Hot Now

Contactele profesionale – descoperă la care trebuie să renunți anul acesta

13 01 2016, Portal HR , Comenteaza, 2.834 afisari

Deși în mod normal vă încurajăm să acordați timp suficient (și de calitate) dezvoltării și întreținerii rețelei de contacte profesionale (online dar și offline), sunt și situații în care vă recomandăm să nu ascultați sfaturile anumitor persoane care teoretic vă vor binele în carieră sau să renunțați la relația cu anumiți profesioniști care, pe termen lung, nu vă aduc beneficii ci doar vă irosesc timpul și energia.

Articolul de pe The Muse. com pe care vi-l recomandăm azi este cât se poate de direct în recomandarea celor 3 tipuri de contacte de care este mai bine să vă debarasați anul acesta, mai ales dacă sunteți în postura de a vă anunța plecarea de la un loc de muncă și de a întoarce o pagină complet nouă în cariera voastră.

Iată care sunt persoanele pe care nu are sens să continuați să le „cultivați” din momentul în care puneți punct și o luați de la capăt în altă parte:

  1. Fostul coleg cu care, de fapt, nu aveți nimic în comun.
  2. Profesionistul din rețeaua voastră de contacte care pare mereu obsedat de networking și care vă consumă foarte mult timp din cauza aceasta.
  3. Colegii (de la fostul loc de muncă) cu care ați stat de vorbă doar pentru că nu ați avut încotro.

Oricât de greu ar putea să pară, renunțarea la anumite relații (și asta e valabil indiferent că vorbim de sfera vieții personale sau profesionale) are șanse mari să ne permită să ne concentrăm pe contactele cu adevărat valoroase.

Citiți tot articolul The 3 Professional Bridges You Should Most Definitely Burn This Year pentru a descoperi de ce nu aveți nevoie de cele 3 contacte enumerate mai sus.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter