Secțiune susținută de

Cum a fost la a 6-a ediţie a Conferinţei HART HR Strategic

Portal HR \ Actual \ Cum a fost la a 6-a ediţie a Conferinţei HART HR Strategic

Miercuri, 22 mai, a avut loc a 6-a ediţie a conferinţei HART HR Strategic a cărei temă a fost „CEOs and organizational culture: what makes it or breaks it?”.

Evenimentul, moderat de Lucian Mîndruţă, a reunit 150 de persoane, antreprenori, manageri de top din companii multinaţionale şi locale, alături de directori şi specialişti în resurse umane şi profesionişti în domeniul resurselor umane.

Printre speakerii evenimentului s-au numărat Ryan Ross, Vicepreşedintele Hogan Assessment, Global Alliances SUA; Jarrett Shalhoop, Senior Consultant | Global Alliances Hogan Assessment SUA; Prof. Ken Harmon, Provost and VicePresident for Academic Affairs Kennesaw State University, Atlanta, Georgia – SUA; Vlad Bog, HR Director Microsoft România; Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale; Sergiu Neguţ, Senior Consultant Wanted Transformation Consultancy; Mădălina Bălan, Managing Partner HART Consulting.

Pe agenda discuţiilor au fost subiecte de o importanţă şi o actualitate substanţială pentru mediul de business actual:

  • Care sunt ingredientele unui CEO performant? 
  • Există un singur prototip de CEO de succes sau vremurile şi strategia organizaţiei dictează de cine avem nevoie la vârf?
  • Leadership-ul toxic şi cultura organizaţională: când punctele forte devin slăbiciuni
  • Ce ar trebui să ştie un CEO despre construirea de echipe înalt performante?
  • Cum putem accelera succesul în leadership?
  • Gen Y – Noua generaţie de leadership
  • Valorile echipei de top management şi cultura organizaţională: studiu de caz

Ryan Ross, Vicepreşedintele Hogan Assessment SUA, prezent pentru prima dată în România, a abordat în cadrul evenimentului subiectul legat de angajații cu potențial ridicat și care sunt cele mai bune practici pentru o selecţie corectă şi reusită a acestora. Care sunt aspectele pe care trebuie sa le avem în vedere? Ross atrage atenţia asupra a 5 puncte pentru a atrage talentele în organizaţii: să definească potențialul corect, să identifice angajații cu potențial ridicat, să folosească metode obiective în identificarea și măsurarea potențialului, să aibă grijă la angajamentul acestora și să dezvolte persoanele cu potențial ridicat.

Jarrett Shalhoop, Senior Consultant | Global Alliances Hogan Assessment SUA, a vorbit în cadrul conferinței despre „Leadershipul toxic”. Leadership-ul este o forţă motrică în performanţa organizaţională, atât pentru a realiza cu succes obiectivele companiei, cât şi pentru a conduce către eşec. În timp ce, în mod natural, considerăm că leadershipul este o forţă pozitivă, leadership-ul toxic poate distruge organizaţiile. În prezentarea susţinută la conferinţa HART HR strategic, ediţia a 6-a, Jarrett Shalhoop a detaliat condiţiile unui stil de leadership toxic, inclusiv profilul liderilor toxici, dinamica sub care se ridică la putere şi forţele distructive pe care le poate dezlănţui. Prezentarea a înglobat, de asemenea, şi sfaturi practice pentru recunoaşterea leadershipului toxic înainte ca acesta să ajungă la apogeu într-o organizaţie.

Mădălina Bălan, Managing Partner HART Consulting, a adus în discuție impactul trăsăturilor de personalitate și al valorilor unor CEO asupra stilului de leadership, dar şi asupra culturii organizaţionale pe care aceştia o construiesc. Totodată, a vorbit despre faptul ca valorile liderilor stau la baza filtrelor inconştiente ale acestora.

Prezentările speakerilor din cadrul conferinţei HART HR Strategic cu tema „CEOs and organizational culture: what makes it or breaks it?” pot fi consultate accesând acest link.

Şi pentru că noi credem atât în ştiinţă, cât şi hedonism, evenimentul s-a încheiat cu un moment aparte: o degustare de vinuri, oferită de Lacerta Winery.

Data articol: mai 29, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam