7 cărți de citit până la sfârșitul anului
7 cărți. Câte una pentru fiecare săptămână care a mai ramas din anul acesta (de fapt, sunt mai mult de 7 sătpămâni până la sfărșitul anului, dar ne-am gândit să vă lăsăm și câteva zile libere :-)).
Iată ce ne-am propus noi să citim până la sfărșitul anului:
Prima săptămână:
Camera de povestit (O istorie despre iubire, trădare, răzbunare şi cea mai formidabilă bucată de brânză din lume) de Michael Paterniti
De ce? Deoarece promite să ne ofere o incursiune într-o lume inedită, să (ne) demonteze niște idei preconcepute și să ne dovedească încă o dată că depinde de fiecare dintre noi să descoperim minunile lumii și minunile din noi. Mai multe despre carte puteți citi aici.
A doua săptămână:
Natura umană de D.W. Winnicott
De ce? Pentru că, în universul vieții personale sau profesionale, ajungem mereu să ne punem problema cum ne putem defini ca identitate, cum putem (re)găsi ce suntem de fapt și care ne este menirea. Mai multe despre carte puteți citi aici.
A treia săptămână:
Succesul redefinit (Prosperitate, înțelepciune, miracol și crearea unei vieți pline de sens) de Arianna Huffington
De ce? Pentru că e firesc să ne punem întrebarea „Ce înseamnă o viață bună?” și pe ce trebuie să ne bazăm pentru a ne asigura că o trăim cu adevărat. Citiți mai multe informații despre carte aici.
A patra săptămână:
Spy the Lie. Foşti ofiţeri CIA te învaţă cum să detectezi înşelătoriile de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero, Don Tennant
De ce? Pentru că sunt puțini recrutorii care nu și-au pus problema cum să descopere dacă cei cu care stau de vorbă îi păcălesc. 🙂 Citiți mai multe informații despre carte aici.
A cincea săptămână:
Consilierul de încredere de Charles H. Green, David H. Maister, Robert M. Galford
De ce? Pentru că este una din cărțile de referință pentru oricine își propune să facă o carieră în consultanță. Aflați mai multe despre carte aici.
A șasea săptămână:
Întrebări fundamentale. Filosofia îţi poate schimba viaţa de Lou Marinoff
De ce? Nu doar pentru că avem o formare în consiliere filosofică, ci și pentru că suntem convinși că filosofia poate să schimbe vieți. Mai multe informații despre carte puteți găsi aici.
A șaptea săptămână:
Mintea organizată (Cum să gândeşti corect în era supraîncărcării informaţiei) de Daniel J. Levitin
De ce? Pentru că, nu știm alții cum sunt, dar noi simțim adesea că devine din ce în ce mai dificil să ne ținem mintea „trează” sub avalanșa de informații care vine din social media (o binecuvântare și un blestem, în același timp).
Acceptați provocarea? Vă apucați de citit?
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam