Hot Now

10 podcasturi pentru inspirație și dezvoltare

26 03 2019, Ioana Rijnetu , 2 comentarii, 1.249 afisari

Petrecem o mare parte din timpul nostru pe drumuri, fie în mașină sau metrou, fie mergând pe jos, către birou, sau călătorind cu trenul sau autocarul către noi destinații.

Podcasturile sunt o modalitate foarte bună și interactivă de a îmbina utilul cu plăcutul și de a asculta povești (interviuri) din diferite domenii care ne pot învăța ceva nou. În ultimii ani, acest tip de conținut audio a început să fie consumat din ce în ce mai multe persoane, chiar și în România, pentru simplul fapt că un podcast îl asculți oricând și oriunde.

Cele mai multe podcasturi sunt gratuite, iar tu ai nevoie doar de o pereche de căști și să instalezi o aplicație pentru a asculta episoadele tale preferate pe dispozitivul mobil. Sau, în funcție de preferințe, mai există varianta de a asculta online, pe desktop, sau poți descărca unele episoade, pentru a asculta offline și nu mai depinzi nici de conexiunea la Internet.

Dacă nu ai încercat până acum să asculți un podcast, mai jos găsești 10 recomandări de podcasturi în limba română și engleză cu care poți începe, și care acoperă varii subiecte de la cum să iei decizii bune în viață, sau carieră, la povești și interviuri cu scriitori, jurnaliști sau oameni din zona digitală.

Apasă “Play” și descoperă o nouă poveste sau învață ceva nou. 🙂

Podcasturi în romănă

 1. Pe bune cu Andreea Vrabie

Acest podcast este produs de Decât o Revistă, iar gazda emisiunii este reporterul Andreea Vrabie. Fiecare episod spune povestea de viață a unui om creativ din diferite domenii (fotografie, activism, educație, teatru, scris) care a trecut printr-un mix de stări de teamă, eșec, sau bucurie pentru a face ceva în care crede cu tărie. Sunt lecții de viață, povești inspiraționale de la oameni care au învățat multe despre ei, despre viață, sau cei din jur.

 1. Zero Sens cu Andrei Roșca

Andrei Roșca este antreprenor, coach, și strateg când vine vorba despre schimbare în planul personal și/sau profesional.

Zero Sens este podcastul în care Andrei abordeaza teme de actualitate precum: claritate în luarea deciziilor și asumarea lor, cum îți găsești o pasiune, care este rolul meditației în viața noastră sau recomandări de cărți despre creativitate sau management.

 1. The Vast and Curious cu Andreea Roșca

Andreea Roșca este co-autoarea cărții “Cei care schimbă jocul”, o carte ce vorbește despre modul cum gândesc, decid și acțonează antreprenorii români, și poveștile lor de succes.

Proiectul “The Vast and Curious” cuprinde un soi de interviuri (o parte sunt înregistrate live, la teatrul Apollo 111) și discuții interesante cu diferiți antreprenori, inovatori, oameni cu povești frumoase despre viață, despre gândirea strategică și resursele care stau în spatele performanței, despre încredere și părerile celorlalți, sau despre a nu uita niciodată că ai plecat de la nimic.

 1. Podcastu’ lui Katai

Om de marketing, blogger și fondator al primului proiect dedicat Instagram în România, Instagramology, Robert Katai a lansat podcastul în anul 2017 și este unul dintre cele mai cunoscute podcasturi de la noi. Așa cum îl descrie Robert, “nu este o emisiune online tipică. Imaginează-ți o discuție între doi indivizi la o cafea care vorbesc despre marketing și viață”.

Vei descoperi o serie de interviuri inspiraționale cu oameni care lucrează în marketing, publicitate, media, design, start-up și altele, oameni care au ales o anumită traiectorie și ce au învățat din alegerile și deciziile lor.

 1. Zest cu Sabina Varga

Sabina este om de comunicare care scrie, creează conținut în diferite forme, și învață cum să facă lucrurile mai bine. La începutul anului 2019 a dat drumul unui proiect personaL, un podcast numit “Zest, despre scris și interviuri cu oameni care scriu.

O sa găsești episoade cu lecții de viață și experiențe de la oameni creativi din diferite domenii de activitate, care ne vor ajuta să înțelegem mai bine procesul de a scrie conținut sau a spune povești.

Podcasturi în engleză

 1. How do you know? Cu Andra Zaharia

Andra Zaharia este freelance content marketer și are peste 10 ani experiență ca om de comunicare și PR pentru diferite agenții, companii de tehnologie sau startup-uri. Anul trecut a început un nou proiect personal, podcastul “How do you know”, care aprofundează subiectul despre luarea deciziilor și tot ce ține de procesul decizional în sfera personală și profesională.

Andra intervievează oameni din zona de marketing și digital, oameni care împărtășesc povești, experiențele lor personale și oferă sfaturi practice care să ne inspire și să ne ajute să luăm decizii mai bune în viață și în carieră.

 

 1. On Being cu Krista Tipett

Gazda podcastului “On Being“, este Krista Tipett, o jurnalistă americană, scriitoare, și antreprenoare, iar invitații ei sunt scriitori, profesori, muzicieni, și alți umaniști care meditează la teme profunde și întrebări precum: ce înseamnă a fi uman? Cum vrem să ne trăim viața?

Veți descopri interviuri inspiraționale cu scriitori precum Alain de Botton sau Daniel Kahneman care (ne) vor împărtăși perspective asupra vieții, idei despre comportamentul uman, gândirea critică, sau ce ar trebui să facem diferit pentru a avea relații mai bune și a fi mai fericiți.

 

 1. The Knowledge Project cu Shane Parrish 

Pentru cei care nu au auzit de Shane Parrish, este un binecunoscut blogger canadian, autorul newsletter-ului “Farnam Street“ cu resurse extrem de utile (“brain food”), despre dezvoltarea personală, recomandări de cărți și articole care ne provoacă să gândim diferit și să încercăm să fim mai buni.

Focusul central al podcastului “The Knowledge project” este educația, explorând idei, lecții de viață, sau decizii pe care invitații emisiunii le-au experimentat. Majoritatea episoadelor sunt o sursă reală de inspirație cu povești sincere despre muncă, leadership, luarea și asumarea deciziilor personale, despre relații cu cei din jur, și alte lecții valoroase.

 

 1. Dear HBRHarvard Business Review Podcast

Alison Beard și Dan McGin sunt seniori editori la Harvard Business Review și cele două gazde ale acestui podcast care abordeaza diferite teme și situații întâlnite frecvent la locul de muncă: cum afectează o comunicare ineficientă munca în echipă, cum să dai și să primești feedback, ce înseamnă încrederea la locul de muncă sau cum să gestionezi o situație conflictuală cu un coleg dificil.

Cu empatie și umor, Alison și Dan răspund la întrebări sau dileme prezente în orice mediu organizational alături de invitații lor, profesori, cercetători sau experți pe diferite probleme organizaționale.

 

 1. Work Life cu Adam Grant, un podcast marca TED 

Adam Grant este psiholog și profesor de psihologie organizațională la Școala Wharton de la Universitatea din Pennsylvania. Totodată, el este și autorul a două cărți despre success și dezvoltare personală: “Originalii (Nonconformiștii care fac lumea să progreseze)” și “A da și a lua (o abordare revoluționară a succesului)”.

În podcastul “Work Life“, un proiect marca TED, Adam ne invită la o călătorie alături de antreprenori, oameni de business, profesori nonconformiști care ne vor provoca să abordăm dintr-un alt unghi problemele/situațiile de zi cu zi de la locul de muncă pentru a avea un echilibru mai bun între viața personală și muncă.

Un podcast care merită ascultat, deoarece vom găsi multe sfaturi practice, inspirație și idei care să ne ajute să ne îmbunătățim relația cu colegii și cu managerii, și să fim mai fericiți la locul de muncă.

Voi ce podcasturi ascultați?

Comentarii (2)
 1. Am facut o lista cu mai multe podcasturi in romana pe care le-am gasit interesante si am postat-o aici http://florinrosoga.ro/podcasturi-romanesti-romania/ . Sper sa ajute.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter