Hot Now

Brandul de angajator – avantaj sau dezavantaj în recrutare?

25 07 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.602 afisari

Brandul de angajator este, în linii mari, modul în care angajații tăi se raportează la valorile companiei, încrederea cu care le susțin și entuziasmul cu care le transmit mai departe.

43% din cei peste 2000 de respondenți ai unui studiu realizat la nivel național de Universitatea “Constantin Brâncoveanu” (persoane cu funcții de conducere în organizațiile pe care le reprezintă) au nominalizat departamentul de Resurse Umane ca fiind responsabil de dezvoltarea brandului de angajator, în timp ce 47% au considerat că responsabili sunt specialiștii din departamentul de Marketing și Comunicare.

În același timp, retenția și lipsa de personal sunt două variabile constante în companiile din România. Reprezintă Brandul de Angajator un element important de luat în considerare de către potențialii angajați?

Leadership-ul și integrarea angajaților în cultura organizațională a companiei

Doru Dima, CEO @Great People Inside este susținător al modelului de leadership VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity), care presupune adaptarea noilor angajați. Acesta susține că fără adaptarea angajatului la cultura organizațională a noii companii nu poate avea performanțe.

“Lumea în care trăim în prezent nu mai este așa predictibilă ca acum cinci ani, incertitudinea făcând parte din programul de zi cu zi, mediul de business devenind astfel mai complex și de aceea mai ambiguu, rezultând nevoia pentru un model de leadership care să ușureze integrarea angajaților în cultura organizației din care fac parte.” declară Doru.

Brandul de angajator, avantaj în recrutare

Atunci când aplică pentru interviu, tinerii sunt influențați de imaginea companiei în cadrul căreia și-ar dori să lucreze. Elena Antoneac, Manager Operatiuni @GMS-T Nestlers Group, afirmă că „pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă, păstrarea talentelor în companie poate să facă diferența între succes și eșec”. Conform studiului mai sus menționat, implementarea unui program de branding de angajator aduce cu sine câteva beneficii exprimate în procente: 32% constau în recunoașterea ca angajator preferat, în timp ce 28% reprezintă ușurința în atragerea candidaților, iar 25% reducerea costurilor de recrutare.

Meritocrația și Leadership-ul, variabile necesare în retenția tinerilor angajați

Pentru a reține millenialii în companie trebuie ținut cont de faptul că aceștia caută un echilibru între viața personală și job și atunci angajatorii ar trebui să ia în considerare oferirea de programe flexibile pentru aceștia”, declară Mădălina Bălan, Managing Partner @HART Consulting. Astăzi, prioritățile tinerilor angajați sunt: beneficiile salariale, siguranța locului de muncă și posibilitatea de promovare. În același timp, management-ul joacă un rol important, deoarece un management toxic duce la lipsa de angajați, cei tineri refuzând să lucreze într-un mediu de muncă în care eforturile nu le sunt recunoscute. De aceea meritocrația ar fi soluția pentru reducerea număralui de angajați care pleacă dintr-o companie.

Cu Doru Dima, Elena Antoneac și Mădălina Bălan ne vom întâlni în cadrul HR Summit Iași, (4 -5 octombrie 2017), în cadrul căreia abordam subiecte de interes din sfera resurselor umane.

Achizitionează biletul early bird și primești kit-ul de super erou!

Un super erou adevărat are nevoie un kit pe măsură! Anul acesta, dacă ești printre primii 50 de participanți care achiziționează biletele early bird, organizatorii vin către tine cu surprize personalizate! Biletele de acces la eveniment – care includ participarea la workshop-uri, conferință, dezbateri și networking – sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului www.iasi.hrsummit.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter