Secțiune susținută de

3 recomandări de lecturi pentru o toamnă inspirată

Portal HR \ HR Pedia \ 3 recomandări de lecturi pentru o toamnă inspirată

Toamna se numără bobocii și aparițiile noi în librării și, pentru că ne-am obișnuit de ceva vreme să vă provocăm la dezvoltare personală prin lectură, iată care sunt recomandările noastre pentru o toamnă inspirată:

The Startup Way – Cum folosesc companiile moderne managementul antreprenorial pentru a transforma cultura și a determina dezvoltarea pe termen lung de Eric Ries

Despre carte:

Odată cu The Lean Startup, bestsellerul său vândut în milioane de exemplare, Eric Ries a lansat o mișcare globală. Concepte precum „produsul minim viabil”, „testarea A/B”și „pivotarea” au schimbat limbajul afacerilor. Acum, autorul se adresează companiilor de toate dimensiunile și ne arată cum poate mișcarea startup să revitalizeze chiar și cele mai mari și mai birocratice organizații.

În această carte revoluționară, Eric Ries se inspiră din poveștile despre transformările unor multinaționale precum General Electric și Toyota, a unor titani precum Amazon și Facebook și a unor nou-veniți ca Airbnb și Twilio. El construiește un cadru nou de management antreprenorial: o abordare completă, care duce la inovație și produce creștere susținută, chiar și în mediile cu incertitudine crescută.

The Startup Way este o lectură esențială pentru liderii, managerii și antreprenorii de orice nivel. Este o abordare revoluționară a modului în care apar ideile bune, a transformării tuturor echipelor în startupuri și a încurajării tuturor angajaților să aibă o gândire antreprenorială.

Ce spun cei care au citit-o:

Un viitor clasic al genului, o carte care va inspira mii de companii să înceapă procesul de reinventare, atât de necesar. Seth Godin, autorul LinchpinTriburiHopul și Sparge tiparele

În The Startup Way, Eric Ries își folosește anii de experiență cu companii precum GE și Toyota pentru a ne demonstra cum va arăta compania viitorului. Dacă vrei să știi cum pot companiile să devină mai agile, mai inovatoare și mai rezistente la ritmul susținut al schimbării, citește această carte captivantă.
Arianna Huffington, autoarea cărții Succesul redefinit

Înțelepciunea lupilor – Cum gândesc, cum plănuiesc, cum au grijă unii de alții – lucruri uimitoare despre animalul care seamănă cel mai mult cu omul de Elli H. Radinger

Despre carte:

Niciun animal nu seamănă atât de mult cu omul în privința comportamentului social ca lupul. Elli H. Radinger, specialista germană numărul unu în lupi, a văzut de mai multe ori lupi răniți la vânătoare sau în luptă. Familia de lupi se îngrijea mereu de aceștia. Dacă plecau la vânătoare, unul rămânea cu cel rănit. Când se întorceau, îi aduceau hrană. Animalele bolnave și bătrâne erau îngrijite până când se simţeau mai bine.

Această însușire de a-i îngriji pe ceilalți face ca oamenii și lupii să fie atât de asemănători. Să cari după tine hrană de colo-colo şi să te îngrijeşti de ceilalţi membri ai familiei inclusiv când sunt bolnavi sunt lucruri pe care le vezi doar la oameni şi la lupi.

La o primă vedere, cimpanzeii par să semene mai mult cu oamenii decât lupii. Dar masculii-primate nu ajută la hrănirea puilor sau la îngrijirea bătrânilor. Lupii şi oamenii se înţeleg mai bine. Este unul dintre motivele pentru care, cu multă vreme în urmă, nu am invitat maimuţele să-şi împartă viaţa cu noi, ci lupii.

Elli H. Radinger se bazează pe experienţa ei de decenii în studiul lupilor şi ne oferă o privire uimitoare asupra inteligenţei unei specii adesea greşit înţelese.

Iubeşte-ţi familia, ai grijă de cei care îţi sunt încredinţaţi, nu renunţa niciodată şi nu înceta niciodată să te joci – acestea sunt principiile lupilor.

Una dintre cele mai înţelepte şi mai sensibile cărţi despre natură – în viaţa viitoare mi-ar plăcea să fiu lup! Peter Wohlleben, autor al cărților Viaţa secretă a copacilor şi Pădurea. Instrucţiuni de folosire

Bani extra job – De la idee la venit în 27 de zile de Chris Guillebeau

Despre carte:

#SideHustle este un concept care denumește orice tip de ocupație pe care cineva o face pe lângă slujba de bază, în afara programului obișnuit de muncă (în general seara, în weekenduri sau în timpul vacanțelor). Este vorba despre activități sau proiecte independente, dezvoltate din pasiune, care aduc bani extra job.

Pentru unii oameni, gândul de a renunța la slujba lor cu normă întreagă pentru a începe o viață de antreprenor este incitant. Pentru alții, este înspăimântător. La urma urmelor, o slujbă stabilă, care aduce un salariu regulat, este o binecuvântare. Și nu toată lumea are mijloacele sau dorința de a-și asuma riscurile și responsabilitățile muncii pe cont propriu.

Dar ce-ar fi dacă ați putea genera rapid și cu ușurință o sursă suplimentară de venit, fără a renunța la siguranța unei slujbe cu normă întreagă? Chris Guillebeau vă oferă un ghid pas cu pas, care vă învață cum să câștigați bani extra job în doar 27 de zile. Acest plan detaliat vă arată cum să selectați, să lansați, să rafinați și să faceți bani în plus faţă de salariu în mai puțin de o lună. Veți învăța cum:

•  să găsiți, să împrumutați și „să furați” pentru a construi un arsenal de idei nemaipomenite, cu care să faceți bani extra job (ziua 3)
•  să aplicați logica „Tinder pentru bani extra job”, astfel încât să alegeți cea mai bună idee, în orice moment (ziua 6)
•  să învățați, să strângeți sau să creați tot ce aveți nevoie pentru lansare, apoi să implementați o modalitate reală de plată (zilele 13 și 14)
•  să faceți bani activându-vă spiritul de cercetaș (ziua 18)
•  să stăpâniți arta promoțiilor, reducerilor și ofertelor speciale (ziua 21)

Spre deosebire de un job part-time, tu hotărăști cât vrei să muncești și să câștigi. Câteva exemple de activități care îţi pot aduce bani extra job: vânzarea de haine sau dulciuri homemade, predarea de cursuri online, servicii de transport sau livrare, dogsitting, fotografie, scriere texte, crearea și vânzarea de obiecte handmade, menaj, grădinărit etc.

Ce spun cei care au citit-o:

Hobby-urile te costă bani, însă activitățile de tip Side Hustle îți aduc bani, extra job. Dacă vrei să începi să fii independent financiar și să te bucuri și mai mult de pasiunile tale și de libertate în viață, această carte te poate ajuta să faci primii pași cruciali. Jessica Herrin, CEO și fondator Stella and Dot

Chris Guillebeau a revenit cu o carte nouă, care vă va învăța nu doar cum să câștigați mai mult, ci, în ultimă instanță, cum să trăiți mai bine. Spune că putem beneficia toți de pe urma unei activități de tip Side Hustle, de care să ne ocupăm pe lângă slujba noastră obișnuită, și ne arată cum să facem lucrurile să devină realitate. De fapt, dacă urmezi îndrumările lui Chris, îți poți înființa propria afacere în doar cinci săptămâni. Ce te oprește? Daniel H. Pink, autorul bestsellerurilor Drive și A vinde e omenește

Voi ce citiți în toamna aceasta?

Data articol: septembrie 18, 2018

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam