Hot Now

Cum dobândești o abilitate nouă

03 12 2012, Portal HR , Comenteaza, 3.927 afisari

O vorbă înțeleaptă spune că „omul cât trăiește învață”. Toate bune și frumoase, dar, în contextul universului profesional, învățarea ca o consecință a expunerii la experiențe variate nu mai este suficientă. În afara acestor experiențe pe care le acumulăm zi de zi, este cel puțin la fel de important să ne propunem (și, ideal, să reușim) să dobândim competențe/abilități noi.

Într-un articol recent de pe HBR, Amy Gallo abordează subiectul abilităților noi atrăgând atenția asupra aspectelor pe care trebuie să le avem în vedere pentru a ne asigura că efortul de învățare este unul relevant și util pe termen mediu și lung. Iată, așadar, ce trebuie să avem în vedere pentru eficiența unui astfel de efort de dezvoltare:

1. Ești pregătit/pregătită pentru asta? Trebuie să stabilești cu obiectivitate în ce măsură chiar poți dobândi abilitatea respectivă (un exemplu împins la extrem: s-ar putea să îți dorești să devii chirurg, dar asta nu înseamnă că vei putea face acest lucru), apoi să îți răspunzi cu sinceritate la întrebarea: „Cât timp și câtă energie pot să aloc pentru dobândirea acestei abilități noi?” Chiar dacă teoretic pare să fie ușor, orice astfel de inițiativă are nevoie de mult mai mult decât de o dorință puternică.

2. E nevoie de competența/abilitatea respectivă? Cu siguranță că sunt lucruri pe care decidem să le învățăm doar pentru că ne face plăcere, dar dacă abilitatea nouă la care te gândești este direct legată de conținutul jobului, în scopul eficienței, e bine să te asiguri că ea este cu adevărat valorizată de manager/organizația cu/în care lucrezi. Altfel, riști să descoperi la jumătatea drumului că ai investit timp și energie în ceva foarte puțin important pentru performanța ta profesională.

3. Cum înveți mai ușor? Sunt persoane care învață mai ușor citind, în vreme ce altele preferă să participe la training-uri pe temele respective. E posibil să preferi un proces de învățare online (e-learning) sau un program mai lung de formare profesională. E important să alegi soluția de învățare care știi că funcționează cel mai bine în ceea ce te privește.

4. Cine te poate ajuta? Găsește o persoană de încredere care a dobândit la un moment dat competența/abilitatea respectivă și cere-i sfatul/ajutorul pentru a te asigura că mergi pe drumul cel bun.

5. Ce poți învăța mai ușor? Nu îți propune de la început obiective greu de atins. „Sparge” competența vizată în abilități mai ușor de atins și stabilește-ți obiective măsurabile. De exemplu, dacă ai vrea să îți îmbunătățești asertivitatea, poți încerca să te implici mai mult în ședințele de echipă, etc.

Descoperă ce alte lucruri ar trebui să ai în vedere cănd îți propui să dobândești o abilitate nouă citind tot articolul How to Master a New Skill.

Tu cum ai reușit să dobândești o abilitate nouă? Ce a funcționat mai bine în cazul tău?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter