Hot Now

Cum a fost la Conferința Naţională “HR-Partener Strategic”

18 02 2013, Ioana Rijnetu , Comenteaza, 3.578 afisari

Conferința Națională “HR-Partener Strategic”, organizată de Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (ASPSE), s-a desfăşurat weekendul trecut, 16-17 februarie, la Hotelul Minerva din Bucureşti.

Evenimentul, parte din proiectul de tradiție “Școala de HR” al organizaţiei, s-a adresat studenților și tinerilor dornici să înceapă o carieră în domeniul resurselor umane și a avut ca scop facilitarea accesului direct la informații prin prezența unor specialiști în acest domeniu.

Desfășurat pe parcursul a două zile, tinerii au avut ocazia să interacționeze, să pună întrebări și să afle informații utile de la specialiști de HR din cadrul unor companii de renume precum Adobe, Garanti Bank, IBM, Raiffeisen Bank, Oracle, Lugera & Makler și multe altele.

Prima parte a conferinței a cuprins două sesiuni și s-a bucurat de prezența unor speakeri cu o vastă experiență în domeniul Resurselor Umane precum: Cristina Uleșan (Garanti Bank), Rareș Manolescu (Human Invest), Irina Ciureanu (Libra Internet Bank), Lucia Constantin (Pharma Consultancy), Cristina Minciu (Adobe Romania), Delia Cismaru (Unicredit Țiriac Bank), Floriana Enescu (Qualia Executive Search) și Camelia Dumitru (Vodafone).

Acești au prezentat într-o manieră interactivă, cu exemple concrete și filmulețe video ce înseamnă efectiv o carieră în domeniul resurselor umane, structura unui departament de HR, rolul acestuia la dezvoltarea business-ului, despre programe de internship, dar și ce înseamnă să fii trainer sau head-hunter.

S-a vorbit despre faptul că este important să știi ceea ce-ți dorești, să fii dornic și deschis către învățare și dezvoltare continuă, să fii perseverent și să nu-ți fie frică să experimentezi, pentru că fiecare experiență în parte va fi diferită și utilă. Fie că ești implicat într-un proiect de voluntariat sau internship, trebuie să fii curios să înveți mereu ceva nou, să interacționezi cu oamenii, să îi asculți și să pui pasiune în ceea ce faci.

Cea de-a doua parte a conferinței i-a avut ca invitați pe Luminița Keleș (JTI), Monica Băluță (Medlife), Andreea Gorgonea (IBM), Corina Neagu (Securitas), Florența Fugașin (Lugera & Makler), Dora Mărășescu (Raiffeisen Bank) și Diana Rosetka (Achieve Global).

Oameni de HR din domenii de activitate diferite au vorbit despre utilitatea programelor de internship, cât de important este să ai un plan de carieră sau măcar trasată direcția în care vrei să mergi, dacă nu, să descoperi pe parcurs. Trebuie să fii proactiv, să te implici, să fii deschis la schimbare și să conștientizezi că lucrurile se întâmplă în afara zonei de confort.

Concluziile Conferinței Naționale “HR – Partener Strategic” organizată de ASPSE conduc către câteva idei principale: este recomandat să fii autentic şi să reuşeşti să te faci remarcat, să ai încredere în tine şi să crezi că poţi reuşi, să fii perseverent şi să nu te demoralizeze eşecul, să te respecţi pe tine şi pe cei din jur şi, mai ales, să înţelegi că HR-ul este cu şi despre oameni cu experienţe de viaţă diferite.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii

Economia globală va avansa în 2021 cu aproximativ 5%, fiind cea mai rapidă rată de creștere înregistrată în secolul 21, urmând să revină la nivelul dinainte de pandemie până la finalul anului curent sau, cel târziu, până la începutul anului viitor, arată raportul PwC Global Economic Watch 2021. Deși economia globală în ansamblu își va […]

Detalii

Guvernul a decis completarea cadrului normativ ce vizează zilele libere plătite acordate părinţilor pentru supravegherea copiilor de până în 12 ani astfel încât să acorde dreptul la liberele plătite și din ianuarie 2021, până la finele anului școlar, în vară. Aceste libere se pot acorda doar în contextul în care școala se face online, iar […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter