Secțiune susținută de

Cariera de tip portofoliu – un concept la ordinea zilei

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cariera de tip portofoliu – un concept la ordinea zilei

Nu mai putem vorbi de mult timp despre joburi de o viață. În condițiile unei volatilități crescute a economiei, profesioniștii încep să colecționeze seturi de abilități și cunoștințe care pot fi actualizate în funcție de cerințele specifice ale angajatorilor.

Nu mai vorbim de joburi de o viață, dar vorbim de proiecte și de abilități de nișă de care companiile nu au nevoie în fiecare zi, dar fără de care riscă să piardă, în momentele cheie, avantajul competitiv. Vorbim despre modul în care tehnologia schimbă modul în care muncim și relaționăm, despre echilibru real dintre viața profesională și cea personală, despre învățare permanentă.

Ideea unui job temporar nu îi mai sperie pe cei din generațiile noi de angajați, iar colecțiile de joburi temporare sunt, din ce în ce mai mult, o realitate care schimbă esențial și definiția succesului în viața profesională… de unde și ideea de carieră de tip portofoliu (pe care am regăsit-o detaliată în articolul pe care vi-l recomandăm azi).

Cariera-portofoliu este produsul firesc al acceptării unor joburi care presupun flexibilitate și asumarea unor seturi de responsabilități care depășesc o înțelegere tradițională a fișei de post.

O carieră de tip portofoliu îi permite unui profesionist să facă față unor proiecte variate, în organizații din industrii cât se poate de diferite. Ea presupune nu doar deținerea unor abilități transferabile, dar și disponibilitatea de a nu te mulțumi cu definiția de dicționar a succesului într-o anumită funcție.

O carieră de tip portofoliu presupune o diversificare permanentă a setului de cunoștințe, abilități și experiențe, dar aduce și beneficii în ceea ce privește controlul timpului liber și disponibilității de a te dedica activităților nelucrative care pot aduce un sens neașteptat.

Voi ce părere aveți despre acest concept provocator? Sunteți dispuși să renunțați la ideea tradițională de carieră într-un anumit domeniu?

Aflați mai multe despre carierele de tip portofoliu din articolul de pe blogul Toolbox: The Rise of the Portfolio Career.

Data articol: iulie 5, 2018

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam