stil de viață sănătos și activ. De asemenea, în fiecare zi, elevii cu vârste cuprinse între 12-16 ani iau parte la workshop-uri creative, menite să-i învețe principiile cheie ale leadership-ului, având la bază cartea „The Seven Habits of Leadership”, semnată de Stephen Covey.

„Activitățile de leadership au devenit deja o tradiție în cadrul instituției noastre, având în vedere adoptarea programului Leader in Me, care le oferă elevilor posibilitatea de a se înarma cu abilitățile de care au nevoie în secolul 21, pornind de la o premisă puternică – că fiecare copil are capacități unice și poate ajunge un lider. Prin intermediul acestei tabere, însă, ne adresăm nu doar elevilor noștri, ci și altor copii care vor să-și însușească obiceiurile ce stau la baza viitorilor lideri”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

Astfel, pe perioada taberei, din 16 iulie în 30 iulie, abilitățile de leadership sunt puse zilnic în practică într-un mod creativ, prin drumeții, învățarea tehnicilor de supraviețuire, improvizații, sport, jocuri de tabără și activități de exersare a discursului public. De asemenea, reprezentata școlii a completat că elevii proveniți din București, Cluj, Timișoara, dar și Germania, vor învăța să gătească sănătos și își vor îmbogăți cunoștințele despre jazz sau hip-hop.

„Suntem onorați de această invitație și mândri că avem șansa de a oferi din experiența noastră unor tineri pasionați, dorinici de a învăța și de a se face remarcați în viitor. Din punctul nostru de vedere, leadership-ul este o abilitate ce se formează prin educație și întâmplări care ne scot din rutina zilnică, adică întocmai ceea ce Transylvania College promovează în cadrul acestei tabere”, au explicat Alex și Andrew Walworth.

Conceptul acestei tabere a fost creat cu multă pasiune și atenție la detalii de către Dr. Dan Baciu, fondatorul Transylvania College, care a adus alături de el instructori americani și profesori ai școlii, toți având o vastă experiență în coordonarea programelor pentru tineri. Printre aceștia se numără cuplul format din Alex și Andrew Walworth, care, împreună cu cele trei fiice, vor aduce la Cluj spiritul taberelor americane.

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter