Hot Now

7 motive pentru care merita sa te gandesti la o relocare

02 11 2010, Portal HR , Comenteaza, 5.669 afisari

Astazi, Money.ro listeaza intr-un articol tarile in care se gasesc cele mai multe oferte de joburi in clipa de fata. Domeniile cu cele mai multe pozitii disponibile sunt constructiile, industria, ingrijire la domiciliu si restaurante. Exista insa oferte interesante si in domeniul medical si in turism.

In urma cu cateva zile, discutam pe PortalHR despre un alt fenoment interesant, cel al managementului romanesc expatriat. Multi profesionisti au ales, se pare, varianta lucrului in afara tarii pentru a-si consolida cariera si deschide orizontul intr-o perioada care pe plan local pare sa continue intr-o tonalitate destul de intunecata.

Relocarea este o trasatura a unei abordari flexibile a conceptului de munca, dar cand vine vorba despre inertia mentalitatilor romanesti, de la teorie la practica drumul este mult mai lung decat ne-am astepta sau dori.

Iata, insa, concret 7 din motivele pentru care merita sa te gandesti la o relocare atunci cand cauti o oportunitate noua in cariera:

1. Ai posibilitatea sa alegi (evident, in urma unei cercetari detaliate) zona geografica ce pare sa ofere statistic cele mai multe oportunitati in domeniul profesional care te intereseaza.

2. Ai sansa sa iti pozitionezi competentele (brandul personal) ca „suflu nou” atunci cand aplicatia ta este selectata dintr-o serie de CV-uri cu experiente doar „locale”.

3. Iti poti oferi sansa unui inceput proaspat intr-un context social si organizational complet nou.

4. Te expui unor practici noi de management, unor culturi organizationale cu „parfum” local care, bine intelese, te pot imbogati si iti pot rafina pedigree-ul si experienta.

5. Poti ajunge sa iti schimbi fundamental perceptia despre job/ cariera/ echilibru prin expunerea la contexte pe care rutina unui mediu familiar a incetat de mult sa ti le mai ofere.

6. Te poti provoca sa iesi din zona de confort si sa constientizezi perceptii si intelegeri pe care le ai despre aspecte specifice ale jobului tau sau ale profilului tau ca profesionist care te ajuta sau te impiedica sa progresezi.

7. Te obliga sa iti regandesti modul in care te raportezi la ceilalti prin expunerea la o limba si o cultura complet diferite.

O relocare nu trebuie gandita ca o ruptura, ci mai degraba ca o continuitate inspirata.

Intotdeauna, insa, deciziile de genul acesta trebuie cercetate si analizate. De la identificarea potentialilor angajatori din zona geografica interesanta pentru tine, la stabilirea contactelor cu firmele de recrutare care activeaza in zona si postarea CV-ului pe site-urile internationale de joburi, pana la documentarea aspectelor pragmatice despre calitatea vietii si provocarile culturale din zona respectiva, toate informatiile trebuie filtrate cu atentie… pentru ca adesea putem vedea covrigi in cozile cainilor, mai ales daca ei sunt suficient de departe.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter