Hot Now

Cum dobândești o abilitate nouă

03 12 2012, Portal HR , Comenteaza, 3.496 afisari

O vorbă înțeleaptă spune că „omul cât trăiește învață”. Toate bune și frumoase, dar, în contextul universului profesional, învățarea ca o consecință a expunerii la experiențe variate nu mai este suficientă. În afara acestor experiențe pe care le acumulăm zi de zi, este cel puțin la fel de important să ne propunem (și, ideal, să reușim) să dobândim competențe/abilități noi.

Într-un articol recent de pe HBR, Amy Gallo abordează subiectul abilităților noi atrăgând atenția asupra aspectelor pe care trebuie să le avem în vedere pentru a ne asigura că efortul de învățare este unul relevant și util pe termen mediu și lung. Iată, așadar, ce trebuie să avem în vedere pentru eficiența unui astfel de efort de dezvoltare:

1. Ești pregătit/pregătită pentru asta? Trebuie să stabilești cu obiectivitate în ce măsură chiar poți dobândi abilitatea respectivă (un exemplu împins la extrem: s-ar putea să îți dorești să devii chirurg, dar asta nu înseamnă că vei putea face acest lucru), apoi să îți răspunzi cu sinceritate la întrebarea: „Cât timp și câtă energie pot să aloc pentru dobândirea acestei abilități noi?” Chiar dacă teoretic pare să fie ușor, orice astfel de inițiativă are nevoie de mult mai mult decât de o dorință puternică.

2. E nevoie de competența/abilitatea respectivă? Cu siguranță că sunt lucruri pe care decidem să le învățăm doar pentru că ne face plăcere, dar dacă abilitatea nouă la care te gândești este direct legată de conținutul jobului, în scopul eficienței, e bine să te asiguri că ea este cu adevărat valorizată de manager/organizația cu/în care lucrezi. Altfel, riști să descoperi la jumătatea drumului că ai investit timp și energie în ceva foarte puțin important pentru performanța ta profesională.

3. Cum înveți mai ușor? Sunt persoane care învață mai ușor citind, în vreme ce altele preferă să participe la training-uri pe temele respective. E posibil să preferi un proces de învățare online (e-learning) sau un program mai lung de formare profesională. E important să alegi soluția de învățare care știi că funcționează cel mai bine în ceea ce te privește.

4. Cine te poate ajuta? Găsește o persoană de încredere care a dobândit la un moment dat competența/abilitatea respectivă și cere-i sfatul/ajutorul pentru a te asigura că mergi pe drumul cel bun.

5. Ce poți învăța mai ușor? Nu îți propune de la început obiective greu de atins. „Sparge” competența vizată în abilități mai ușor de atins și stabilește-ți obiective măsurabile. De exemplu, dacă ai vrea să îți îmbunătățești asertivitatea, poți încerca să te implici mai mult în ședințele de echipă, etc.

Descoperă ce alte lucruri ar trebui să ai în vedere cănd îți propui să dobândești o abilitate nouă citind tot articolul How to Master a New Skill.

Tu cum ai reușit să dobândești o abilitate nouă? Ce a funcționat mai bine în cazul tău?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Investițiile cumulate ale guvernelor și companiilor în îmbunătățirea competențelor și recalificarea forței de muncă ar conduce la  o creștere a  PIB global cu 6,5 trilioane de dolari și ar crea 5,3 milioane de locuri de muncă până în 2030, potrivit raportului “Upskilling for Shared Prosperity”, lansat la Davos de PwC și Forumul Economic Mondial. China […]

Detalii

40% dintre angajați spun că acasă au lucrat mai mult și mai eficient Sondaj Undelucram.ro despre impactul pandemiei asupra angajaților și angajatorilor Marketingul și HR-ul, departamentele cele mai afectate de pandemie O treime dintre companii au făcut disponibilizări 1 din 5 angajați și-a pierdut locul de muncă Persoanele necalificate și cu studii medii – cei […]

Detalii

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter