Hot Now

Cariera în domeniul financiar: oportunități și provocări

16 01 2014, Portal HR , Comenteaza, 3.040 afisari

FinanceProfessionals.ro a publicat rezultatele studiului „Cariera în domeniul financiar: oportunități și provocări„. Acesta este primul studiu de anvergură din România care analizează percepția profesioniștilor din domeniul financiar asupra carierei și pieței muncii, cu scopul de a prezenta radiografia tendințelor actuale în această profesie.

 Iată câteva din concluziile studiului:

  • Evoluția oportunităților de carieră urmează o tendința descendentă. 70% dintre respondenți consideră că nivelul salariilor oferite de angajatori este în scădere, rezultat similar și cu percepția asupra numărului de joburi disponibile.
  • 43% din respondenți văd ca punct culminant al carierei lor ocuparea unei poziții de top management, iar o treime își doresc să fie recunoscuți ca experți în aria lor de competență. Doar 18% întrevăd un viitor în antreprenoriat.
  • Dezvoltarea carierei în domeniul financiar presupune timp și efort susținut. Aproximativ două treimi din profesioniștii din domeniul financiar reușesc să mențină un echilibru între carieră și viața personală, în timp ce 36% se concentrează asupra carierei și numai 3% pun accentul pe viața personală.
  • Numărul candidaților în căutare activă a unui loc de muncă este perceput ca fiind în creștere (59% din răspunsuri), însă candidații par a fi mai slab pregătiți. Doar 19% din respondenți evaluează calitatea candidaților ca fiind în creștere.
  • Așteptările salariale indică o doză de optimism. 40% din respondenți consideră că pot obține o creștere salarială de peste 20% la schimbarea jobului, în timp ce 16% se așteaptă la un nivel similar celui actual sau chiar la o scădere.

Raportul complet este disponibil aici.

Concluziile studiului se bazează pe analiza chestionarelor completate online de un număr de 693 de profesioniști din domeniul financiar în trimestrul 3 al anului 2013.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter