Hot Now

Cum a fost la Conferința Naţională “HR-Partener Strategic”

18 02 2013, Ioana Rijnetu , Comenteaza, 3.503 afisari

Conferința Națională “HR-Partener Strategic”, organizată de Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (ASPSE), s-a desfăşurat weekendul trecut, 16-17 februarie, la Hotelul Minerva din Bucureşti.

Evenimentul, parte din proiectul de tradiție “Școala de HR” al organizaţiei, s-a adresat studenților și tinerilor dornici să înceapă o carieră în domeniul resurselor umane și a avut ca scop facilitarea accesului direct la informații prin prezența unor specialiști în acest domeniu.

Desfășurat pe parcursul a două zile, tinerii au avut ocazia să interacționeze, să pună întrebări și să afle informații utile de la specialiști de HR din cadrul unor companii de renume precum Adobe, Garanti Bank, IBM, Raiffeisen Bank, Oracle, Lugera & Makler și multe altele.

Prima parte a conferinței a cuprins două sesiuni și s-a bucurat de prezența unor speakeri cu o vastă experiență în domeniul Resurselor Umane precum: Cristina Uleșan (Garanti Bank), Rareș Manolescu (Human Invest), Irina Ciureanu (Libra Internet Bank), Lucia Constantin (Pharma Consultancy), Cristina Minciu (Adobe Romania), Delia Cismaru (Unicredit Țiriac Bank), Floriana Enescu (Qualia Executive Search) și Camelia Dumitru (Vodafone).

Acești au prezentat într-o manieră interactivă, cu exemple concrete și filmulețe video ce înseamnă efectiv o carieră în domeniul resurselor umane, structura unui departament de HR, rolul acestuia la dezvoltarea business-ului, despre programe de internship, dar și ce înseamnă să fii trainer sau head-hunter.

S-a vorbit despre faptul că este important să știi ceea ce-ți dorești, să fii dornic și deschis către învățare și dezvoltare continuă, să fii perseverent și să nu-ți fie frică să experimentezi, pentru că fiecare experiență în parte va fi diferită și utilă. Fie că ești implicat într-un proiect de voluntariat sau internship, trebuie să fii curios să înveți mereu ceva nou, să interacționezi cu oamenii, să îi asculți și să pui pasiune în ceea ce faci.

Cea de-a doua parte a conferinței i-a avut ca invitați pe Luminița Keleș (JTI), Monica Băluță (Medlife), Andreea Gorgonea (IBM), Corina Neagu (Securitas), Florența Fugașin (Lugera & Makler), Dora Mărășescu (Raiffeisen Bank) și Diana Rosetka (Achieve Global).

Oameni de HR din domenii de activitate diferite au vorbit despre utilitatea programelor de internship, cât de important este să ai un plan de carieră sau măcar trasată direcția în care vrei să mergi, dacă nu, să descoperi pe parcurs. Trebuie să fii proactiv, să te implici, să fii deschis la schimbare și să conștientizezi că lucrurile se întâmplă în afara zonei de confort.

Concluziile Conferinței Naționale “HR – Partener Strategic” organizată de ASPSE conduc către câteva idei principale: este recomandat să fii autentic şi să reuşeşti să te faci remarcat, să ai încredere în tine şi să crezi că poţi reuşi, să fii perseverent şi să nu te demoralizeze eşecul, să te respecţi pe tine şi pe cei din jur şi, mai ales, să înţelegi că HR-ul este cu şi despre oameni cu experienţe de viaţă diferite.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter