Hot Now

7 resurse pentru cariera ta în HR

13 01 2012, Portal HR , Un comentariu, 5.726 afisari

O discuție recentă pe marginea studiului despre discriminare pe care l-am derulat în urmă cu ceva vreme, ne-a ajutat să conștientizăm și mai mult imaginea pe care specialistul de HR o are pe piața locală și, de ce nu, care sunt nevoile de dezvoltare în această zonă.

Ne oprim azi, în acest articol despre resurse, asupra acestor nevoi nu pentru că am susține opiniile exagerate conform cărora această profesie păcătuiește majoritar la noi prin lipsă de profesionalism, ci pentru că suntem convinși (altfel PortalHR nu ar exista) că e mereu loc de învățare și dezvoltare și că feedback-ul de la cei pe care îi afectează activitatea noastră este esențial pentru înțelegerea drumului pe care îl avem de parcurs ca să ajungem să fim considerați un partener egal și critic în discuție.

V-am pregătit, așadar, pentru azi 7 resurse de dezvoltare pentru cei care (sperăm noi conștienți de provocări) își propun ca 2012 să facă diferența în cariera lor de profesioniști în resurse umane:

1. Secțiunea despre certificările CIPD, cu informații despre programe complexe sau cursuri pe anumite subiecte cheie.

2. Secțiunea despre educație a Human Capital Institute, cu detalii despre subiecte esențiale pentru performanța în HR.

3. Ghidul webcasturilor HCI care îți oferă o modalitate gratuită de consolidare a cunoștințelor și experiențelor de la intersecția HR-ului cu business-ul.

4. Secțiunea de Resurse Umane a magazinului nostru online din care poți alege cursuri despre procesul de intervievare, dar și despre bazele unui management HR eficient (periodic, cursuri noi apar în această secțiune, așa că dacă ești interesat(ă) trimite-ne un mesaj la office@portalhr.ro și noi te vom ține la curent cu noutățile).

5. Cursurile din colecția de certificare ca profesionist în resurse umane din magazinul nostru.

6. Colecția BusinessPro din biblioteca electronică, pentru că un HR fără cunoștințe de business are puține șanse să fie acceptat ca partener cu drepturi egale în organizație.

7. Centrul de cunoștințe HR, portal care le permite celor interesați accesul la o bază bogata de cunoștințe care include articole, cursuri, cărți online special alese de catre experți pentru a facilita invatarea, indiferent de nivelul de expertiză deținut în HR. In plus, KnowledgeCenter-ul pentru HR include SkillSims (simulări de competență), documente suport pentru job și Rezumate de abilități care îi vor permite profesionistului în HR să folosească abilități noi în mediul real de lucru.

Voi ce alte resurse folosiți ca să vă dezvoltați cariera în HR?

Comentarii (1)
  1. Tipa de la HR spune:

    Eu mai utilizez si acest site: http://www.nptelvideos.com/sap/sap_hr_video_tutorials.php, unde sunt tutoriale SAP; de asemenea portalul HR.com ofera studii de caz din domeniu, webcast-uri, documente si sondaje.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter