Hot Now

Au început înscrierile în programul METRO Potentials

02 02 2018, Portal HR , Comenteaza, 1.389 afisari

METRO Potentials are o durată de 2 ani, este un program de învățare accelerată adresat masteranzilor, finaliștii urmând să ocupe o poziție de management în cadrul METRO Cash & Carry România .

Lansat în această lună, programul își propune selecția și trainingul celor mai buni oameni, viitori manageri în cadrul METRO Cash & Carry România. Pe durata celor 2 ani, participanții la programul METRO Potentials vor fi implicați în proiecte în țară și străinătate, atât în magazinele locale METRO, cât și în sediul central din Germania. Tinerii care au absolvit un masterat se pot înscrie în programul internațional de management METRO Potentials.

Printre condițiile de intrare în procesul de selecție se numără vârsta, care trebuie să fie între 23 și 28 de ani și o diplomă de masterat, indiferent de specializare. Totodată, recrutorii vor căuta în CV activități extracurriculare derulate în timpul anilor de studiu și experiență internațională. Aceasta poate fi dovedită prin participarea în programe ca Erasmus, Work and Travel, burse sau alte programe de studiu în străinătate. Pe lângă aceste cerințe, candidatul trebuie să aibă o atitudine pozitivă, deschidere pentru învățare și oameni, cunoștințe foarte bune de limba engleză, iar experiența de lucru nu trebuie să depășească 3 ani.

Procesul de recrutare este coordonat de Departamentul de Resurse Umane al METRO Cash & Carry România și a fost demarat în luna ianuarie 2018. Selecția include o fază națională și una internațională, urmând ca 1 septembrie 2018 să fie prima zi de activitate.

“Programul este împărțit în 5 faze de training, primele 3 având o durată de 6 luni, iar ultimele două câte 3 luni. Participanții vor trece succesiv prin business-ul național, urmând ca mai apoi să se pregătească alături de specialiștii METRO dintr-o țară străină. În plus, vor acumula experiență și la sediul central al METRO din Germania. Credem cu adevărat ca atragerea, dezvoltarea și menținerea unora dintre cei mai buni absolvenți în programul METRO Potentials va aduce o valoare semnificativă organizației noastre și, de asemenea, le va asigura rapid tinerilor absolvenți accesul la o carieră în management” a declarat Andreea Tiscovschi, Recruitment & Development Manager – METRO Cash & Carry România. 

Programul atrage în fiecare an un număr mare de participanți în procesul de selecție datorită expunerii internaționale și procesului de învățare accelerat. Cornel Oprea, candidat selectat în cadrul METRO Potentials în 2016, lucrează acum alături de profesioniștii METRO din Japonia. “Programul este cu adevărat o provocare datorită ritmului accelerat de învățare și expunerea la mediul internațional. Frumusețea METRO Potentials vine din faptul că nu ai o poziție predefinită, ci ești implicat în proiecte pe diverse teme. Scopul este să vezi și să înțelegi cât mai multe despre METRO, pentru ca atunci când revii în țară să poți îndeplini cu succes task-urile unei poziții de lider și să coordonezi eficient o echipă.” afirmă tânărul, care în luna septembrie a acestui an va finaliza programul METRO Potentials.

Poți afla mai multe despre programul METRO Potentials și poți aplica dacă accesezi această pagină.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter