Secțiune susținută de

Ctrl-D Joburi: Noul serviciu gratuit dedicat promovării joburilor entry-level din development, digital şi design

Portal HR \ Actual \ Ctrl-D Joburi: Noul serviciu gratuit dedicat promovării joburilor entry-level din development, digital şi design

Peste 85% dintre studenți și absolvenți susțin că ar fi dispuși să se angajeze într-un alt domeniu decât cel al specializării lor, conform unui studiu realizat de Ctrl-D. Pentru a le oferi o ocazie în plus de a-și găsi un job în domeniul lor, Ctrl-D (platformă dedicată comunității digitale) lansează acum un nou serviciu gratuit: Ctrl-D Joburi. Scopul acestuia este de a stimula piaţa ofertelor de muncă dedicate celor aflați la început de drum în design, development și digital.

În pregătirea lansării noului serviciu, echipa Ctrl-D a realizat un scurt sondaj de opinie în rândul studenților și absolvenților – pentru a le cunoaște mai bine așteptările cu privire la obținerea primului job, precum și în rândul angajatorilor – cu scopul de a afla tacticile de recrutare folosite de aceștia pentru pozițiile entry-level.

Majoritatea studenţilor şi absolvenţilor sunt de părere că oferta de joburi entry-level ar trebui îmbunătăţită

Rezultatele sondajului realizat de Ctrl-D denotă faptul că peste peste 70% dintre studenții și absolvenții respondenți sunt nemulțumiți de oferta actuală de muncă, pentru nivelul lor. În scenariul în care aceștia nu își găsesc un job potrivit profilului de formare, 36% declară ferm că își redirecționează căutările spre oferte din afara specializării, în timp ce 49% spun că ar lua opțiunea în considerare. Aceștia semnalează ca principale dificultăți în obținerea unui loc de muncă lipsa de experiență în domeniu (75%) și cerințele prea complexe ale angajatorilor (21%).

La întrebarea ”Pe ce anume consideri că ar trebui să mizeze companiile în recrutarea de tineri candidați?”, cele mai multe răspunsuri au subliniat nevoia de acordare a unor internshipuri sau stagii de practică încă din timpul facultății. Totodată, studenții și absolvenții sunt de părere că în lipsa experienței în domeniu, recrutorii ar trebui să ia în considerare la interviul de angajare motivația candidaților de a învăța.

La sondaj au participat tineri între 18 și 25 de ani din regiunea de vest a țării.

Recomandările interne – principala tactică de recrutare pentru internshipuri

În ceea ce îi privește pe angajatorii respondenți, principala tactică menționată de aceștia în recrutarea tinerilor este cea a recomandărilor interne. Acesteia i se adaugă, ca tactici secundare, anunțurile pe platformele online de joburi și anunțurile în social media. La capitolul așteptări, angajatorii au declarat ca fiind cele mai importante cerințe proactivitatea candidaților, cunoștințele temeinice în domeniu și capacitatea de a lucra în echipă. La întrebarea ”Care este principalul motiv pentru care un student/absolvent nu obține un job entry level?”, răspunsul unanim a fost acela al lipsei de motivație și perseverență.

Ctrl-D Joburi, liantul dintre candidaţii entry-level şi angajatori

”Rolul noului serviciu Ctrl-D Joburi este acela de a centraliza și promova oportunitățile de internshipuri și posturi entry-level în rândul tinerilor, precum și acela de a oferi companiilor acces la o comunitate nișată de potențiali candidați, cu pregătire și interese în design, development sau digital”, spune Alexandra Recășan, coordonator de proiect Ctrl-D.

În cadrul serviciului Ctrl-D Joburi, companiile pot posta gratuit anunțuri de oferte de muncă entry-level și internshipuri din aceste trei domenii, iar potențialii candidați pot aplica ușor printr-un formular, fără a fi necesară crearea unui cont. Împreună cu postarea anunţurilor de joburi, companiilor li se creează şi o pagină de profil în cadrul Ctrl-D Profiluri, pentru candidaţii interesaţi să afle mai multe detalii despre angajator.

Ctrl-D Joburi face parte din platforma generală Ctrl-D, al cărei obiectiv principal este acela de a contribui cu resurse relevante din domeniu la educarea și informarea juniorilor și pasionaților de digital, development și design. Platforma cuprinde o secțiune dedicată articolelor profilate pe aceste zone de interes – Ctrl-D Resurse – secțiune cu studii de caz, interviuri, tutoriale și tips & tricks, cât și cea dedicată evenimentelor din branșă – Ctrl-D Evenimente. Aceasta din urmă este gândită drept o oportunitate pentru a păstra la curent comunitatea digitală cu activitățile din domeniu.

Despre noi

Ctrl-D este o asociație creată pentru designeri, developeri, oameni de comunicare și publicitate, cu scopul de a le oferi resurse educa­tive, de a-i informa, promova și implica.

Mai multe detalii despre noile platforme Ctrl-D se găsesc la linkurile următoare:

Ctrl-D Joburi | Ctrl-D Evenimente | Revista digitală Ctrl-D | Facebook Ctrl-D

Data articol: ianuarie 28, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam