Hot Now

6 idei pentru un internship de succes

23 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.003 afisari

Vara se numără internship-urile, dar simplul fapt că ai reușit să obții o poziție de entry-level pentru o perioadă de 3 luni nu este o garanție a succesului în cariera ta viitoare. De tine depinde (într-o măsură covârșitoare) să faci din acest internship o experiență memorabilă (în sens pozitiv), una care să te ajute concret la obținerea unui job full-time.

Articolul pe care îl recomandă tuturor celor care au sau vor avea un internship în perioada imediat următoare vorbește despre modalitățile prin care te poți asigura că cei cu care lucrezi în cadrul organizației își vor aduce aminte de tine și te vor recomanda mai departe, fie către un alt angajator, fie pentru o poziție în cadrul organizației.

În plus, un internship este o ocazie foarte bună de dezvoltare a abilităților, de identificare a aspectelor de interes pentru o carieră viitoare, dar doar în măsura în care cel care beneficiază de internship acordă atenție tuturor aspectelor enumerate în articol. Sugestiile acestea nu sunt niște presupoziții, ele pornesc de la discuții pe care autorul le-a avut cu 20 de profesioniști care au lucrat cu interni pe parcursul timpului, un motiv suficient de puternic să le urmezi recomandările:

  1. Asigură-te că ești întotdeauna punctual (Nu-ți permite nicio abatere de la această regulă. E de preferat să ajungi mai devreme la discuții/întâlniri decât să întârzii).
  2. Finalizează perfect orice sarcină (Indiferent dacă e vorba de făcutul cafelei sau de redactarea unui document cu concluziile unei întâlniri, asigură-te că rezultatul nu lasă nimic de dorit.)
  3. Fă mai mult decât ți se spune/cere (Nu te mulțumi să aștepți ca cineva să îți dea de lucru, oferă-te, întreabă ce poți face. asumă-ți responsabilități.)
  4. Fii curios (Documentează-te despre subiectele care se discută, nu îi bombarda pe ceilalți cu întrebări despre subiecte detaliate deja pe internet/intranet etc.)
  5. Pune întrebări valoroase (Gândește înainte să vorbești, păstrează discuția la un nivel ridicat, dând dovadă că te-ai interesat despre ce se discută.)
  6. Construiește relații profesionale (Caută-ți un mentor și ferește-te de bisericuțe, construiește relații la care vei putea reveni în viitor pentru recomandări).

Voi ce strategii aveți pentru un internship de succes?

Descoperiți toate recomandările în articolul de pe Harvard Business Review: 6 Ways to Make the Most of Your Internship.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter