Hot Now

Au început înscrierile pentru Ziua generaţiei Z – academie digitală şi laborator de idei pentru tinerii români din țară şi din diaspora

29 03 2021, Portal HR , Comenteaza, 629 afisari

Fundaţia C.A.E.S.A.R. lansează proiectul “Ziua generaţiei Z” – o academie digitală succedată de un laborator de idei şi inițiative, prin care tinerii români din țară şi din diaspora să primească sprijin pentru a-și contura și materializa visul pentru viitorul lor și pentru viitorul României în cinci domenii importante pentru societatea românească: educaţie, sănătate, cultură, energie şi mediu, smart cities.

Tinerii sunt resursa cea mai valoroasă a fiecărei țări. Viitorul este în mâinile lor. Pașii pe care ei îi fac înainte, sunt pașii pe care și țara lor îi face înainte. În contextul pandemiei de COVID-19, tinerii lumii sunt mai mult ca oricând în dificultatea de a-și contura viitorul. Ziua generaţiei Z este un proiect care își dorește să pună la îndemâna tinerilor Z (liceeni, studenţi și tineri profesioniști români până în 25 de ani) instrumentele necesare pentru a-și defini și consolida visul pentru viitor. Energia și entuziasmul tinerilor de a-și materializa multitudinea de idei frumoase au nevoie de sprijin concret și de direcție. Ziua generaţiei Z este o platformă dedicată acestora, ce le aduce aproape profesioniști, mentori, care îi ghidează, îi ascultă și îi ajută să-și completeze educația formală cu cea  non-formală prin abilități necesare pentru a-și materializa ideile.

Cu o rețea vastă de experți din țară și din diaspora, Fundația C.A.E.S.A.R. îşi doreşte să descopere şi să sprijine visurile tinerilor români pentru viitorul lor şi pentru viitorul României prin proiectul Ziua generaţiei Z.

Ziua generaţiei Z este un program educaţional non-formal, gratuit, ce se desfăşoară pe o perioadă extinsă (mai-august 2021) cu scopul de a:

  • Identifica ambasadorii generaţiei Z
  • Da voce tinerilor
  • Crea o platformă şi o comunitate pentru tinerii români proactivi
  • Completa educaţia formală pentru a sprijini tinerii să-şi găsească şi să-şi articuleze menirea
  • Crea o arenă de idei pentru România

Proiectul are două etape: (A) academia digitală și (B) laboratorul de idei și inițiative.

Prin (A) academia digitală, Ziua generației Z ajută tinerii să-și articuleze coerent şi frumos poveștile şi să cunoască instrumentele cu care pot dezvolta şi implementa o idee. Printre cursurile predate se numără: storytelling, story sharing, romgleză – greșeli frecvente în traducerea sintagmelor din limba română în limba engleză, branding, agile project management ș.a., la care se adaugă un pachet de testări psihometrice și tehnici de dezvoltare personală. În cadrul (B) laboratorului de idei și inițiative, participanții vor fi împărțiți în echipe pentru a dezvolta proiecte menite să rezolve sau să îmbunătățească situații întâlnite în cele cinci domenii deja amintite: educaţie, sănătate, cultură, energie şi mediu, smart cities.

Printre trainerii deja confirmaţi ai academiei digitale, anunţăm reprezentanţi de seamă ai societăţii româneşti precum: Cătălin Ştefănescu, jurnalist şi gazda emisiunii Garantat 100%, Iulia Stănescu, Digital Marketing Consultant şi co-organizator SocialPedia, Eugen Coandă, expert în filozofia Lean-Agile şi product management şi Mia Munteanu, antreprenor în industria creativă.

„Educarea formală și non-formală, cu sens și relevantă, a tinerilor României este cea mai sigură și importantă sursă de oxigen a României de mâine. Prin Ziua generației Z vrem să creăm un sistem de sprijin pentru tinerii români, să identificăm ambasadorii generației Z și să le susținem vocea, acum când își doresc să contribuie la crearea schimbării de pe buzele tuturor”, Elena Kuji Buteică, coordonator proiect, Ziua generaţiei Z.

Condiţii de participare în proiectul “Ziua Generaţiei Z”

Așteptăm să se înscrie tinerii Z, români din ţară şi din străinătate, liceeni, studenți sau tineri profesioniști până în 25 de ani, care îşi doresc să clădească trainic pentru viitorul lor şi viitorul României.

Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătească:

  • O fotografie portret;
  • CV-ul în limba română sau engleză;
  • Un eseu de maximum 500 de cuvinte cu titlul „Visul meu pentru România”, în care să-și expună visul pentru România și să argumenteze cum ar rezolva o problemă a țării sau cum ar schimba lucrurile într-un domeniu de interes pentru ei;
  • Un video de maximum 2 minute în care să explice de ce consideră că proiectul Ziua generației Z este potrivit pentru ea/el și de ce ar trebui să fie ales/ă pentru a participa.

15 aprilie 2021 este termenul limită de primire a înscrierilor pentru proiectul “Ziua generaţiei Z”.

Pentru a participa, tinerii interesaţi sunt rugaţi să completeze formularul de înscriere online, până la finalul zilei de joi, 15 aprilie 2021. Numărul de locuri este limitat, iar participarea este 100% gratuită.

Printre partenerii proiectului „Ziua generaţiei Z”, care cred în investiția în tinerii României, se numără: Editura Litera, Poieni, RightFit, TikTok, 4gile Minds, Doza zilnică de gramatică, Revista Biz, Rotary Nord, Cuibul Artiştilor.

Mai multe informaţii despre proiect, puteţi afla accesând website-ul ziuageneratieiz.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter