Hot Now

Abonamentul la dentist, cel mai nou beneficiu extrasalarial

26 11 2019, Portal HR , Comenteaza, 451 afisari

Oferta de beneficii extrasalariale pe care companiile din România le pot oferi angajaților se diversifică cu un abonament la dentist, care vine în completarea pachetului medical la marile clinici private. Abonamentul IziDoc, unic în România și cu un cost de până la 29 de euro pe an, le permite angajaților să aleagă dintr-o rețea de peste 200 de dentiști în prezent, și să beneficieze de reducerile și gratuitățile oferite de aceștia.

Rețeaua cuprinde, la finalul anului 2019, orașele București, Cluj-Napoca, Sibiu și Ploiești, și se va extinde în toate marile orașe până la jumătatea anului următor, când se estimează că va avea 150 de clinici-partenere, cu peste 500 de dentiști, și minimum 5.000 de abonați. Companiile care oferă în prezent angajaților abonamentul IziDoc sunt din domeniile IT, financiar și energie.

“În Romania, pacienții au, în general, o singură opțiune, să plătească integral serviciile stomatologice, în cadrul cabinetelor private. Abonamentul IziDoc, care funcționează ca beneficiu extrasalarial neimpozabil și pentru care angajatorii plătesc între 21 și 29 de euro pe an pentru fiecare angajat, le oferă abonaților posibilitatea să își aleagă de pe platforma de beneficii dentare izidoc.ro medicul dentist potrivit nevoilor și așteptărilor lor”, declară Diana Enăchescu, fondatorul IziDoc.

Clinicile și cabinetele medicale partenere iziDoc sunt selectate după criterii de calitate profesională și distribuire geografică. Abonații își pot alege medicul dentist în special după criterii precum proximitatea, experiența, discount-urile oferite și prețurile practicate, platforma izidoc.ro oferind toate aceste informații, dar și educație dentară constantă pentru conștientizarea importanței îngrijirii regulate a sănătății dentare.

Statistici realizate la nivelul Uniunii Europene arată că România este la coada clasamentului privind cheltuielile per capita pentru serviciile stomatologice și se clasează pe primele locuri în privința problemelor dentare, 80% dintre români confruntându-se cu asemenea afecțiuni. Un studiu privind sănătatea orală în țările UE arată că doar 30% dintre români au dantura naturală completă, față de media din țările nordice, care depășește 50%.

O sănătate orală precară poate afecta considerabil, și pe termen lung, încrederea de sine și calitatea vieții unei persoane, fapt reflectat de statisticile de profil care arată că 16% dintre români s-au declarat stânjeniți de starea danturii lor, față de media europeană de doar 7%. Nici la capitolul prevenție și vizite regulate la medicul dentist statisticile nu stau mai bine, în ultimele 12 luni doar 34% dintre români mergând la un control stomatologic de rutină, față de 57% media europeană sau 83% în Olanda.

“Din experiența de până acum, angajatorii care oferă abonamentul la stomatolog salariaților, ca o completare a celui medical clasic, au înțeles importanța protejării sănătății dentare a angajaților lor. Urmăresc să aibă angajați sănătoși, zâmbitori, conștienți de importanța prevenției dentare și, bineînțeles, motivați pentru performanță”, precizează Diana Enăchescu.

Platforma de beneficii dentare IziDoc susține, încă de la apariție, accesul la serviciile stomatologice pentru cei aflați în situații mai puțin fericite. 2% din veniturile IziDoc sunt direcționați către sponsorizarea tratamentelor stomatologice pentru copiii din zone rurale defavorizate, cu ajutorul Zânei Merciluță, primul cabinet stomatologic mobil din România. Aceasta, prin Asociatia MerciCharity, și alături de medici dentiști voluntari, ajută copiii să își rezolve probleme dentare urgente și îi îndrumă spre prevenție.

Platforma de beneficii dentare reprezintă o investiție de 50.000 de euro a antreprenorului Diana Enăchescu, alături de doi parteneri, unul fiind medic dentist și trainer în domeniul stomatologic, iar cel de-al doilea activând la nivel european în domeniul vânzărilor de materiale stomatologice.

Diana Enăchescu vine din consultanță de management și are expertiză în dezvoltare și implementare de noi strategii, transformare organizațională, fuziuni și achiziții în domenii precum energie, retail, utilități sau pharma. Cu o experiență profesională de 14 ani, a lucrat în cadrul companiei globale de consultanță A.T. Kearney, precum și în industria pharma.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Investițiile cumulate ale guvernelor și companiilor în îmbunătățirea competențelor și recalificarea forței de muncă ar conduce la  o creștere a  PIB global cu 6,5 trilioane de dolari și ar crea 5,3 milioane de locuri de muncă până în 2030, potrivit raportului “Upskilling for Shared Prosperity”, lansat la Davos de PwC și Forumul Economic Mondial. China […]

Detalii

40% dintre angajați spun că acasă au lucrat mai mult și mai eficient Sondaj Undelucram.ro despre impactul pandemiei asupra angajaților și angajatorilor Marketingul și HR-ul, departamentele cele mai afectate de pandemie O treime dintre companii au făcut disponibilizări 1 din 5 angajați și-a pierdut locul de muncă Persoanele necalificate și cu studii medii – cei […]

Detalii

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter