8 țări, 16 tineri lideri și 5.033 m escaladați în cadrul proiectului Black Sea Network
Proiectul de leadership internațional Black Sea Network s-a finalizat cu succes, după ce cei 16 tineri lideri din 8 țări din bazinul Mării Negre au reușit inclusiv ascensiunea vârfului Kazbek din Munții Caucaz (5.033m). România, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Turcia și Ucraina sunt țările care au participat la proiect, tinerii având vârste cuprinse între 23 și 36 de ani.
Black Sea Network Project este cel mai recent proiect de diplomație prin aventură inițiat în România, ce s-a desfășurat la finalul lunii octombrie în Georgia, cu punct de plecare Kazbegi, la 100 km distanță de capitala Tbilisi. Cei 16 tineri au petrecut 7 zile pe coastele neprietenoase ale munților Caucaz și au împărtpșit experiențe de viață, înțelegând mai multe despre cooperarea la nivel internațional.
„Am văzut în Black Sea Network Project o oportunitate pentru viitor, care ne va ajuta să creem și conturăm liderii de mâine. Am reunit tineri din diverse țări din Bazinul Mării Negre, țări care de-a lungul istoriei s-au confruntat cu diverse conflicte de natură politica sau socială, și am demonstrat că tinerii lideri pot colabora în orice condiții”, a declarat Adrian Fako, co-fondator Adventure Diplomacy.
Nadiya Pashkova, reprezentând Ucraina, a ținut să îl citeze pe Andy Rooney, om de radio și televiziune american, care spunea că “oricine vrea să fie în vârful muntelui, dar toată împlinirea și ascensiunea vin pe durata urcării”. Harachui, reprezentant din Armenia, a mărturisit că “Granițele Mării Negre sunt doar granițe fizice, dar inimile noastre nu cunosc granițe.”
O altă declarație ulterioară experienței a fost că “După acest exercițiu, mă simt mai puternică și știu că dețin controlul asupra vieții mele, astfel încât, orice s-ar întâmpla sau de oricâte ori voi fi dezamăgită, știu că voi avea forța interioară să o iau mereu de la capăt.”
„Nu am plecat de acasă hotărâți să urcăm cu orice preț la peste 5.000 de metri altitudine, ci să construim echipe și colaborari care să țină o viață. Am avut ocazia să clădim o echipă ambițioasa, formată din tineri care au înțeles că fără cooperare nu vom ajunge să ne îndeplinim obiectivele. Această expediție a fost doar primul pas în construirea liderilor de mâine”, adaugă Tiberiu Pintilie, co-fondator Adventure Diplomacy.
Cei 16 tineri lideri aleși pentru a escalada varful Kazbek au background-uri și interese diferite și au fost reuniți de dorința de a-și cultiva abilitățile de leadership într-un context internațional.
Proiectul a fost inițiat de către Adventure Diplomacy și susținut de Black Sea Trust, parte a German Marshall Fund of the United States. Adventure Diplomacy este o inițiativă semnată Adrian Fako și Tiberiu Pintilie, ambii pasionați de aventuri și dezvoltare personala, organizatori de expediții în Alaska, Himalaya, Pamir și Alpi.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam