Hot Now

6 idei pentru un internship de succes

23 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.795 afisari

Vara se numără internship-urile, dar simplul fapt că ai reușit să obții o poziție de entry-level pentru o perioadă de 3 luni nu este o garanție a succesului în cariera ta viitoare. De tine depinde (într-o măsură covârșitoare) să faci din acest internship o experiență memorabilă (în sens pozitiv), una care să te ajute concret la obținerea unui job full-time.

Articolul pe care îl recomandă tuturor celor care au sau vor avea un internship în perioada imediat următoare vorbește despre modalitățile prin care te poți asigura că cei cu care lucrezi în cadrul organizației își vor aduce aminte de tine și te vor recomanda mai departe, fie către un alt angajator, fie pentru o poziție în cadrul organizației.

În plus, un internship este o ocazie foarte bună de dezvoltare a abilităților, de identificare a aspectelor de interes pentru o carieră viitoare, dar doar în măsura în care cel care beneficiază de internship acordă atenție tuturor aspectelor enumerate în articol. Sugestiile acestea nu sunt niște presupoziții, ele pornesc de la discuții pe care autorul le-a avut cu 20 de profesioniști care au lucrat cu interni pe parcursul timpului, un motiv suficient de puternic să le urmezi recomandările:

  1. Asigură-te că ești întotdeauna punctual (Nu-ți permite nicio abatere de la această regulă. E de preferat să ajungi mai devreme la discuții/întâlniri decât să întârzii).
  2. Finalizează perfect orice sarcină (Indiferent dacă e vorba de făcutul cafelei sau de redactarea unui document cu concluziile unei întâlniri, asigură-te că rezultatul nu lasă nimic de dorit.)
  3. Fă mai mult decât ți se spune/cere (Nu te mulțumi să aștepți ca cineva să îți dea de lucru, oferă-te, întreabă ce poți face. asumă-ți responsabilități.)
  4. Fii curios (Documentează-te despre subiectele care se discută, nu îi bombarda pe ceilalți cu întrebări despre subiecte detaliate deja pe internet/intranet etc.)
  5. Pune întrebări valoroase (Gândește înainte să vorbești, păstrează discuția la un nivel ridicat, dând dovadă că te-ai interesat despre ce se discută.)
  6. Construiește relații profesionale (Caută-ți un mentor și ferește-te de bisericuțe, construiește relații la care vei putea reveni în viitor pentru recomandări).

Voi ce strategii aveți pentru un internship de succes?

Descoperiți toate recomandările în articolul de pe Harvard Business Review: 6 Ways to Make the Most of Your Internship.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter