Secțiune susținută de

7 motive pentru care este importantă pauza de prânz

Portal HR \ Back to office \ 7 motive pentru care este importantă pauza de prânz
pauza de pranz

Într-o lume în care ritmul alert al vieții cotidiene îi determină pe mulți dintre noi să mănânce pe fugă la birou, sub presiunea timpului și a responsabilităților, este important să ne oprim și să ne gândim la importanța luării mesei de prânz în afara biroului, într-un mediu relaxant și într-un timp alocat special. 

De ce este această pauză de prânz mai benefică decât o masă luată în grabă, pe tastatură? Împreună cu Edenred, am găsit 7 beneficii majore, parte din campania  #OutForLunch.

1. Vă relaxați mintea

Masa de prânz în afara biroului oferă oportunitatea de a face o pauză binevenită de la agitația zilnică. O oră de relaxare, în care să vă bucurați de gusturi și arome, este esențială pentru relaxarea minții și a corpului. Dacă sunteți obișnuiți să mâncați pe fugă la birou, știți deja cât de mult stres și tensiune poate aduce acest obicei. O pauză bine gestionată poate contribui la starea de bine generală și la mai multă productivitate.

2. Alimentație sănătoasă

Atunci când mâncăm în grabă, este ușor să optăm pentru meniuri nesănătoase sau să consumăm alimente procesate, de tip fast-food. Luarea mesei într-un mediu dedicat ne permite să facem alegeri alimentare mai sănătoase. Ne putem bucura de preparate proaspete, echilibrate și sănătoase, făcute din ingrediente de calitate. Acest lucru are un impact semnificativ asupra sănătății noastre pe termen lung, contribuind la prevenirea bolilor și la menținerea unei stări generale de bine.

3. Oferte speciale

Majoritatea restaurantelor oferă meniuri de prânz sau promoții dacă aveți carduri de masă Edenred, prin care puteți beneficia de oferte speciale, promoții și o gamă diversificată de reduceri exclusive la restaurantele partenere, care acoperă o varietate impresionantă de opțiuni culinare, de la preparatele tradiționale la reinterpretările moderne ale bucătăriei românești. 

4. Interacțiuni sociale

Luarea mesei în afara biroului ne oferă ocazia de a socializa cu colegii sau prietenii. Este un moment potrivit pentru a lega noi prietenii, întări relațiile existente sau pur și simplu pentru a petrece timp plăcut cu alții. Interacțiunile sociale au un impact pozitiv asupra stării noastre de spirit și ne pot ajuta să facem față mai bine stresului și solicitărilor cotidiene.

5. Creșterea productivității

O pauză de prânz adecvată poate contribui la creșterea productivității. O minte odihnită și un corp hrănit sunt mai capabile să se concentreze și să performezeîn activitățile ulterioare ale zilei. În ciuda opiniei răspândite conform căreia luarea prânzului în afara biroului este o pierdere de timp, realitatea este că această deconectare îți oferă oportunitatea de a-ți reîmprospăta energia și, în cele din urmă, te ajută să fii mai eficient și să-ți duci la bun sfârșit sarcinile mai rapid.

6. Digestie corectă

Un alt aspect important este digestia. Mâncarea în grabă sau într-un mediu stresant poate afecta negativ digestia. Luarea unei mese într-un mediu liniștit și într-un ritm mai lent favorizează digestia corectă și previne disconfortul post-masă.

7. Respect pentru sine

Nu în ultimul rând, luarea mesei într-un mediu dedicat și într-o perioadă adecvată este, de asemenea, un act de respect față de sine și demonstrează că vă acordați importanță și că vă îngrijiți de sănătatea și starea voastră de bine. 

Citește și: Cum arată relaxarea cu cardurile Edenred: Gen Z cheltuie cel mai mult pe cultură, Baby boomers investesc în vacanțe

Opțiuni de restaurante românești pentru masa de prânz în oraș în această toamnă 

Toamna este unul dintre cele mai bogate anotimpuri. În special din punct de vedere culinar, toamna vine cu o bogăție de gusturi locale, arome și condimente specifice pe care le găsiți în toată splendoarea lor doar în această perioadă a anului. 

Există deja o serie de restaurante cunoscute pentru concepte tradiționale, unde veți descoperi preparate autentice care capturează esența toamnei românești. Delicii precum zacuscă, salată de vinete, tocănițe cu carne de porc sau vită, pastramă și must proaspăt stors, precum și plăcintă cu mere, dovleac sau papanași sunt disponibile în București la Hanu lui Manuc, Caru’ cu bere, Hanu Berarilor Elena Lupescu, Hanu Berarilor Oprea Soare, rețeaua City Grill, Restaurant Pescăruș, La Mahala, La Plăcinte, La Mama, Chiftelărie Dorobanți sau Fabrica de Ciorbe.

Din recomandările din țară, propunerile noastre pentru Brașov sunt Restaurant Sub Tâmpa, Casa Brașoveană, Bistro Albert, Ristobello sau Ursul Carpatin.. La Iași, puteți încerca preparate românești și nu numai la Restaurant Panoramic, Trai Restaurant, La Plăcinte, Oala cu Gust, Bistro Copou sau Hanul Dacilor, iar din Timișoara vă recomandăm Restaurant Nora, Casa del Sole, The Bird, Restaurant Stradivarius sau Leul de Aur, cu mâncare specific bănățeană. 

Toate aceste preparate reprezintă o călătorie culinară în universul tradițional românesc, unde se folosesc cu pasiune și pricepere ingredientele de sezon pentru a îmbina arome autentice și savuroase.

Masa de prânz luată în afara biroului, într-un mediu relaxant și într-o perioadă adecvată, este mult mai mult decât o necesitate nutrițională, este o oportunitate de a vă relaxa, de a vă hrăni corect corpul, mintea și sufletul, adică de a vă conecta cu ceilalți și de a vă îngriji de starea voastră de bine. Într-o lume agitată, este important să nu subestimăm importanța acestei pauze esențiale pentru sănătatea noastră fizică și mintală.

Materialul prezentat face parte dintr-o serie dedicată PortalHR și susținută de Edenred pentru a descoperi beneficiile cardurilor tematice dedicate angajaților din companii. 

Data articol: octombrie 23, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam