Hot Now

Cisco conectează în siguranță mediile dificile de lucru și locațiile greu accesibile la IoT Edge  

12 06 2019, Portal HR , Comenteaza, 359 afisari

Uzinele chimice, rafinăriile de petrol și minele reprezintă unele dintre cele mai dificile medii de lucru din lume. În aceste industrii, conectivitatea și datele sunt de importanță critică din punctul de vedere al activității desfășurate, iar o perioadă de nefuncționare afectează atât veniturile obținute, cât și siguranța angajaților.

Astăzi, Cisco lansează o nouă tehnologie de rețea, concepută să reziste condițiilor dificile de mediu, oferind echipelor IT și OT (Operational Technology) capabilități pentru rețeaua bazată pe intenție, pentru a măsura și accelera proiectele IoT.

Inovațiile Cisco IoT includ:

  • Rezistență la uzură și medii extreme: Switch-urile și access point-urile Catalyst Heavy Duty sunt create să reziste expunerii prelungite la praf, apă și alte condiții de mediu extreme. Produsele IP67 sunt gestionate prin intermediul Cisco DNA Center, care oferă management generalizat, verificarea rețelei și segmentare la nivel de campus, sucursale și medii OT.
  • SD-WAN pentru IoT Edge: Noul router industrial Cisco suportă capabilitățile Cisco SD-WAN de conectare în siguranță a locațiilor greu accesibile și de îmbunătățire a performanței aplicațiilor. Aceasta este prima soluție SD-WAN construită pentru clienții IoT din mediul industrial.
  • Securizarea mediilor OT: Cisco și-a anunțat recent intenția de a achiziționa compania Sentryo, pentru a oferi o vizibilitate fără egal la nivelul dispozitivelor OT, permițând echipelor IT să colaboreze și să securizeze aceste rețele sensibile. Acest lucru include și dispozitivele care operează infrastructuri critice, de la societăți de furnizare electrică și rafinării de petrol, până la fabrici și depozite.

„O conexiune sigură stă la baza oricărei implementări IoT,” a declarat Liz Centoni, vicepreședinte senior și manager general IoT în cadrul Cisco. „Prin extinderea rețelei bazate pe intenție la periferia IoT, ajutăm echipele IT și OT să lucreze împreună, pentru a reduce complexitatea operațională, a crește veniturile și a îmbunătăți siguranța muncii.”

Rețeaua bazată pe intenție reprezintă o schimbare fundamentală a modului în care sunt construite și gestionate rețelele. Aceste rețele fac trecerea de la metodele tradiționale de gestionare a rețelei, manuale și consumatoare de timp, la metode moderne, prin care sunt captate intențiile de business și traduse în politici de rețea. Prin oferirea rețelei bazate pe intenție clienților IoT, organizațiile vor putea scala automat și vor avea flexibilitatea de a conecta vechea infrastructură cu cea nouă, precum rețeaua 5G, în totală siguranță, oferind în același timp protecție integrată.

Ecosistemul de inovare Cisco

Pentru industria gazelor și petrolului, o înțelegere mai bună a rețelei înseamnă îmbunătățirea timpilor de funcționare, mentenanță predictivă și un risc mai scăzut pentru angajați. De aceea, Cisco și Emerson lucrează împreună pentru lansarea pe piață a unei soluții comune care combină rețelele wireless de ultimă generație cu cele mai avansate sisteme de control al proceselor.

„Prin integrarea noului access point Cisco Heavy duty cu gateway-ul WirelessHART de ultimă generație de la Emerson, putem valorifica datele obținute de la senzori despre activele critice astfel încât să obținem vizibilitate completă și să îmbunătățim productivitatea și siguranța operațiunilor,” a spus Bob Karschnia, vicepreședinte și manager general pentru servicii wireless din cadrul departamentului Automation Solutions de la Emerson.

Pe măsură ce rețeaua devine din ce în ce mai ușor programabilă, ecosistemul de parteneri și dezvoltatori al Cisco a devenit crucial pentru stimularea inovației. DevNet, programul Cisco dedicat dezvoltatorilor, oferă un set de instrumente pentru dezvoltatori pentru a facilita inovațiile în cadrul IoT Edge. Ecosistemul de parteneri are disponibilă astfel o modalitate consecventă de a construi și gestiona aplicații dedicate, ce permite o flexibilitate extinsă de care clienții au nevoie pentru a obține rezultate de business mai bune. IoT Developer Center include materiale educative, instrumente pentru dezvoltatori și resurse suplimentare pentru ca partenerii să poată crea soluții și aplicații în cel mai scurt timp. 

Servicii și disponibilitate

Resurse suplimentare

Adauga comentariu

Cele mai noi

oți salariații, indiferent dacă sunt părinți sau nu, vor avea parte de un weekend prelungit în ultima săptămână a lunii mai, pentru că Ziua Copilului este declarată zi nelucrătoare. Astfel, angajații din România vor avea trei zile libere. După cum stabilește Codul muncii, Ziua Copilului este zi nelucrătoare, astfel că salariații vor sta acasă. Anul acesta, 1 iunie pică […]

Detalii

Tinerii, copiii și profesorii din România se întâlnesc în online între 1-5 iunie pentru a sărbători Ziua Națională IMPACT, cel mai mare eveniment dedicat tinerilor de pretutindeni în varianta online. Sesiuni de găsire a soluțiilor, momente de inspirație și workshopuri practice sunt incluse în cele 5 zile ale evenimentului organizat de Fundația Noi Orizonturi împreună […]

Detalii

StudentPath este o platformă dedicată studenților din România care întâmpină obstacole în obținerea internshipului sau locului de muncă dorit, dar și un mijloc de recrutare pentru companiile care doresc să angajeze doar candidați cu potențial. Platforma va fi lansată în curând și prin intermediul acesteia, studenții sau absolvenții înscriși au posibilitatea să se dezvolte, să […]

Detalii

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a efectuat în timpul perioadei de izolare impusă de pandemia de COVID-19, un studiu extins despre experiența privind munca de acasă (telemunca), prin chestionarea a 1.200 de angajați din  România, Europa Centrală și de Est (CEE) și Europa de Sud-Est (SEE). Cei chestionați au menționat că le lipsesc cel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter