Hot Now

You(th)nique – atelierul de talent management pentru ONG-uri europene

12 02 2018, Portal HR , Comenteaza, 1.278 afisari

21 de experți din 7 țări europene descoperă pe parcursul a șapte zile cum pot face strategii eficiente de talent management pentru organizațiile lor și ce metode de educație non-formală pot folosi pentru a oferi oportunități de dezvoltare profesională ONG-urilor din care provin. Atelierul din București, propus de Asociatia Monomyths face parte din proiectul internațional You(th)nique, finanțat prin programul Erasmus+, prin care participanții folosesc instrumente, exemple de bune practică pentru a încuraja retenția și dezvoltarea profesioniștilor care activează în organizații non-profit la nivel European.

În perioada 10-16 februarie, reprezentanți a 7 organizații non-profit din Polonia, Italia, Belgia, Estonia, Lituania, Spania și Romania participă la al doilea atelier intensiv de talent management din cadrul proiectului You(th)nique. Sub îndrumarea trainerilor Dominique Verschuren (Belgium) și Corina Șeler (Romania), participanții descoperă cum să inițieze procese sistematice și ciclice bazate pe atragerea, identificarea, dezvoltarea, performanța și retenția angajaților valoroși pentru organizație. Prin aplicarea conceptelor de inner leadership și talent management în activitatea zilnică, aceștia își pot utiliza talentul și expertiza la capacitate maximă și să aibă un sentiment de apartenență în organizație.

“Prin aceste ateliere de talent management, ne-am propus să venim în întâmpinarea nevoilor organizațiilor non-profit de a descoperi cum să atragă, să păstreze și să formeze experții potriviți pe pozițiile potrivite. Sectorul non-profit se confruntă cu un deficit real de oameni și este necesar ca talentele și expertiza celor care deja activează să fie instrumentate în mod eficient pentru a răspunde într-un final nevoilor comunităților în care activează.”, a precizat Emilia Radu, Co-fondator Asociația Monomyths.

Pornind de la nevoia reală a ONG-urilor de a-și valorifica resursele umane limitate, Asociatia Monomyths a creat un program pe termen lung în timpul căruia să oferim contexte coerente de învățare și training care să îi ajute pe angajați să-și atingă obiectivele profesionale, iar pe ONG pe cele organizaționale. Primul atelier de talent management și inner leadership s-a desfășurat în perioada 20-26 noiembrie 2017 în București.

“Primul atelier mi-a schimbat total perspectiva asupra modului în care îmi coordonam echipa și am început deja să îmbunătățesc strategia de HR și de talent management. Cel mai important aspect al atelierului este metodologia folosită de trainerii internaționali, care are aplicabilitate directă în activitatea mea profesională. De multe ori, ne concentrăm toate resursele în proiectele dedicate beneficiarilor, încât uităm să avem grijă și de colegii noștri”, a declarat Karolina Lohmus, una dintre participantele celor două ateliere.

Proiectul You(th)nique este implementat de Asociația Monomyths în perioada august 2017 – martie 2018 cu sprijinul financiar al Programului Comisiei Europene – Erasmus+ și al organizațiilor partenere – JOETZ vzw (Belgium), Unique projects (Lithuania), GALERÍA ALTERNATIVA (Spain), COMITATO GEMELLAGGI (Italy), SEIKLEJATE VENNASKOND (Estonia) și Institute of animation and social development (Poland).

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter