Secțiune susținută de

Atenție la acești candidați

Portal HR \ HR Pedia \ Atenție la acești candidați

Am mai spus-o și o repetăm: nu există rețete magice pentru evaluarea candidaților. Nu există nicio metodă secretă cu ajutorul căreia un evaluator să își poată da seama cu o exactitate de 100% dacă profesionistul din fața sa va performa pe poziția vacantă. Orice evaluare necesită pregătire, înțelegere, răbdare , timp etc.

Acestea fiind spuse, nu am recomanda nimănui să se bazeze pe intuiție atunci când ia o decizie de recrutare. Indiferent de ceea ce îi spune „nasul”, evaluarea ar trebui să aibă în vedere aspecte precum performanțele anterioare, profilul de motivație și valori, potrivirea cu cultura organizațională etc. Cu toate acestea, există indicii care trag un semnal de alarmă. Este vorba de atitudini, abordări, mod de comunicare prin intermediul cărora un evaluator atent și interesat poate să surprindă riscuri, potențiale defecte de caracter, derapaje care pot afecta performanța. Iar aceste indicii își fac simțită prezența încă de la primul contacte cu un candidat.

Articolul de pe Recruiter.com pe care vi-l recomandăm azi ne-a adus aminte de câteva din ele. Atenție, deci, la candidații care:

1. Întârzie.

Știm, neprevăzutul face parte din viața noastră, a tuturor, dar când întârziatul devine un tipar de comportament este evident ca problema nu este una exterioară.

2. Își critică/vorbesc de rău foștii angajatori/colegi/șefi.

Câți dintre noi ne dorim să lucrăm cu colegi care ne vorbesc de rău pe la spate? Indiferent de contextul în care s-a petrecut despărțirea de fostul angajator, discreția este una din calitățile cheie ale unui profesionist de succes.

3. Nu sunt pregătiți.

I-ați văzut cu siguranță în interviu. Nu știu aproape nimic despre companie sau despre produsele/serviciile pe care aceasta le oferă, nu pun întrebări și nu fac dovada interesului real pentru poziția vacantă. Acest comportament ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru aspecte legate de motivație și valori.

4. Se interesează prea repede de salariu și beneficii.

Sigur vreți să angajați un profesionist al cărui singur obiectiv este o poziție de management și un salariu pe măsură?

Descoperiți care sunt și celelalte semnale de alarmă în evaluarea candidaților citind tot articolul 6 Interview Red Flags For Employers.

Data articol: decembrie 11, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam