Hot Now

Ce vor angajații de la liderii lor

08 02 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.896 afisari

Despre conceptul de leadership se scriu și s-au scris tratate, cărţi, articole care oferă, printre altele, informaţii despre “Cum să devii un lider bun/carismatic?” sau “Care sunt calităţile unui lider?”.

Găsim ușor, dacă vrem, lecții de leadership de la mari personalități , evenimente organizate cu speakeri renumiți sau putem chiar beneficia de prezența unor instituții care ajută și formează tinerii în această direcție.

De fapt, studierea leadership-ului așa cum îl înțelegem în lumea modernă a început în urmă cu mai bine de 120 de ani și, surprinzător, informația vehiculată până acum pare să nu fie suficientă. Cel puțin la nivel practic. De fapt, poate ar fi mai corect să spunem că pare să existe o ruptură între partea teoretică și practică a leadership-ului și asta pentru că adesea vorbim în termeni elaborați și sterili despre un concept pe care, poate, ar fi bine să îl tratăm din punctul de vedere al utilității lui imediate.

Materialul video de pe Harvard Business Review pe care vi-l recomandăm astăzi are în vedere o întrebare absolut necesară pentru utilitatea conceptului de leadership în relația angajat – lider din cadrul oricărei organizații: “Ce aşteaptă angajaţii de la un lider?

Gareth Jones, membru asociat al Școlii de Business din Londra, a intervievat aproximativ o mie de oameni pentru a afla care sunt așteptările acestora de la cel/cei care îi inspiră și conduc.

Cerințele sunt destul de „simple”:

1. Comunitateoamenii vor să știe că fac parte din “ceva”, fie că este o echipă de vânzări, marketing sau de contabilitate, este important să aibă sentimentul apartenenţei la o comunitate mai mică sau mai mare.

2. Autenticitate – vor să fie îndrumaţi de o persoană adevărată în care pot avea mare încredere.

3. Importanţă – oamenii îşi doresc ca liderii să aprecieze contribuţia (mică sau mare) adusă la realizarea business-ului, vor să ştie că munca lor a avut un sens;

4. Emoţie/bucurie – oamenii vor lideri care să ştie să le ofere prilejul de a se bucura de un lucru bine făcut.

Un leader eficient trebuie sa fie o persoană autentică, un expert cu capacităţi reale de a fi performant, a transforma organizaţia şi a da un sens vieţii celorlalţi. Misiunea sa nu este deloc una uşoară, însă efortul merită din plin.

Aveţi toate aceste patru abilităţi pentru a fi un lider autentic? Vă invităm să urmăriți materialul video de pe HBR care v-ar putea inspira în efortul de a deveni liderul de care au nevoie angajații și nu doar de a părea cel despre care se scrie în cărți.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter