Hot Now

Cum să ai succes pe piața muncii ca absolvent

24 05 2013, Ioana Rijnetu , Comenteaza, 3.358 afisari

Realitatea de zi cu zi ne arată că trăim vremuri grele, schimbătoare și..din ce în ce mai tehnologizate. Oricât de visători și idealiști am fi, cred cu tărie că este sănătos să ne administrăm constant o doză mare de pragmatism.

Asistăm la multe schimbări, de la modul în care se face recrutare și selecție de personal sau la cel în care se folosesc instrumentele necesare pentru găsirea talentelor ascunse, până la căile de identificare a oportunităților potrivite sau modalitățile prin care facem o schimbare radicală a traseului profesional.

Și pentru că suntem aproape de startul oficial al verii, când mulți absolvenți părăsesc sălile facultăților dornici și entuziasmați să facă primii pași în câmpul muncii, m-am gândit că ar fi util să recomand un material inspirațional despre secretele celor mai de succes absolvenți.

Tot realitatea este cea care ne arată că, din păcate, un proaspăt absolvent este arareori pregătit cu adevărat pentru realitățile din piața muncii. Deși școala ar trebui să facă prioritar acest lucru, sistemul educațional este la noi blocat încă de domenia cantității în detrimentul calității și mai cu seama utilității.

Reid Hoffman este un investitor, antreprenor, co-fondatorul rețelei profesionale LinkedIn dar și co-autor al cărții The Start-up is you care împărtășește în cadrul unei prezentări interactive câteva idei foarte utile despre schimbările constante de pe piața muncii, incertitudinile tinerilor absolvenți cu privire la alegerea carierei lor și care sunt lucrurile importante pe care aceștia trebuie să se bazeze pentru a avea succes.

Sunt, cel puțin, trei aspecte de care, spune Hoffman, un profesionist de succes trebuie să țină cont pe parcursul carierei sale (lucruri care nu se învață la școală și nici nu se găsesc în cărți):

1. Competiția

Indiferent de domeniul vizat pentru a începe o carieră, vorbim despre o piață competitivă iar pentru a avea succes trebuie să avem în vedere dezvoltarea unui avantaj competitiv. Întrebarea imediată și evidentă este, bineînțeles, cum?

Reid Hoffman face referire la 3 aspecte esențiale: calități, aspirații și realitățile pieței; iar cea mai bună metodă de a face carieră este aceea în care îți focalizezi toate eforturile pentru a-ți urmări țelurile, făcând uz de calitățile tale în timp ce ești ancorat în realitățile pieței.

Orice proaspăt absolvent conştientizează “handicapul” pe care îl are din cauza experienței profesionale limitate sau deloc și faptului că nu are ce să ofere unui angajator, însă există multe calități și abilități valoroase care-și vor găsi aplicabilitate. Important este să vrei să te faci util și să întrebi cum poți ajuta, reușind să înțelegi care sunt nevoile oamenilor. Astfel, poți contribui, cu o mică parte, la schimbarea lumii.

2. Rețelele

Cu siguranță, pe perioada studenției ai interacționat cu alți colegi și ai făcut parte din diferite organizații studențești, fiind extrem de ușor să construiești o relație. În lumea reală, însă, ai nevoie să înveți cum să stabilești o rețea într-un mod proactiv. Oamenii sunt cei care controlează resursele, oportunitățile sau informația iar interacțiunea cu aceștia te va aduce mai aproape de un job, deoarece vei putea afla despre noi oportunități profesionale disponibile în cadrul unor companii care te interesează.

Cea mai bună cale de a face o schimbare pentru tine este să te înconjori de oameni care sunt acolo unde vrei să fii și tu. Rețeaua LinkedIn rămâne în continuare un instrument puternic și eficient pentru a te conecta cu profesioniștii vizați de tine.

3. Riscul

De cele mai multe ori, în sistemul educațional, studenții sunt “pedepsiţi”pentru greșelile lor, însă în lumea reală este absolut necesar să încerci pentru a-ţi da seama dacă planul de carieră este cel care ţi se potriveşte sau nu. Iar greşelile fac parte din procesul de învăţare. Acţiunile, nu planurile sunt cele care îţi aduc cele mai folositoare lecţii de viaţă şi te ajută să descoperi unde vrei şi cum poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti. De aceea, este necesar să ai curajul de a-ţi asuma riscuri inteligente care să îţi aducă un avantaj competitiv faţă de ceilalţi candidaţi. Tot timpul vor exista incertitudini despre oportunităţile de carieră şi riscurile implicate, însă este important să le identifici pe cele care te ajută să înveţi despre tine şi despre lumea înconjurătoare. Faptul că ai absolvit o facultate, masterat sau orice altă formă de învăţământ nu înseamnă automat că procesul de învăţare se termină, deoarece zi de zi se poate ivi o oportunitate de a învăţa sau a face mai multe, dar şi de a fi mai bun în viaţa personală și profesională.

Vă las să descoperiţi întreaga prezentare intitulată The 3 Secrets of Highly Successful Graduates:

 

The 3 Secrets of Highly Successful Graduates from Reid Hoffman

Bonus: Un mesaj inspirațional care prezintă într-o abordare creativă faptul că succesul se obține prin multă muncă și că nu trebuie niciodată să te oprești din procesul de testare a limitelor. Click aici pentru vizualizare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii

În perioada 24-25 iunie 2020, BusinessMark a organizat cel de-al 30-lea eveniment de HR. Ediția de anul acesta a marcat și o premieră, „Tomorrow@Work” fiind prima conferință din această serie care s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Pe parcursul celor două zile, specialiști români și internaționali au analizat și dezbătut trei factori cu rol determinant […]

Detalii

MyDesks.ro vine în ajutorul freelancerilor și antreprenorilor din România și lansează MyDesks Work, o platformă de job-uri și proiecte punctuale pentru cei care aleg să lucreze de la distanță. Ideea platformei a apărut în plină pandemie, când interesul pentru proiecte remote și freelancing a crescut în România cu peste 40%, conform Google Trends. Cu această […]

Detalii

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter