Hot Now

7 cadouri pe care un coach bun ți le face

26 01 2018, Cristina Otel , Comenteaza, 1.448 afisari

Chemarea spre coaching am simțit-o demult. Să tot fie niște ani. Ocupată fiind cu tot felul de formări ca trainer, certificări, specializări, proiecte de desenat și de implementat în organizație, nu am reușit să mă ocup și de partea asta.

În vară însă, după niște semne pe care Universul mi le-a dat ???? , m-am înscris la școala de coaching a lui Alis. Ca să fiu foarte sinceră, nu e ce mă așteptam să fie. E muuult mai intens și mai fain! De fapt, eu nici nu aș numi-o școală de coaching pentru că ceea ce se întâmplă acolo e mai degrabă o călătorie transformațională.

Și, dacă stai să te gândești, nici nu prea avea cum să fie altfel. Procesul de coaching este unul în care, ca să îi poți fi clientului partener de drum, trebuie să înțelegi cum e să fii în locul lui, să înțelegi ce poate simți, ce poate gândi, ce îl poate împiedica, cum e când ajunge la esența problemelor sale și la conștientizarea faptului că are resurse să le rezolve.

Deși pot avea multe în comun, spre deosebire de terapie, care e mult despre trecut și vindecare, coaching-ul e despre prezent și viitor, despre cum mergi înainte cu resursele pe care le ai deja.

Ce face un coach bun?

Un coach bun, care respectă meseria și o face cu pasiune, din dorința de a ajuta, îți va oferi mai multe cadouri.

Crede necondiționat în potențialul tău – Ca să te poată însoți cu adevărat, el va avea convingerea că ai toate resursele ca să îți rezolvi problema, să construiești ceva, să îți atingi obiectivele sau să iei decizii.

Te ajută să îți accesezi resursele – Rolul unui coach este să te ajute să și accesezi acele resurse și să îți iei zborul independent, fără să mai ai apoi nevoie de el.

Te lasă pe tine să vâslești barca – Coach-ul nu își satisface propriile curiozități despre situația ta, ci te lasă pe tine să conduci. El urmează, prin întrebări și observații, firul roșu pe care tu i-l întinzi. Agenda va fi mereu a ta, obiectivele și rezultatele la fel. Cu alte cuvinte, un coach bun te urmează, nu te conduce și nu ia decizii în locul tău. Și da, chiar dacă pare nedrept că nu dă sfaturi, e mai bine așa.

Te ajută să identifici interferențele care te împiedică să obții performanță – Cele mai valoroase întrebări în procesul de coaching sunt cele de self awareness, care te ajută să te descoperi și să te înțelegi mai bine. Prin procesul de coaching el îți lărgește fereastra perceptivă și te mută de la a lucra pe efecte la a identifica și trata cauza problemei.

Te privește ca pe un egal – Dacă în training, de exemplu, poziția trainerului și a cursantului nu sunt egale, trainerul având niște cunoștințe suplimentare pe care tu ai nevoie să le accesezi/înveți, în coaching, tu și al tău coach sunteți parteneri egali.

Citește tot articolul aici: 7 cadouri pe care un coach bun ți le face

 

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

În acest an, training session-urile se axează atât pe dezvoltarea personală, cât și pe cea profesională. Deoarece adaptabilitatea reprezintă una dintre cele mai importante și căutate abilități soft, anul acesta ne-am adaptat și noi! Evenimentul se va desfășura în mediul online astfel ești la un click distantă de o saptamână gratuita în care vei avea […]

Detalii

Legislația privind prevenirea și sancționarea discriminărilor și cea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați au fost modificate de un act normativ ce se aplică de luni. Astfel, de-acum e considerată formă de discriminare și hărțuirea morală la locul de muncă, salariații hărțuiți putând fi despăgubiți, în urma deciziei unei instanțe […]

Detalii

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter