Secțiune susținută de

Carrefour România continuă programul Școala de Lideri

Portal HR \ Actual \ Carrefour România continuă programul Școala de Lideri

Carrefour România continuă programul Școala de Lideri, cea de a doua ediție urmând să fie lansată în luna octombrie a acestui an. În cadrul proiectului, ce vizează acțiuni de dezvoltare profesională pentru angajații retailerului francez, Carrefour România îşi propune să formeze liderii de mâine, ca ambasadori ai companiei, oferindu-le, printre altele, oportunitatea de a fi mentorați în domenii-cheie de specialiști și profesori universitari recunoscuți în domeniu, ca parte a susținerii oferite de Academia de Studii Economice București, partener al demersului.

Totodată, prima generație de absolvenți din cadrul Școlii de Lideri a fost premiată în cadrul festivității la care au participat nume importante din cadrul companiei precum Alexandre Bompard, CEO Carrefour Groupe, Julien Munch, CEO Carrefour România, și Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România, și Dragoș Andrei Stoica – Director, Direcția de Relații cu Mediul de Afaceri, Academia de Studii Economice din București.

„Suntem foarte încântați să vedem rezultatele primilor absolvenți ai programului Şcoala de Lideri și să punem în practică una dintre misiunile principale ale echipei de Resurse umane – susținerea colegilor noștri prin dezvoltarea continuă a abilităților lor. Programul a fost personalizat business-ului Carrefour și este destinat tuturor colegilor, indiferent că își desfășoară activitatea în sediu sau magazine. Pe scurt, ne dorim ca fiecare coleg să își poată îndeplini potențialul alături de noi, fie că își dorește să devină manager de magazine, de departament sau la sediul nostru central. Totodată, avem planuri ambițioase în ceea ce privește următoarea generație de absolvenți, extinzând zona de învățare și mai mult spre deprinderea de aptitudini digitale, ca parte din strategia noastră stabilită la nivel de grup”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Lansat în anul 2021, în parteneriat cu Academia de Studii Economice București, Școala de Lideri este un program multianual prin care angajații Carrefour, interesați de anumite domenii, pot dobândi cunoștințe specializate de la profesori recunoscuți. În cadrul acestui program, 135 de angajați Carrefour au participat la cursuri și traininguri pe perioada unui an de zile, timp în care s-au identificat abilitățile cheie ale acestora, beneficiind de programă personalizată pentru a le susține cât mai bine potențialul de dezvoltare. În funcție de parcursul vizat, angajații Carrefour participanți la program au fost împărțiți în trei clase:  Campus – care aduce împreună colegii care se pregătesc să devină Manageri de Magazin sau de Departament, Future Leaders Operațional – ai cărei membri vizează pozițiile de Director de Hypermarket sau Manageri regionali și clasa Future Leaders Sediu – ai cărei membri îşi dezvoltă competențele necesare a putea accesa poziţii de Manageri şi Directori. Tematicile acoperite au inclus subiecte precum Leadership & Incluziune în Lumea Retailului, Managementul Schimbării în Lumea Retailului, Strategie în Retail, iar temele legate de Controlling, Finanțe pentru non-finanțiști, Driving Retail Digital Strategy In The Retail World au fost susținute de către reprezentanții Academiei de Studii Economice.

Păstrând aceeași direcție pentru 2022-2023, School of Leaders va rămâne organizat în 3 categorii distincte: Future Leaders – Operațional, Future Leaders Head Office & Campus. Fiind un program dedicat profilelor identificate în organizație, dar și managerilor noi promovați sau recrutați din extern, se va păstra direcția de organizare a întâlnirilor de comunitate omnicanal. Scopul acestui program este de a construi o comunitate puternică de lideri cu potențial. Un element important în planul individual de dezvoltare al fiecărui participant este efectuarea unor stagii de învăţare “on the job”, atât la nivel naţional, cât și internaţional. Astfel, în noua generație a programului Școala de Lideri va fi integrată o componentă practică, de pregătire a unui proiect conectat cu strategia de digitalizare a companiei. În același timp, liderii ce fac deja parte din program vor oferi mentorship către noii colegi.

Școala de lideri ( School Of Leaders) este un program disponibil la nivel de grup Carrefour, în țări precum Franța, Italia și Spania, subliniind importanța acestor demersuri, menite să contribuie la dezvoltarea profesională a echipei la nivel local și internațional.

Data articol: septembrie 6, 2022

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam