Secțiune susținută de

Angajatori de TOP – primul eveniment hibrid din România

Portal HR \ Actual \ Angajatori de TOP – primul eveniment hibrid din România

Evenimentele de tip hibrid sau mixt, cele care au şi o componentă fizică şi una virtuală, sunt foarte dezvoltate în alte ţări. În România conceptul este lansat în premieră de cel mai mare târg de carieră: Angajatori de TOP.

„Ne propunem ca Angajatori de TOP să fie un eveniment de referinţă iar pentru a face acest lucru în fiecare an aducem innovatii în domeniul târgurilor de carieră. Anul trecut am lansat în premieră sistemul de CV BarCODE care uşurează foarte mult procesul de aplicare pentru candidaţi dar şi administrarea CV-urilor de către companii. Anul acesta lansăm primul eveniment hibrid de carieră din România, care combina avantajele unui eveniment virtual cu interacţiunea directă oferită de evenimentul fizic” a declarat Adrian Stănescu, Project manager Angajatori de TOP.

Targ Virtual ExteriorEvenimentul fizic Angajatori de TOP, a avut loc la Sala Palatului, pe 12 – 13 aprilie. În cele 2 zile de târg, aproximativ  15 000 de profesionişti cu experienţă, absolvenţi, masteranzi şi studenţi au participat la cel mai mare eveniment de carieră din România. Vizitatorii evenimentului au aplicat cu CV-ul BarCODE pentru joburile deschise de cei 90 de angajatori, au discutat cu reprezentanţii companiilor şi au participat la cele 25 de workshop-uri şi conferinţe susţinute în cele două zile.

„Participăm de câţiva ani la Angajatori de TOP. Este un program care a evoluat de la an la an. Am observat o îmbunătăţire constantă a organizării şi a strategiei de comunicare (şi cu companiile participante şi cu publicul ţintă)” a declarat Monica Cojocariu, HR Manager, Mazars.

 „Aşteptările noastre ca şi angajator sunt să ocupăm cât mai mult din joburile disponibile în urma participării la târg. Recrutăm pentru toate cele 3 oraşe pe care le avem în România: Bucureşti, Braşov şi Sibiu” a declarat Iuliana Stan, Senior Recruiter, CGS România.

„Anul acesta, DB Schenker a interacţionat cu un număr de peste 1300 de vizitatori care şi-au lăsat CV-ul pentru una dintre oportunităţile prezente. Am participat şi la workshop-ul dedicat programelor de internship, unde am vorbit studenţilor despre programele noastre şi LearningByDoing. Am întâlnit mulţi tineri în căutarea unui loc de muncă, dar şi foarte mulţi specialişti” a declarat Mihaela Lefter, Şef departament HR Academy, DB Schenker.

La evenimentul virtual Angajatori de TOP, 24-27 aprilie pe www.hipo.ro, pot participa candidaţii care nu au ajuns în cele două zile ale evenimentului Angajatori de TOP, cei care locuiesc în alte oraşe sau cei care se afla în afara ţării. Tot ce trebuie să facă un candidat este să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul de carieră www.hipo.ro. Procesul durează doar câteva minute. După logarea pe www.hipo.ro vor putea accesa platforma 3D a evenimentului Angajatori de TOP care le permite să discute cu specialiştii HR, să participe la conferinţe online şi să aplice la job-urile oferite de angajatori din toată ţara.

Ce diferenţiază evenimentul virtual Angajatori de TOP de alte proiecte virtuale?

  • dimensiunea acestuia. Evenimentul se desfăşoară la nivel naţional şi permite participarea companiilor din toate judeţele ţării. Momentan suntem în plin proces de înregistrare a companiilor care vor participa la evenimentul virtual Angajatori de TOP. Am observat un interes crescut din partea companiilor din domeniile IT, Telecom, FMCG, producţie şi inginerie, mai ales din Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Companiile care vor să participe la ediţia virtuală Angajatori de TOP se pot înscrie contactându-ne la adresa angajatori@catalyst.ro până pe 19 aprilie 2013
  • platforma online. Aceasta va oferi vizitatorilor oportunitatea de a interacţiona direct cu reprezentanţii companiilor şi de a participa la webinarii susţinute de specialiştii în resurse umane.  Platforma dezvoltată permite interacţiunea dintre candidaţi şi companii prin intermediul unei soluţii de discuţii online.

Câteva dintre companiile care au confirmat până în acest moment sunt: PepsiCo, Raiffeisen Bank, Thales Systems, Emerson, Oracle România, Genpact, Hilti România, Mysys, Adecco, Synygy Europa, Webhelp, NoBug, Schaeffler Technologies, Netop, Voxility, Macademian, Namco Bandai România etc

„Târgul virtual este o continuare a acestui eveniment care le permite şi candidaţilor din alte oraşe, sau celor care nu au putut fi prezenţi la Sala Palatului, să acceseze ofertele noastre de angajare” a declarat Lavinia Protopopescu, Senior Recruitment Consultant – Gratuates, Oracle România.

Mai multe detalii despre ediţia virtuală Angajatori de TOP vor fi disponibile pe www.hipo.ro

Data articol: aprilie 18, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam