Secțiune susținută de

Contactele profesionale – descoperă la care trebuie să renunți anul acesta

Portal HR \ Opinia consultantului \ Contactele profesionale – descoperă la care trebuie să renunți anul acesta

Deși în mod normal vă încurajăm să acordați timp suficient (și de calitate) dezvoltării și întreținerii rețelei de contacte profesionale (online dar și offline), sunt și situații în care vă recomandăm să nu ascultați sfaturile anumitor persoane care teoretic vă vor binele în carieră sau să renunțați la relația cu anumiți profesioniști care, pe termen lung, nu vă aduc beneficii ci doar vă irosesc timpul și energia.

Articolul de pe The Muse. com pe care vi-l recomandăm azi este cât se poate de direct în recomandarea celor 3 tipuri de contacte de care este mai bine să vă debarasați anul acesta, mai ales dacă sunteți în postura de a vă anunța plecarea de la un loc de muncă și de a întoarce o pagină complet nouă în cariera voastră.

Iată care sunt persoanele pe care nu are sens să continuați să le „cultivați” din momentul în care puneți punct și o luați de la capăt în altă parte:

  1. Fostul coleg cu care, de fapt, nu aveți nimic în comun.
  2. Profesionistul din rețeaua voastră de contacte care pare mereu obsedat de networking și care vă consumă foarte mult timp din cauza aceasta.
  3. Colegii (de la fostul loc de muncă) cu care ați stat de vorbă doar pentru că nu ați avut încotro.

Oricât de greu ar putea să pară, renunțarea la anumite relații (și asta e valabil indiferent că vorbim de sfera vieții personale sau profesionale) are șanse mari să ne permită să ne concentrăm pe contactele cu adevărat valoroase.

Citiți tot articolul The 3 Professional Bridges You Should Most Definitely Burn This Year pentru a descoperi de ce nu aveți nevoie de cele 3 contacte enumerate mai sus.

Data articol: ianuarie 13, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam