Hot Now

7 resurse pentru cariera ta în HR

13 01 2012, Portal HR , Un comentariu, 5.064 afisari

O discuție recentă pe marginea studiului despre discriminare pe care l-am derulat în urmă cu ceva vreme, ne-a ajutat să conștientizăm și mai mult imaginea pe care specialistul de HR o are pe piața locală și, de ce nu, care sunt nevoile de dezvoltare în această zonă.

Ne oprim azi, în acest articol despre resurse, asupra acestor nevoi nu pentru că am susține opiniile exagerate conform cărora această profesie păcătuiește majoritar la noi prin lipsă de profesionalism, ci pentru că suntem convinși (altfel PortalHR nu ar exista) că e mereu loc de învățare și dezvoltare și că feedback-ul de la cei pe care îi afectează activitatea noastră este esențial pentru înțelegerea drumului pe care îl avem de parcurs ca să ajungem să fim considerați un partener egal și critic în discuție.

V-am pregătit, așadar, pentru azi 7 resurse de dezvoltare pentru cei care (sperăm noi conștienți de provocări) își propun ca 2012 să facă diferența în cariera lor de profesioniști în resurse umane:

1. Secțiunea despre certificările CIPD, cu informații despre programe complexe sau cursuri pe anumite subiecte cheie.

2. Secțiunea despre educație a Human Capital Institute, cu detalii despre subiecte esențiale pentru performanța în HR.

3. Ghidul webcasturilor HCI care îți oferă o modalitate gratuită de consolidare a cunoștințelor și experiențelor de la intersecția HR-ului cu business-ul.

4. Secțiunea de Resurse Umane a magazinului nostru online din care poți alege cursuri despre procesul de intervievare, dar și despre bazele unui management HR eficient (periodic, cursuri noi apar în această secțiune, așa că dacă ești interesat(ă) trimite-ne un mesaj la office@portalhr.ro și noi te vom ține la curent cu noutățile).

5. Cursurile din colecția de certificare ca profesionist în resurse umane din magazinul nostru.

6. Colecția BusinessPro din biblioteca electronică, pentru că un HR fără cunoștințe de business are puține șanse să fie acceptat ca partener cu drepturi egale în organizație.

7. Centrul de cunoștințe HR, portal care le permite celor interesați accesul la o bază bogata de cunoștințe care include articole, cursuri, cărți online special alese de catre experți pentru a facilita invatarea, indiferent de nivelul de expertiză deținut în HR. In plus, KnowledgeCenter-ul pentru HR include SkillSims (simulări de competență), documente suport pentru job și Rezumate de abilități care îi vor permite profesionistului în HR să folosească abilități noi în mediul real de lucru.

Voi ce alte resurse folosiți ca să vă dezvoltați cariera în HR?

Comentarii (1)
  1. Tipa de la HR spune:

    Eu mai utilizez si acest site: http://www.nptelvideos.com/sap/sap_hr_video_tutorials.php, unde sunt tutoriale SAP; de asemenea portalul HR.com ofera studii de caz din domeniu, webcast-uri, documente si sondaje.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii

În perioada 24-25 iunie 2020, BusinessMark a organizat cel de-al 30-lea eveniment de HR. Ediția de anul acesta a marcat și o premieră, „Tomorrow@Work” fiind prima conferință din această serie care s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Pe parcursul celor două zile, specialiști români și internaționali au analizat și dezbătut trei factori cu rol determinant […]

Detalii

MyDesks.ro vine în ajutorul freelancerilor și antreprenorilor din România și lansează MyDesks Work, o platformă de job-uri și proiecte punctuale pentru cei care aleg să lucreze de la distanță. Ideea platformei a apărut în plină pandemie, când interesul pentru proiecte remote și freelancing a crescut în România cu peste 40%, conform Google Trends. Cu această […]

Detalii

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter