Secțiune susținută de

3 cărți pentru self-coaching

Portal HR \ HR Pedia \ 3 cărți pentru self-coaching

Pentru că multe din deciziile pe care le luăm în fiecare zi sunt o consecință a gradului de maturizare la care am ajuns, efortul de dezvoltare personală ar trebui (credem noi) să fie unul conștient, consecvent și… permanent. Acesta este motivul pentru care ne-am gândit să vă recomandăm azi 3 cărți (de la Publica) importante pentru cei care își asumă zilnic jobul de self-coach 🙂 :

1. Cum să ai o zi bună de Caroline Webb

Despre ce e cartea:

În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb explică exact cum să aplicăm informaţiile ştiinţifice în sarcinile și ritualurile noastre zilnice. Autoarea decodifică trei mari idei ştiinţifice într-un ghid care ne arată pas cu pas cum să ne stabilim priorităţile, cum să ne folosim timpul la maximum, cum să ne descurcăm cu brio în orice interacţiune, cum să ne comportăm cât mai inteligent, cum să ne întărim impactul personal, cum să fim rezilienţi în faţa obstacolelor şi cum să ne stimulăm energia şi bucuria. În plus, Caroline Webb ne învaţă cum să navigăm cu graţie şi uşurinţă printre provocările tipice locurilor de muncă moderne, de la conflictele cu colegii, până la şedinţele plictisitoare şi căsuţele de email prea pline.

O carte remarcabilă şi foarte necesară, Cum să ai o zi bună ne oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a trăi o viaţă plină de zile bune.

În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb, economist, consultant în management şi coach executiv, le arată cititorilor cum să folosească descoperirile recente din domeniul economiei comportamentale, al psihologiei şi al neuroştiinţelor pentru a-şi transforma viaţa profesională.

Ce spun cei care au citit-0:

O carte inteligentă, comprehensivă şi eminamente practică. Aproape fiecare pagină oferă sugestii bazate pe ştiinţă, care te ajută să obții rezultate mai bune sau, în multe cazuri, pur şi simplu să te dezvolți ca om.  // Daniel Pink, autorul cărţilor A vinde e omeneşte şi Drive 

În sfârşit, o carte practică, fundamentată pe cercetări de ultimă oră despre comportament şi neuroştiinţe şi animată cu exemple ale unor profesionişti care au aplicat cu succes sfaturile lui Caroline Webb. S-ar putea chiar să te facă să aștepți cu nerăbdare următoarea conversaţie dificilă sau să privești următoarea sarcină solicitantă ca pe o oportunitate de a testa sugestiile propuse de autoare.  // Adam Grant, autorul cărţilor A da şi a lua şi Originalii 

Un set de unelte redutabile, prin care ne putem îmbunătăţi munca, dar şi starea de bine. De la emailuri şi şedinţe, până la valorificarea fiecărei zile, Caroline Webb ne arată nu doar cum să fim mai productivi, ci şi cum să ne simţim mai împliniţi. //  Jonah Berger, autorul cărții Contagios

2. Puterea obișnuinței de Charles Duhigg

Despre ce e cartea:

În Puterea obișnuinței, Charles Duhigg ne poartă spre culmile palpitante ale descoperirilor științifice care explică de ce există deprinderile și cum pot fi modificate acestea. Cu ajutorul unor istorisiri captivante, care ne poartă din sălile de ședințe ale conducerii companiei Procter & Gamble până la marginea terenurilor pe care se dispută meciurile din NFL și la linia frontului din timpul mișcării pentru drepturi civile, Duhigg prezintă un mod cu totul nou de înțelegere a naturii umane și a potențialului său.

În esență, Puterea obișnuinței conține un argument încurajator: cheia reușitei noastre de a face cu regularitate exerciții fizice, de a slăbi, de a fi mai productivi și de a avea succes este înțelegerea modului în care funcționează deprinderile. După cum arată Duhigg, valorificând această nouă știință, ne putem transforma afacerile, comunitățile și viețile noastre.

Ce spun cei care au citit-o:

În ultimii ani, au fost efectuate numeroase cercetări asupra modului în care suntem modelați de propriile deprinderi, o activitate științifică foarte frumos descrisă în noua carte a lui Charles Duhigg, Puterea obișnuinței.David BrooksThe New York Times

O carte de prima mână, bazată pe un volum impresionant de cercetări, scrisă într-un stil sprinten și care găsește echilibrul potrivit între seriozitatea intelectuală și sfaturile practice despre modul în care putem scăpa de obișnuințele noastre rele. The Economist

Nu veți mai avea niciodată exact aceeași viziune despre voi, despre organizația sau lumea voastră. Daniel H. Pink, autorul cărților Drive și A vinde e omenește

3. Deep Work de Cal Newport

Despre ce e cartea:

IPOTEZA MUNCII PROFUNDE: abilitatea de a îndeplini o muncă profundă devine din ce în ce mai rară și, implicit, din ce în ce mai valoroasă în economia noastră. Drept urmare, cei foarte puțini care cultivă și, mai apoi, transformă această abilitate în esența vieții lor profesionale, vor prospera. Deep Work are două țeluri: primul este de a convinge cititorii că ipoteza muncii profunde este adevărată. Cel de‑al doilea, este de a-i învăța pe cititori să profite de această realitate, antrenându‑și mintea și transformându‑și obiceiurile de lucru prin plasarea muncii profunde în centrul vieții lor profesionale.

În loc să susțină că perturbările sunt nocive, Cal Newport celebrează forța opusului acestora în noua sa carte, Deep Work, pe care o împarte în două părți. Mai întâi, demonstrează că, în aproape orice profesie, cultivarea unei etici a muncii profunde va produce beneficii majore. Ulterior, prezintă cititorilor patru reguli prin care pot deprinde abilitatea de a se concentra intens, transformându-și astfel mintea și obiceiurile.

Ce spun cei care au citit-o:

Pe măsură ce automatizarea și externalizarea reconfigurează spațiul de lucru, abilitatea de care avem nevoie este aceea de a îndeplini o muncă profundă. Cartea lui Cal Newport ne învață cum ne putem concentra intens, într-un mediu lipsit de perturbări, lucru care ne ajută să învățăm rapid și să atingem performanța. Gândiți-vă că este un fel de calistenie pentru minte și începeți programul de astăzi. (DANIEL PINK, autorul cărților Drive și A vinde e omenește)

Cal Newport vorbește despre importanța abilității omului de a se concentra intens și descrie pașii prin care putem deprinde această abilitate pentru a atinge performanța. (ADAM GRANT, autorul cărților A da și a lua și Originalii)

Cartea conține o serie de tactici pentru profesioniștii de toate felurile, prin intermediul cărora se pot diferenția de restul jucătorilor din piața aglomerată a talentelor. Deep Work ne arată de ce Cal Newport este unul dintre cei mai provocatori gânditori despre viitorul muncii. (BEN CASNOCHA, coautor al cărții Alianța)

Spor la dat pagina! 🙂

Data articol: martie 14, 2019

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam