Hot Now

Urmărește în timp real evoluția pieței muncii în România cu eJobs Index

26 09 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.986 afisari

eJobs a lansat eJobs Index, un instrument care oferă o perspectivă reală asupra evoluției pieței muncii.

eJobs Index este un indicator statistic care reflectă evoluția în timp a pieței muncii din România și are la bază prelucrarea cifrelor din platforma de recrutare online eJobs.

Acesta reprezintă un instrument valoros atât pentru specialiștii în Resurse Umane, cât și pentru candidații aflați în căutarea unui job. eJobs Index oferă în timp real o privire de ansamblu asupra pieței muncii, la nivel național, cu posibilitatea de segmentare pe regiuni geografice și pe domenii de activitate.

Evoluția eJobs Index are ca referințe luna ianuarie a anului 2015 și o bază de 100 de puncte.

„Transformările continue prin care trec angajatorii și angajații, precum și preocuparea noastră constantă pentru a aduce un plus de valoare în aria recrutării, ne-au determinat să lansăm eJobs Index, un instrument care ne dorim să devină unul de referință pentru piața muncii din România. eJobs Index este o facilitate valoroasă pentru toți jucătorii din businessul local, de la companii publice și private, până la antreprenori și liber-profesioniști”, afirmă Andrei Frunză, CEO eJobs.

eJobs Index este extrem de ușor de folosit, nu doar de către profesioniștii în Resurse Umane, ci și de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, indiferent de nivelul la care se află în cariera lor. „Informațiile prețioase grupate în eJobs Index sunt redate de o interfață grafică extrem de ușor de folosit, atât de specialiștii din HR, care se află în prima linie a proceselor de recrutare, cât și de candidații interesați să rămână conectați la trendurile pieței muncii”, adaugă Andrei Frunză.

Piața muncii a crescut cu aproximativ 10% în august

Piața muncii a avut o evoluție pozitivă în august și a înregistrat o creștere de aproape 10% (9,62%) comparativ cu iulie și un avans de 44,91% față de august 2015. Per total, eJobs Index s-a plasat la valoarea de 171 de puncte în august 2016. Evoluția pozitivă înregistrată de eJobs Index în luna a opta evidențiază atât că angajatorii se află în căutare de personal, cât și că economia, în general, trece printr-o perioadă de creștere.

Datele cuprinse în eJobs Index arată că toate cele 62 de domenii analizate, care compun piața muncii din România, au crescut în august 2016 față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, peste 85% dintre sectoarele din economie analizate prin eJobs Index au avut o evoluție pozitivă în august, comparativ cu luna precedentă.

Domeniile în care eJobs Index a avut o evoluție lunară negativă sunt: Agricultură, Au Pair/ Babysitter/Curățenie, Funcții Publice, Naval/Aeronautic, Tipografii/Edituri și Turism/Hotel Staff. De asemenea, sectoarele Crewing/Casino/Entertainment și Saloane/Clinici Frumusețe s-au plasat, în august, la valori egale cu cele din iulie.

Pe domenii, cele mai mari valori ale eJobs Index din august 2016 s-au înregistrat în Medicină Veterinară (185), Jurnalism/Editorial (185), Altele (184), Prelucrarea Lemnului/PVC (183) și în Alimentație/HoReCa (181).

Bucureștiul, în topul regiunilor

La nivel de regiuni ale țării, cele mai mari valori ale eJobs Index din august au fost în București (172), Centru (167), Nord-Vest (167) și Vest (167). În schimb, cea mai mică valoare a eJobs Index din august a fost în regiunea Sud-Vest Oltenia (158). Toate cele opt regiuni analizate au înregistrat o creștere în august, comparativ cu iulie.

Cel mai mare avans față de iulie a fost înregistrat în regiunile Sud-Muntenia (+7,09%), București-Ilfov (+6,83%) și Vest (+5,69%). Pe de altă parte, cea mai redusă creștere în raport cu iulie a fost raportată în regiunile Sud-Vest Oltenia (+3,94%), Nord-Vest (+4,37%) și Nord-Est (+4,40%). Cea mai bună evoluție anuală (august 2016 versus august 2015) la nivel de regiuni s-a înregistrat în Sud-Muntenia (+100%), Vest (+79,56%) și Sud-Vest Oltenia (79,54%).

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter