Secțiune susținută de

Câștigă cartea „Ce culoare are parașuta ta”

Portal HR \ Opinia consultantului \ Câștigă cartea „Ce culoare are parașuta ta”

Săptămâna trecută ați citit pe PortalHR despre o carte de referință pentru tot ceea ce înseamnă managementul carierei și, evident, al schimbărilor în carieră.

Ce culoare are parașuta ta?, ediția 2013 revizuită şi apărută la editura Publica, este cartea care i-a adus succes autorului Richard N. Bolles, inginer chimist de profesie, ce abordează domeniul consilierei în carieră într-o variantă modernă. Deși la prima vedere titlul pare amuzant, cartea se dovedește a fi un ghid foarte serios cu informații extrem de utile și inspiraționale. Subintitulată ”Manual practic pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă și pentru cei care doresc să-și schimbe cariera”, cartea s-a vândut în peste zece milioane de exemplare și a fost revizuită an de an. Revizuirea este, de fapt, o permanentă actualizare cu noi adaosuri, idei sau strategii mai eficiente care să se plieze pe realitățile din piaţa muncii aflată mereu în schimbare.

Și pentru că suntem convinși că fie ești în căutare activă a unei oportunități profesionale sau vrei să fii mereu la curent cu cele mai bune modalități prin care poți găsi jobul de care ai nevoie, împreună cu cei de la Editura Publica îți oferim șansa de a câștiga această carte.

Ce trebuie să faci?

Iată câteva din ideile menționate în recenzie despre managementul carierei:

– tot ce ţi se întâmplă are un sens, chiar dacă la momentul respectiv nu ştii exact care este acest sens;

– toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă au nevoie de un Plan B. În afară de abordarea tradiţională (trimis CV, menţionată motivaţia pentru jobul/poziţia vacantă X), este utilă o abordare creativă care necesită mai mult timp şi mai multă muncă;

– ai în vedere planificarea vieţii / a muncii şi încearcă să răspunzi la câteva întrebări: Cum îmi dau seama ce se întâmplă? Ce fac pentru ca viaţa mea să aibă o misiune? Cum aş putea fi mai eficient în atingerea obiectivelor pe care le-am stabilit?

Alege una dintre aceste teme de gândire și scrie-ne un comentariu despre ea.

Ce sens ai descoperit în ceea ce ți se întâmplă? sau…

Ce ar însemna din punctul tău de vedere o abordare creativă în căutarea unui job? sau…

Ce faci pentru a fi mai eficient(ă) în atingerea obiectivelor de carieră pe care ți le-ai stabilit?

Așteptăm comentariile voastre până pe 20 mai 2013, iar cel mai interesant comentariu va fi premiat cu un exemplar al cărții.

Mult succes!

Data articol: mai 13, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam