Hot Now

Cum au evoluat joburile în Social Media

30 09 2014, Career Advisor , Un comentariu, 4.056 afisari

Pentru al patrulea an Evensys împreună cu Career Advisor au făcut o analiză a salariilor din Social Media în România. Anul acesta au participat 205 persoane, care au răspuns unui chestionar completat online, o analiză cantitativă care a fost completată de discuții cu peste 10 companii care angajează specialiști dedicați strict zonei de Social Media. 

Cei care au completat chestionarul lucrează în proporție de 90% în sectorul comercial, două treimi din aceștia în organizații cu mai puțin de 50 de angajați.

Salariul mediu nu a crescut semnificativ față de 2013, de la 680 Euro net la 700 Euro net în 2014, însă considerăm că media este influențată destul de mult de câteva salarii foarte mari care au fost incluse în eșantion. Mai relevante par să fie nivelurile medii ale salariilor care se situează la 1500 Euro net pentru Social media Director, 750 Euro net pentru un Social Media Manager / Online Manager sau 400 Euro net pentru Social Media Specialist.

O schimbare remarcată anul acesta a fost mutarea responsabilităților legate de Social Media din departamentul de PR spre departamentul de marketing, în același timp cu o ușoară creștere a activităților legate de derularea și monitorizarea campaniilor online.

Există o corelație evidentă între vechimea în Social Media și nivelul salarial; pentru un nivel de vechime de până la 6 luni, nivelul mediu fiind de 330 Euro, respectiv 520 Euro net pentru o vechime între 6 luni și 2 ani și 750 Euro net pentru cei cu vechime de peste 2 ani în Social Media.

Datele provenite de la companii confirmă marjele de 350 Euro – 600 Euro net pentru un nivel de experiență de maxim 1.5 ani, respectiv 500 Euro – 850 Euro net pentru un nivel de experiență între 1.5 și 3 ani, ajungând până la marje între 800 Euro net și maxim 1300 Euro net pentru puținii specialiști care au experiență de peste 3 ani în Social Media.

Mai multe detalii legate de studiu găsiți în prezentarea de mai jos:

Salariile in social media in Romania Webstock 2014 from Madalina Uceanu

Sperăm ca și anul viitor să înregistrăm o creștere constantă a numărului de respondenți, în așa fel încât să putem avea o radiografie cât mai realistă a unei piețe încă în formare.

Studiul a fost realizat în perioada 16-22 septembrie 2014.

Pentru mai multe detalii asupra interpretării rezultatelor studiului o puteți contacta pe Mădălina Uceanu la adresa madalina@careeradvisor.ro.

Comentarii (1)
  1. […] UPDATE: Prezentarea Mădălinei Uceanu mi s-a părut una dintre cele mai interesante de la Webstock 2014. Ba nu, a fost chiar cea mai interesantă și la obiect, pentru că a arătat date actuale, valabile pentru România. Studiul despre joburile și salariile din Social Media din România este acum online, puteți găsi mai multe detalii aici. […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 17 noiembrie 2022, a avut loc la Timișoara prima ediție „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices”, eveniment hibrid dedicat specialiștilor de HR și Employer Branding”. 13 experți din companii locale, naționale și internaționale au vorbit despre elementele care asigură succesul unei organizații în lupta acerbă […]

Detalii

Ediția din acest an HR Summit – punct de întâlnire a specialiștilor HR, a managerilor și a liderilor din companii – a avut loc joi, 17 Noiembrie 2022 la Cluj Napoca. Peste 220 de participanți, oameni ai industriei, manageri de HR, specialisti și lideri care dețin în companii rolul de manager al oamenilor, au dezbătut […]

Detalii

Cursul este adaptat la agenda celor care vor sa facă reconversie profesională Formarea are loc exclusiv în weekend, iar prima serie care a început pe 15 octombrie, a fost ocupată complet Noua versiune a cursului Full Stack Developer păstrează cel mai important beneficiu: job garantat Weekend Full Stack Developer de la Codecool a fost conceput […]

Detalii

Orientarea profesională este considerată esențială în rândul tinerilor din Uniunea Europeană unde rata de angajare a tinerilor este foarte scăzută, conform studiului publicat de McKinsey&Company. Un sfert din tinerii sub 25 de ani din Uniunea Europeană suferă de lipsa de competențe necesare pentru piața muncii de azi și cea din viitor. Programul gratuit FUTURE – […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter