Hot Now

Cultură și adaptabilitate sau structură și stagnare?

18 09 2014, Portal HR , Comenteaza, 2.872 afisari

Pe 10 Octombrie, cei mai influenți gânditori internaționali, practicieni și consultanți din domeniul cultură organizațională & leadership se intalnesc la Bucuresti cu factorii de decizie din business-ul romanesc in cadrul conferintei „CHANGE TO PERFORM. CULTURE OR STRUCTURE?”.

Adeseori provocarea cea mai mare în crearea unei noi strategii nu e formularea ei ci execuția. Pentru că execuția nu mai presupune pur și simplu desfășurarea unui plan ci și capacitatea de a te adapta la cerințe în permanentă schimbare. Organizația performantă modernă nu mai e doar disciplinată ci și agilă, aliniată.

Robert Cooke – CEO Human Synergistics International, Janet Szumal – Senior Research Associate for Human Synergistics International, Shaun McCarthy – Chairman of HS Australia & New Zealand, Linda Sharkey – HR Executive & Business Strategist și Lorraine McCarthy – Counsellor & Coach Human Synergistics Australia & New Zealand ne vor oferi experiențe personale importante, acumulate de-a lungul anilor dedicați înțelegerii, studiului și aprofundării culturii organizaționale și leadership-ului în companii.

Iulian Stanciu – CEO eMag Romania, Ömer Tetik – CEO Banca Transilvania și Marius Popescu – CEO ING Asigurar de Viața Romania vor împărtăși cunoștințe și cele mai bune practici din domeniul schimbării și dezvoltării organizațiilor.

În prezent, cea mai mare provocare a organizațiilor este trecerea de la un management inhibitor la leadership autentic, de la negare la conștientizare, de la stiluri defensive la culturi constructive.

  • Care sunt stilurile culturale ideale pentru organizații?
  • Care sunt cele mai eficiente strategii de leadership?
  • Care este nivelul ideal de conștientizare pentru facilitarea procesului de schimbare?

Vom răspunde acestor întrebări pe 10 octombrie, la Hotel Intercontinental București, în cadrul conferinței internaționale „CHANGE TO PERFORM. CULTURE OR STRUCTURE?”.

Înscrieri si informatii:

Cristiana Patru, e-mail: cristiana.patru@cariereonline.ro, tel: +40 736 648 640

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter