Secțiune susținută de

Fii si tu un “career renegade”

Portal HR \ Opinia consultantului \ Fii si tu un “career renegade”

Daca ti-a placut povestea Madalinei si ti-ai pus serios problema ca a venit momentul sa faci o schimbare, merita sa te gandesti la abordarea pe care Jonathan Fields a detaliat-o in cartea sa: Career Renegade.

Simplificand lucrurile, te poti considera „career renegade” daca lasi deoparte un drum aparent previzibil, dar care in timp a devenit monoton si obositor, enervant si consumator de energie pentru ceea ce ai visat sa fii si… schimbi macazul asumandu-ti ceva complet nou: sa pui la punct un business in turism dupa ce ai condus echipe de oameni in domeniul bancar, sa iti faci un magazin de cosmetice organice dupa ce ai petrecut multi ani cladind o cariera in resurse umane, sa iti deschizi o bacanie dupa o cariera de succes in marketing etc.

Din pacate, nu exista retete ca sa te asiguri ca ajungi acolo unde iti propui. E nevoie de multa munca si de curajul de a musca din mar, cum spune Jonathan Fields in filmuletul pe care vi-l recomandam mai jos.

Iata cateva din ideile care ne-au atras atentie urmarindu-l vorbind si care, credem noi, dau mai mult decat culoare povestii sale, ii dau consistenta si o fac absolut credibila:

1. Stiati care este, conform cercetarilor, cea mai mare frica a oamenilor? Castigatoare la puncte este frica de a vorbi in public. Abia pe locul patru in topul „spaimelor” se afla frica de moarte. Incredibil, nu?

2. Drumul de la vis la realizare trece prin trei intrebari:

Ce se intampla daca nu reusesc (si cum o sa imi revin)?

Ce se intampla daca reusesc?

Ce se intampla daca nu fac nimic? (se pare ca aceasta din urma ascunde, de fapt, secretul actiunii).

3. Daca acum esti putin nemultumit(a) de locul tau de munca si de „cariera ta”, cum crezi ca o sa te simti dupa 20 de ani in care vei fi continuat sa faci (mai mult sau mai putin) acelasi lucru?

4. Stii ce ne impiedica de cele mai multe ori sa incercam ceva diferit? Frica de esec, ai dreptate. Dar mai e si frica sa nu fim judecati si, foarte interesant, frica de succes. Toate acestea ne pot duce, din pacate, la paralizie.

5. Doar cu credinta ne putem rescrie frica si asculta glasul inimii.

Urmareste-l pe Jonathan Fields povestind despre momentul decisiv in care el a facut schimbarea. Totul se intampla cu o zi inainte de marele atac terorist asupra Turnurilor Gemene din New York. Si totusi…Data articol: decembrie 9, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam