Hot Now

7 ani de întrebări GROWzave

14 11 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.208 afisari

Lucrul important este să nu te opreşti din a pune întrebări” spunea Einstein la un moment dat. Nu ştim exact când a spus-o, dar suntem convinşi că se aplică şi în ziua de azi, la fel cum se aplica şi acum 7 ani. Acum 7 ani, când răspunsul la întrebările câtorva oameni despre învățarea de după liceu era GROW.

Din întrebare în întrebare, 2010 ne-a adus şi primul răspuns: o sesiune pilot a ceea ce avea să devină mai târziu proiectul unei generații. Identificând o nevoie acută de schimbare în sistemul de învățământ românesc, dar conștienți fiind de neputința noastră de a implementa una direct în școli, am decis să împletim funiile invizibile ce ne strângeau mâinile şi să realizăm o frânghie pentru cei care simţeau că există şi un tărâm complementar al educației. Astfel am amestecat idei, am frământat gânduri, am crescut oportunități şi am pus pe masa așteptărilor un program educațional inovativ, în limba engleză, desfășurat la nivel național. Şi ca la orice proiect născut din dorințe puse în stele căzătoare şi multă dăruire, au apărut primii curioşi. Au gustat, au încercat şi magia s-a întâmplat!

Cu pași repezi în următorii ani numărul curioșilor a crescut, dar şi numărul  oraşelor implicate. Pe parcursul celor 7 ani de existență, GROW s-a desfășurat în mai mult de 400 de școli din 47 de orașe, cu implicarea a peste 1500 de voluntari la nivel național și peste 20.000 de participanți. GROW devine astfel cel mai mare proiect de educație nonformală din România, cu predare în limba engleză, oferit elevilor de liceu.

Am mizat de la început pe 3 aspecte de interes pentru elevi: internaţionalism, abordare pe termen lung şi conţinut educaţional îmbunătăţit continuu şi s-a dovedit a fi o reţetă de succes scrisă şi rescrisă pentru fiecare an de liceu. Însoțindu-i pe întreaga perioadă a liceului, am reuşit şi să le insuflăm conceptul unui model de învăţare complementar: ”Practice, Learn, Step Up”, încurajând aplicarea cunoștințelor  în practică.

La noi, totul se desfășoară într-o atmosferă caldă şi relaxată în care este facil pentru elevi să îşi facă prieteni noi şi să înveţe distrându-se. Aerul diferit îl aduc tinerii voluntari veniţi din ţări de pe tot globul, pregătiţi să ţină ateliere interactive pentru curioşi, dar şi să împărtăşească o bucăţică din cultura lor cu cei care sunt pregătiţi să o guste. Iar participanţii noştri aduc tot timpul câteva lucruri care fac pământul să se învârtă: zâmbete, voie bună şi dorinţa de învățare practică. Cu ei ne mândrim şi pentru ei am observat că soarele răsare dimineața şi zilele trec mai blânde.

Încă ne punem întrebări la GROW dar astăzi  avem doar una: Care este povestea ta?

Vino la GROW să te faci cunoscut și mai ales să găsești alți oameni de poveste. Aplică până la data de 14 ianuarie 2018 pe www.growedu.ro şi hai să fim creativi împreună!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter