Hot Now

6 idei pentru un internship de succes

23 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.044 afisari

Vara se numără internship-urile, dar simplul fapt că ai reușit să obții o poziție de entry-level pentru o perioadă de 3 luni nu este o garanție a succesului în cariera ta viitoare. De tine depinde (într-o măsură covârșitoare) să faci din acest internship o experiență memorabilă (în sens pozitiv), una care să te ajute concret la obținerea unui job full-time.

Articolul pe care îl recomandă tuturor celor care au sau vor avea un internship în perioada imediat următoare vorbește despre modalitățile prin care te poți asigura că cei cu care lucrezi în cadrul organizației își vor aduce aminte de tine și te vor recomanda mai departe, fie către un alt angajator, fie pentru o poziție în cadrul organizației.

În plus, un internship este o ocazie foarte bună de dezvoltare a abilităților, de identificare a aspectelor de interes pentru o carieră viitoare, dar doar în măsura în care cel care beneficiază de internship acordă atenție tuturor aspectelor enumerate în articol. Sugestiile acestea nu sunt niște presupoziții, ele pornesc de la discuții pe care autorul le-a avut cu 20 de profesioniști care au lucrat cu interni pe parcursul timpului, un motiv suficient de puternic să le urmezi recomandările:

  1. Asigură-te că ești întotdeauna punctual (Nu-ți permite nicio abatere de la această regulă. E de preferat să ajungi mai devreme la discuții/întâlniri decât să întârzii).
  2. Finalizează perfect orice sarcină (Indiferent dacă e vorba de făcutul cafelei sau de redactarea unui document cu concluziile unei întâlniri, asigură-te că rezultatul nu lasă nimic de dorit.)
  3. Fă mai mult decât ți se spune/cere (Nu te mulțumi să aștepți ca cineva să îți dea de lucru, oferă-te, întreabă ce poți face. asumă-ți responsabilități.)
  4. Fii curios (Documentează-te despre subiectele care se discută, nu îi bombarda pe ceilalți cu întrebări despre subiecte detaliate deja pe internet/intranet etc.)
  5. Pune întrebări valoroase (Gândește înainte să vorbești, păstrează discuția la un nivel ridicat, dând dovadă că te-ai interesat despre ce se discută.)
  6. Construiește relații profesionale (Caută-ți un mentor și ferește-te de bisericuțe, construiește relații la care vei putea reveni în viitor pentru recomandări).

Voi ce strategii aveți pentru un internship de succes?

Descoperiți toate recomandările în articolul de pe Harvard Business Review: 6 Ways to Make the Most of Your Internship.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter