Hot Now

Zile libere 2015: Câte mai sunt până la sfârșitul anului?

14 04 2015, Avocatnet , Comenteaza, 2.366 afisari

Prima și a doua zi de Paște au fost, conform reglementărilor aflate în vigoare în prezent, zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Dintre liberele legale la care angajații au dreptul anual, în 2015 doar două treimi pică în timpul săptămânii, iar până acum, dacă includem și ziua de ieri, trei dintre acestea deja au trecut.

Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt stabilite în Codul muncii, acestea fiind, în momentul de față, 12 la număr. Pentru cei care aparțin altor culte religioase legale se pot da alte zile libere.

În 2015, doar opt dintre cele 12 libere legale cad în intervalul luni-vineri, astfel că de ele pot profita doar salariații care lucrează după un program normal. Dacă adăugăm prima și a doua zi de Paște, pe lângă 1 și 2 ianuarie, până acum au trecut deja patru dintre sărbătorile legale, doar trei fiind însă în timpul săptămânii.

Astfel, până la sfârșitul anului au mai rămas încă opt libere legale, însă doar cinci pică în timpul saptamanii. Iată cum arată, mai exact, lista liberelor din acest an:

  • 1 și 2 ianuarie (joi și vineri);
  • prima și a doua zi de Paste – 12 si 13 aprilie (duminică și luni);
  • 1 mai (vineri);
  • prima și a doua zi de Rusalii – 31 mai și 1 iunie (duminica si luni);
  • Adormirea Maicii Domnului – 15 august (sâmbătă);
  • Sfântul Andrei – 30 noiembrie (luni);
  • Ziua Națională a României – 1 decembrie (marți);
  • prima și a doua zi de Crăciun – 25 și 26 decembrie (vineri și sâmbătă).

Situatia din acest an este aceeași cu cea din 2012 și 2013, atunci când românii au beneficiat în timpul săptămânii tot de câte opt libere legale, dar este mai puțin bună decât cea din 2014, atunci când salariații s-au bucurat de nouă zile de sarbatoare legala.

Pe lângă sărbătorile incluse în lista de mai sus, Codul muncii prevede că, pentru persoanele care aparțin altor culte religioase legale în afară de cele creștine, se acordă doua zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale ale respectivelor confesiuni.

Important! Prin hotărâre de Guvern, în liberele legale se stabilesc programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și cele de alimentație publica, pentru a se asigura asistența sanitara și aprovizionarea populației cu produse alimentare strict necesare.

Ce compensații primesc salariații care sunt nevoiți să lucreze în sărbătorile legale

Află toate informațiile de care ai nevoie citind articolul de Alexandru Boiciuc pe Avocatnet.ro: Zile libere 2015: Cate mai sunt pana la sfarsitul anului?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter