Hot Now

Cristina Oțel este Soul Bloom

17 07 2018, Portal HR , Comenteaza, 1.484 afisari

Pentru cititorii noștri, Cristina Oțel este cea care scrie blogul Family, Career and Everything in Between. Recent însă, și-a lansat un nou proiect, Soul Bloom, despre care suntem foarte curioși să aflăm mai multe detalii.

De ce ai decis să renunți la cariera în corporație? A existat vreun moment de “aha” sau era ceva la care te gândeai de ceva vreme?

Despărțirea de corporația în care lucram a venit cumva organic. A fost o decizie de așteptat și, uitându-mă înapoi, îmi dau seama că idea încolțise de ceva vreme în mintea mea. Am petrecut 10 ani lucrând în cadrul aceluiași departament, în diverse roluri de L&D, mai întâi ca Trainer și mai apoi ca Training Manager. Simțeam nevoia unei provocări noi, dar nu în cadrul altei corporații, ci pe cont propriu.

Ce este Soul Bloom?

Soul Bloom e umbrela sub care îmi desfășor activitatea de trainer și coach de la începutul acestui an.

Cum ai ajuns la această denumire?

Soul Bloom nu e un nume oarecare. Mi-a luat aproximativ 3 luni să găsesc două cuvinte simple care să descrie perfect „De ce„-ul meu. De fapt, cred că ele m-au găsit pe mine. Îi vorbeam des soțului meu despre ce îmi doresc să fac. Îi povesteam despre a crea spațiu pentru oameni ca ei să se (re)conecteze cu cine sunt cu adevărat și să poată străluci ca ei înșiși. Îmi aduc aminte și acum seara în care a venit la mine și mi-a spus: ”Mind Bloom”. Un singur cuvânt am mai avut de înlocuit, pentru că îmi doream să fie despre nevoile de creștere, despre a-ți asculta și sufletul pe lângă minte, despre a trăi vieți conștiente și înfloritoare.

Ce ți-a fost cel mai greu în procesul de dezvoltare a acestui proiect personal?

În afară de a-i găsi un nume? ???? Trecerea la mentalitatea de soloprenor, cu tot ce a presupus: conturarea strategiei, ”negraba” – să nu mă implic în orice proiecte numai ca să am ce factura, ci doar în cele care sunt aliniate cu misiunea mea, găsirea unui ritm de lucru, a unui program eficient dar și suficient de flexibil.

Ce și cine te-a ajutat în acest proces de tranziție?

Schimbarea a venit pe fondul unui proces personal de transformare în care, printre altele, am stat mult cu mine ca să îmi clarific ce îmi doresc să fac la finalul concediului de maternitate. M-a ajutat mult curajul de a mă rupe de ce îmi era familiar, de a ieși din zona de confort. Și, fără îndoială, m-a ajutat mult sprijinul necondiționat primit din partea soțului, ajutorul primit pe parte de branding și contabilitate, dar și încrederea celor din jurul meu.

Care va fi ponderea coaching versus training?

Nu mi-am propus o anumită pondere. Eu cred că Soul Bloom se va intersecta cu persoanele și companiile care au nevoie de ceea ce are de oferit, care sunt pregătite să înțeleagă procesele de dezvoltare și învățare, la un nivel mai profund.

Cum e Soul Bloom diferit de alte servicii de coaching și training?

În continuarea a ceea ce am spus la întrebarea precendentă, nevoia concretă a fiecarui client va determina tipul ”intervențiilor”. Poate fi vorba de training sau un workshop foarte practice, de coaching sau de o combinație între ele. Soul Bloom a apărut din dorința de a sprijini oamenii și organizațiile să obțină performanțe sustenabile, iar soluțiile de învățare propuse includ o componentă de autocunoaștere și sunt personalizate, unice.

Ce proiecte ai avut până acum în această “formulă” nouă? Care au fost provocările?

În primele 6 luni ale anului, care au fost și primele 6 luni oficiale de freelancing, și-au făcut loc zeci de ședințe de coaching, 3 proiecte corporate – și de training și de coaching, dar și un proiect special, “Părinte conștient”, un program de autocunoaștere pentru părinții care vor să se înțeleagă mai bine și să își îmbunătățească relațiile cu partenerii și cu copii lor, livrat împreună cu alți traineri, coachi și terapeuți. Urmează o nouă serie de evenimente programate deja pentru toamnă.

Care e cea mai mare teamă legată de acest proiect și cum o depășești?

Ca pe mulți freelanceri la început de drum mă cupride uneori teama că Soul Bloom s-ar putea să nu crească suficient ca să contribui semnificativ la bugetul familiei. Mânată de frică nu am cum să ating rezultate optime, așa că mă repoziționez relativ repede astfel încât creativitatea și inspirația să prindă iar aripi.

Ce îți dorești de la Soul Bloom?

Să înflorească odată cu clienții cărora le va veni în sprijin.

Pentru că o cunoaștem pe Cristina de ceva vreme, suntem convinși că, acolo unde este ea implicată, lucrurile nu au cum să nu înflorească. Îi dorim mult succes și promitem să ținem aproape ca și până acum.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter