Hot Now

7 cadouri pe care un coach bun ți le face

26 01 2018, Cristina Otel , Comenteaza, 1.409 afisari

Chemarea spre coaching am simțit-o demult. Să tot fie niște ani. Ocupată fiind cu tot felul de formări ca trainer, certificări, specializări, proiecte de desenat și de implementat în organizație, nu am reușit să mă ocup și de partea asta.

În vară însă, după niște semne pe care Universul mi le-a dat ???? , m-am înscris la școala de coaching a lui Alis. Ca să fiu foarte sinceră, nu e ce mă așteptam să fie. E muuult mai intens și mai fain! De fapt, eu nici nu aș numi-o școală de coaching pentru că ceea ce se întâmplă acolo e mai degrabă o călătorie transformațională.

Și, dacă stai să te gândești, nici nu prea avea cum să fie altfel. Procesul de coaching este unul în care, ca să îi poți fi clientului partener de drum, trebuie să înțelegi cum e să fii în locul lui, să înțelegi ce poate simți, ce poate gândi, ce îl poate împiedica, cum e când ajunge la esența problemelor sale și la conștientizarea faptului că are resurse să le rezolve.

Deși pot avea multe în comun, spre deosebire de terapie, care e mult despre trecut și vindecare, coaching-ul e despre prezent și viitor, despre cum mergi înainte cu resursele pe care le ai deja.

Ce face un coach bun?

Un coach bun, care respectă meseria și o face cu pasiune, din dorința de a ajuta, îți va oferi mai multe cadouri.

Crede necondiționat în potențialul tău – Ca să te poată însoți cu adevărat, el va avea convingerea că ai toate resursele ca să îți rezolvi problema, să construiești ceva, să îți atingi obiectivele sau să iei decizii.

Te ajută să îți accesezi resursele – Rolul unui coach este să te ajute să și accesezi acele resurse și să îți iei zborul independent, fără să mai ai apoi nevoie de el.

Te lasă pe tine să vâslești barca – Coach-ul nu își satisface propriile curiozități despre situația ta, ci te lasă pe tine să conduci. El urmează, prin întrebări și observații, firul roșu pe care tu i-l întinzi. Agenda va fi mereu a ta, obiectivele și rezultatele la fel. Cu alte cuvinte, un coach bun te urmează, nu te conduce și nu ia decizii în locul tău. Și da, chiar dacă pare nedrept că nu dă sfaturi, e mai bine așa.

Te ajută să identifici interferențele care te împiedică să obții performanță – Cele mai valoroase întrebări în procesul de coaching sunt cele de self awareness, care te ajută să te descoperi și să te înțelegi mai bine. Prin procesul de coaching el îți lărgește fereastra perceptivă și te mută de la a lucra pe efecte la a identifica și trata cauza problemei.

Te privește ca pe un egal – Dacă în training, de exemplu, poziția trainerului și a cursantului nu sunt egale, trainerul având niște cunoștințe suplimentare pe care tu ai nevoie să le accesezi/înveți, în coaching, tu și al tău coach sunteți parteneri egali.

Citește tot articolul aici: 7 cadouri pe care un coach bun ți le face

 

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter