Hot Now

Cât de importantă este ultima impresie în interviu

28 05 2015, Career Advisor , Un comentariu, 4.235 afisari

Am vorbit de multe ori până acum pe PortalHR despre importanța primei impresii dar și despre pericolele absolutizării acestei prime impresii atunci când vine vorba de evaluare. Dar, dacă e să fim atenți la detalii, ar trebui să acordăm importană și ultimei impresii, modului în care ne despărțim de cel cu care am stat de vorbă la finalul interviului, ultimele aspecte pe care le discutăm, atitudinea cu care părăsim sala de interviu.

Iată, așadar, ceea ce considerăm noi că este esențial din punctul de vedere al impresiei pe care candidatul vrea să o lase asupra intervievatorului la finalul discuției. Este important să:

1. Păstrezi aceeași atitudine echilibrată pe care ai avut-o și pe parcursul interviului, chiar dacă ai sentimentul că cel din fața ta „nu te-a plăcut” (poate să fie vorba doar de o impresie subiectivă).

2. Nu încerci să aglomerezi la finalul discuției întrebări și/sau adăugiri la cele discutate până la momentul respectiv. Dacă te-ai implicat în discuție și ai răspuns elaborat la întrebările evaluatorului, informațiile pe care încerci să le „strecori” în timp ce dați mâna de „la revedere” au șanse mici să mai aibă un impact pozitiv, ba din contră.

3. Te asiguri că îi mulțumești celui cu care ai stat de vorbă pentru oportunitatea oferită și că îți manifești disponibilitatea de a discuta orice alte detalii suplimentare într-o întâlnire sau discuție telefonică ulterioară.

4. Păstrezi aceeași atitudine deschisă și echilibrată față de celelalte persoane din birou cu care intri în contact. Doar pentru că ești dezamăgit(ă) de rezultatul interviului, nu înseamnă că te poți purta necivilizat.

5. Ai în vedere faptul că nu trebuie să închizi niciodată ușile care ți-au fost deschise. Chiar dacă ești convins(ă) că nu dorești să lucrezi în compania respectivă, este bine să lași mereu loc de „bună ziua”.

6. Respecți termenul agreat împreună cu recrutorul în ceea ce privește primirea unui feedback după interviu. Asta presupune să nu începi să îl/o asaltezi cu telefoane după 2 zile de la finalizarea discuției sau să pui presiune pentru a afla un răspuns „acum”.

Ca recrutori, ce le-ați mai recomanda candidaților pentru o ultimă impresie pozitivă?

Comentarii (1)
  1. Interviurile de angajare sunt primul pas in cariera. Sa stii cum sa te comporti la un interviu tine de dezvoltarea personala si profesionala si de succesul la locul de munca.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter