Hot Now

Cariera de tip portofoliu – un concept la ordinea zilei

05 07 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.009 afisari

Nu mai putem vorbi de mult timp despre joburi de o viață. În condițiile unei volatilități crescute a economiei, profesioniștii încep să colecționeze seturi de abilități și cunoștințe care pot fi actualizate în funcție de cerințele specifice ale angajatorilor.

Nu mai vorbim de joburi de o viață, dar vorbim de proiecte și de abilități de nișă de care companiile nu au nevoie în fiecare zi, dar fără de care riscă să piardă, în momentele cheie, avantajul competitiv. Vorbim despre modul în care tehnologia schimbă modul în care muncim și relaționăm, despre echilibru real dintre viața profesională și cea personală, despre învățare permanentă.

Ideea unui job temporar nu îi mai sperie pe cei din generațiile noi de angajați, iar colecțiile de joburi temporare sunt, din ce în ce mai mult, o realitate care schimbă esențial și definiția succesului în viața profesională… de unde și ideea de carieră de tip portofoliu (pe care am regăsit-o detaliată în articolul pe care vi-l recomandăm azi).

Cariera-portofoliu este produsul firesc al acceptării unor joburi care presupun flexibilitate și asumarea unor seturi de responsabilități care depășesc o înțelegere tradițională a fișei de post.

O carieră de tip portofoliu îi permite unui profesionist să facă față unor proiecte variate, în organizații din industrii cât se poate de diferite. Ea presupune nu doar deținerea unor abilități transferabile, dar și disponibilitatea de a nu te mulțumi cu definiția de dicționar a succesului într-o anumită funcție.

O carieră de tip portofoliu presupune o diversificare permanentă a setului de cunoștințe, abilități și experiențe, dar aduce și beneficii în ceea ce privește controlul timpului liber și disponibilității de a te dedica activităților nelucrative care pot aduce un sens neașteptat.

Voi ce părere aveți despre acest concept provocator? Sunteți dispuși să renunțați la ideea tradițională de carieră într-un anumit domeniu?

Aflați mai multe despre carierele de tip portofoliu din articolul de pe blogul Toolbox: The Rise of the Portfolio Career.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Beneficiile non-financiare precum programul flexibil, lucrul de acasă și siguranța locului de muncă sunt unele dintre cele mai puternice instrumente ale angajatorilor pentru a atrage și reține talentele în organizația lor, potrivit ediției cu numărul 20 a Studiului Randstad Employer Brand, unde România a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv. În contextul schimbărilor generate […]

Detalii

Cum ar trebui să abordeze universitatea ta competiția în prezent și pe termen lung? Participă la evenimentul online gratuit, organizat de Access MBA pe 6 iulie. Discută, în cadrul unor conferințe video, cu reprezentanții școlilor de afaceri de top pentru a găsi școala la care visezi și demonstrează-ți abilitățile pentru admitere. În articolul său recent […]

Detalii

Performaceway, divizia de business a Grupului Yourway, adaugă în portofoliu său un nou serviciu, FIT YourSelf, de reconversie profesională destinat celor care își doresc o nouă direcție în carieră. Ca urmare a contextului socio-economic rezultat în urma pandemiei și care a afectat numeroase afaceri și, implicit, resursa umană, Performanceway a creat un nou program, FIT […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter