Hot Now

Atenție la acești candidați

11 12 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.807 afisari

Am mai spus-o și o repetăm: nu există rețete magice pentru evaluarea candidaților. Nu există nicio metodă secretă cu ajutorul căreia un evaluator să își poată da seama cu o exactitate de 100% dacă profesionistul din fața sa va performa pe poziția vacantă. Orice evaluare necesită pregătire, înțelegere, răbdare , timp etc.

Acestea fiind spuse, nu am recomanda nimănui să se bazeze pe intuiție atunci când ia o decizie de recrutare. Indiferent de ceea ce îi spune „nasul”, evaluarea ar trebui să aibă în vedere aspecte precum performanțele anterioare, profilul de motivație și valori, potrivirea cu cultura organizațională etc. Cu toate acestea, există indicii care trag un semnal de alarmă. Este vorba de atitudini, abordări, mod de comunicare prin intermediul cărora un evaluator atent și interesat poate să surprindă riscuri, potențiale defecte de caracter, derapaje care pot afecta performanța. Iar aceste indicii își fac simțită prezența încă de la primul contacte cu un candidat.

Articolul de pe Recruiter.com pe care vi-l recomandăm azi ne-a adus aminte de câteva din ele. Atenție, deci, la candidații care:

1. Întârzie.

Știm, neprevăzutul face parte din viața noastră, a tuturor, dar când întârziatul devine un tipar de comportament este evident ca problema nu este una exterioară.

2. Își critică/vorbesc de rău foștii angajatori/colegi/șefi.

Câți dintre noi ne dorim să lucrăm cu colegi care ne vorbesc de rău pe la spate? Indiferent de contextul în care s-a petrecut despărțirea de fostul angajator, discreția este una din calitățile cheie ale unui profesionist de succes.

3. Nu sunt pregătiți.

I-ați văzut cu siguranță în interviu. Nu știu aproape nimic despre companie sau despre produsele/serviciile pe care aceasta le oferă, nu pun întrebări și nu fac dovada interesului real pentru poziția vacantă. Acest comportament ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru aspecte legate de motivație și valori.

4. Se interesează prea repede de salariu și beneficii.

Sigur vreți să angajați un profesionist al cărui singur obiectiv este o poziție de management și un salariu pe măsură?

Descoperiți care sunt și celelalte semnale de alarmă în evaluarea candidaților citind tot articolul 6 Interview Red Flags For Employers.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter