Secțiune susținută de

50 de întrebări la care să te aștepți în interviu

Portal HR \ Opinia consultantului \ 50 de întrebări la care să te aștepți în interviu

Sunt anumite subiecte pe care ne place să ne repetăm. Unul din ele este cel al întrebărilor în interviu. Am spus-o și o să o mai spunem: nu există răspunsuri standard care să îi scurteze unui candidat drumul către angajare.

Oricât de multe resurse găsiți pe această temă, recomandarea noastră este să uitați de soluții standard care au funcționat la alții. Ceea ce va funcționa întotdeauna este pregătirea înainte de interviu, antrenamentul, atenția la cerințele postului și ale intervievatorului, interesul pentru o discuție de calitate și un schimb de informații reciproc avantajos.

Acestea fiind spuse, să revenim însă la subiectul întrebărilor în interviu. Este foarte probabil să fiți puși în postura de a răspunde la aceleași întrebări în interviuri diferite, după cum este posibil să primiți întrebări la care nu vă așteptați deloc. Și pentru că spuneam că cea mai bună soluție pentru o impresie pozitivă în interviu este antrenamentul, iată care sunt câteva din cele mai frecvente întrebări pe care le pun evaluatorii:

1. Care sunt punctele tale tari/punctele slabe?

2. De ce vrei să lucrezi în compania noastră?

3. Ce știi despre compania noastră?

4. Unde te vezi peste 5/10 ani?

5. De ce vrei să pleci de la actualul loc de muncă?

6, Ce ai făcut în perioada de pauză care apare în CV-ul tău?

7. Povestește-mi despre o greșeală pe care ai făcut-o la ultimul loc de muncă.

8. Cum arată compania ideală în care ai vrea să lucrezi?

9. Ce nu-ți place la jobul tău actual?

10. Ce te-a atras la poziția pentru care recrutăm?

Vreți să le descoperiți și pe celelalte 40? Citiți tot articolul How To Ace The 50 Most Common Interview Questions.

Data articol: aprilie 23, 2014

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam