Hot Now

Agenius, cel mai nou instrument de management al performantei, creat de un antreprenor român

05 12 2012, Portal HR , Comenteaza, 2.926 afisari

București, 4 decembrie 2012. S-a lansat AGENIUS® (www.agenius.ro), cel mai nou instrument de management al performanței în organizații, care are ca rezultat creșterea afacerii prin implementarea unui sistem de „work life balance” și de motivare a angajaților, bazat pe tehnica PAAS.

Conceptul PAAS (Planifică, Acționează, Analizează, Selectează)  de creare de obiceiuri în 10 minute alocate săptămânal, care stă la baza AGENIUS®, a fost creat și brevetat de Gina Calagiu antreprenor român și consultant strategic cu peste 18 ani de experiență în afaceri. Gina Calagiu are în portofoliu mai multe afaceri în domenii precum Oil & Gas, HoReCa, consultanță, cu un total de peste 200 de angajați și o cifră de afaceri de peste 15 mil Euro.

Modelul PAAS funcționează în două etape respectiv, definirea strategiei și execuția strategiei. PAAS îndeamnă – Planifică ce vrei sa faci/săptămânal – 2’, Acționează inteligent/zilnic, Analizează diferențele/săptămânal – 6’ și Selectează ceea ce ai experimentat, ți-a plăcut, a funcționat/ săptămânal -2’.

Pentru definirea strategiei, KIT-ul AGENIUS® include o hartă strategică care utilizează un model de management strategic adaptat pentru viața personală/profesională, o fișă de analiză strategică prin care se setează și monitorizează indicatorii de performanță și un instrument sub forma de agendă pentru etapa de acțiune. În etapa de acțiune se aleg pe rând 2-4 acțiuni din Planul general și se parcurge săptămânal modelul PASS.

AGENIUS® a apărut ca o soluție pentru o provocare pe care mi-am asumat-o de când am început antreprenoriatul – cum pot crește performanța afacerii și, în același timp, să fac ceva remarcabil pentru sănătatea angajaților. Acest instrument reprezintă experiența mea personală în ceea ce înseamnă creșterea unor afaceri performante, prin aplicarea unor sisteme reale de management al performanței, al timpului și managamentului de proiect. Finalizarea AGENIUS® a durat doi ani în care am lucrat cu o  echipă mixtă de experți, cu o medie de 15 ani de practică în management strategic, managementul performanței, resurse umane, psihologie și comunicare” declară Gina Calagiu, antreprenor și creator AGENIUS®.

Instrumentul este conceput atât pentru angajații de la nivelurile de execuție, cât și pentru middle și top management și poate fi implementat în orice tip de organizație.

Principalele beneficii pe care acest instrument le aduce organizațiilor sunt sporirea productivității la nivel individual, de echipă și departamental și reducerea gradului de stres organizațional. Instrumentul permite o evaluare constantă a îndeplinirii indicatorilor de preformanță, menținerea ritmului în atingerea obiectivelor și formarea obișnuinței angajaților de a-și planifica și atinge obiectivele prin metoda pas cu pas.

Înainte de lansarea pe piață, AGENIUS® a fost testat în companii naționale și multinaționale din telecomunicații, HoReCa, retail, industria bancară, FMCG, agro sau industria medicală, cu rezultate dovedite pentru eșantioanele implicate.

***

KIT-UL AGENIUS®

Kitul AGENIUS® include:

Agenda Agenius® este un instrument practic şi intuitiv care, folosit consecvent, creează obişnuinţa de a genera planuri de acţiune pentru îndeplinirea obiectivelor, obişnuinţa de a calcula şi monitoriza eficacitatea, obişnuinţa de a găsi cei mai buni indicatori care măsoară succesul şi obişnuinţa de a monitoriza progresul, respectiv evoluţia indicatorilor. Agenda Agenius® determină utilizatorul să găsească acțiunile cele mai simple şi mai eficiente pentru îndeplinirea obiectivelor/dorințelor personale.

Harta strategică Prin construirea unei hărți strategice personale, utilizatorul experimentează claritatea pe care o oferă definirea unei direcții de acțiune și înțelege care sunt elementele principale care susțin construcția acesteia.

Calendarul Agenius® În calendarul  “motivaţional”, fiecare lună a anului are o tematică. Utilizatorul este invitat să sărbătorească fiecare zi printr-o acţiune special gândită astfel încât să aducă sănătate și prosperitate.

Jurnalul de seară este o modalitate de analiză a activității de peste zi, care ajută utilizatorul să evalueze retrospectiv întâmplările zilei și să propună soluții de îmbunătățire.

Având la bază modelul PAAS de planificare, acţiune, analiză şi selecţie, Fişa de planificare a succesului este un instrument util pentru a exersa modul în care se defineşte și monitorizează un plan de acțiuni. Fişa de planificare a succesului poate fi de asemenea, un instrument util în stabilirea planului de acțiuni și a indicatorilor de succes în cadrul întâlnirilor între manager și subordonat, între managerul de proiect și membrii echipei sau în cadrul sesiunilor de instruire sau coaching.

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE organizează marți 8 decembrie, între orele 15:00-17:00, evenimentul online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema „The Future of the Digital Business Ecosystem”. Acest webinar explorează cum pot fi folosite în mod practic tendințele tehnologice pentru adaptarea la canale digitale noi și cum pot rămâne competitive companiile având în […]

Detalii

Cum s-au adaptat companiile participante la un eveniment de recrutare 100% online Cel mai mare târg de carieră din România și-a încheiat cele două ediții din această toamnă, desfășurate exclusiv în mediul online. Consacratele ediții Angajatori de TOP s-au desfășurat în mediul virtual, pe platforma Hipo.ro, timp de 30 de zile în Timișoara și la […]

Detalii

Companiile de tehnologie predomină topul realizat de platforma Undelucram.ro Microsoft revine pe primul loc în top Un brand de educație intră pentru prima dată în top Șapte din zece locuri sunt ocupate de companii de tehnologie Singurul top realizat în functie de opiniile propriilor angajați Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Softbinator Technologies și Cornerstone […]

Detalii

După un an greu, cu o multitudine de încercări, în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie, Learning Architect oferă cadou tuturor românilor, de ziua noastră, un program gratuit prin care ne pregătim mintea pentru a rămâne deschiși, flexibili, conectați cu oamenii , indiferent de contextul extern. Programul „România cu mintea deschisă” poate fi accesat prin […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter