Hot Now

3 remedii pentru lipsa entuziasmului la locul de muncă

08 04 2015, Portal HR , Comenteaza, 3.011 afisari

Statisticile vorbesc grăitor despre faptul că angajații neimplicați afectează în mod critic performanța organizațională. Faptul că este vorba de peste 60% dintre ei (conform unui studiu Gallup) face ca situația să fie cu atât mai dramatică.

Dincolo de strategia de management HR care ar trebui să includă creșterea angajamentului pe lista de priorități, cei care se confruntă cu plictiseala profesională, cu lipsa de interes pentru ceea ce au de făcut în fiecare zi, trebuie să găsească și singuri soluții pentru a remedia această problemă… nu de „dragul” companiilor în care lucrează, ci pentru că detașarea aceasta poate avea efecte nocive asupra traseului profesional.

Articolul de pe Recruiter. com pe care vi-l recomandăm azi aduce în discuție 3 aspecte pe care le puteți avea în vedere dacă întâmpinați fiecare zi la birou cu plictiseală și demotivare. Ce puteți face?

1. Re-analizați-vă alegerile în sfera vieții profesionale.

Adesea, ceea ce am considerat că ne definește la începutul traseului profesional se schimbă fundamental după câțiva ani de muncă. Poate că între timp am descoperit altceva despre noi sau despre jobul pe care credeam că ni-l dorim și simplul fapt că jobul actual ne provoacă doar plictiseală nu înseamnă că nu putem găsi un loc de muncă în care să ne simțim cu adevărat actualizați.

2. Înțelegeți care este scopul jobului pe care îl ocupați în paradigma organizațională.

Rutina zilnică ne poate împinge foarte ușor în extreme. Putem ajunge să credem că ceea ce facem nu are niciun fel de valoare și acest lucru se proiectează negativ asupra stimei de sine și capacității de auto-motivare. Înainte de a aștepta de la cei din juri să fim valorizați, e bine să înțelegem cum ceea ce facem contribuie la realizarea obiectivelor organizaționale (și, implicit, individuale).

3. Încercați să găsiți o echipă/organizație din care o să vă facă plăcere să faceți parte, de care să vă simțiți mândri.

Este foarte posibil ca plictiseala profesională să fie doar o consecință a faptului că a venit momentul să faceți o schimbare. Dincolo de dimensiunea profesională a jobului pe care îl veți viza, nu uitați cât de important este să fiți mândri de ceea ce faceți și de oamenii cu care colaborați în fiecare zi. Evaluați în interviurile pe care le aveți și această dimensiune înainte de a lua decizia de a accepta o altă ofertă.

Descoperiți mai multe detalii despre fiecare remediu în parte citind tot articolul 3 Tips to Re-Engage Yourself at Your Work.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii

În perioada 24-25 iunie 2020, BusinessMark a organizat cel de-al 30-lea eveniment de HR. Ediția de anul acesta a marcat și o premieră, „Tomorrow@Work” fiind prima conferință din această serie care s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Pe parcursul celor două zile, specialiști români și internaționali au analizat și dezbătut trei factori cu rol determinant […]

Detalii

MyDesks.ro vine în ajutorul freelancerilor și antreprenorilor din România și lansează MyDesks Work, o platformă de job-uri și proiecte punctuale pentru cei care aleg să lucreze de la distanță. Ideea platformei a apărut în plină pandemie, când interesul pentru proiecte remote și freelancing a crescut în România cu peste 40%, conform Google Trends. Cu această […]

Detalii

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter