Hot Now

Bonificaţiile pe care le pot primi salariaţii: Care sunt şi ce trebuie să ştim despre ele (II)

19 06 2014, Lege Start , Comenteaza, 3.325 afisari

Reprezintă forme de bonificaţii: primele de merit, tichetele masă, participarea angajaţilor la profit, tichete cadou şi tichete creşă, al 13-lea salariu, prima de vacanţă, prima de sărbători, alte bonusuri.

Notă: În acest articol sunt abordate ultimele patru puncte. În prima parte a subiectului le găsiţi pe primele patru.

5. Al 13-lea salariu

Bugetarii aveau acest drept în baza art. 25 alin. (1) din Legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit fonduri publice, care prevedea că „pentru activitatea desfăşurată, personalul beneficiază de un premiu anual egal cu media salariilor de bază sau a indemnizaţiilor de încadrare, după caz, realizate în anul pentru care se face premierea“, dar care a fost abrogat prin Legea nr. 284/2010.

Sunt angajatori care, la finalul anului, în funcţie de buget, acordă acest drept distinct faţă de alte bonificaţii.

6. Prima de concediu/vacanţă

Suplimentar faţă de indemnizaţia de concediu (obligatorie potrivit art. 150 Codul Muncii), angajatorul poate acorda la plecarea în concediu salariatului o primă de concediu în condiţiile negociate prin contractul colectiv de muncă.

Prima de vacanţă urmează regula generală aplicată primelor la salarii, potrivit căreia aceste venituri sunt impozabile în luna în care sunt plătite, reprezentând venit al lunii în care sunt plătite chiar dacă se referă la perioade anterioare, şi se cumulează cu veniturile de natură salarială ale lunii în care se plăteşte această primă.

7. Prime de sărbători

Atât pentru sărbătorile legale, cât şi cu ocazia serbării unor zile dedicate copiilor sau femeilor, angajatorii pot alege să ofere salariaţilor bonificaţii sub formă de prime în bani sau cadouri.

Astfel, potrivit art. 55 din Codul Fiscal, acordarea cadourilor pentru copiii minori ai angajaţilor se face în limita a 150 de lei/copil. Aceste sume sunt neimpozabile.

În situaţia în care suma alocată pentru aceste cadouri depăşeşte valoarea de 150 de lei/copil, diferenţa va fi considerată venit. Nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile nici veniturile de natura celor prevăzute mai sus, realizate de persoane fizice, dacă aceste venituri sunt primite în baza unor legi speciale şi finanţate din buget.

8. Alte stimulente

Descoperiți și restul stimulentelor pe care le pot primi salariații citind tot articolul de Denisa Pătrașcu de pe Legestart.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion. Prima lună din […]

Detalii

Cătălina Dodu se alătură EY România ca Partener în cadrul departamentului de Consultanţă,începând cu luna februarie 2023. Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale: „În calitate de Cybersecurity Leader pentru EY South Cluster şi Tehnology Consulting Leader pentru […]

Detalii

82% dintre angajați ar renunța la locul de muncă din cauza unui manager nepotrivit FUTURE Manager – programul ce ajută tinerii și profesorii să își dezvolte competențele de lideri. FUTURE Manager este programul gratuit care se lansează în România pentru studenții și profesorii universitari care doresc să își dezvolte competențele de management și să fie […]

Detalii

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter