Secțiune susținută de

Cum schimbi ceva în organizația ta

Portal HR \ Actual \ Cum schimbi ceva în organizația ta

De cele mai multe ori avem o atitudine refractară la ideea de schimbare, indiferent că aceasta se întâmplă la o scară mică sau mai mare. Teama de nou şi frica de eşec sunt, probabil, impulsurile care ne fac să respingem (cel puțin la început) orice proces care poate duce la o schimbare, iar acest lucru este valabil atât la nivel individual cât și organizațional. De fapt, am putea să ne imaginăm organizația ca pe un organism viu care, și el, este refractar la schimbare.

Pe de altă parte, schimbarea este adesea necesară și benefică iar bombardamentul informatic de zi cu zi de de pe toate canalele de socializare ne poate ajuta să venim cu idei noi şi valoroase care să ajute la modificarea unei mentalităţi depăşite în cadrul organizaţiei. Cum implementăm, însă, o idee când nu avem susţinerea necesară din partea celorlalţi membrii ai organizaţiei? Cum ar fi posibilă o schimbare la nivel organizaţional când eşti singurul care crede în idee şi ceilalţi o resping?

Plecând de la aceste dileme, ne-am gândit că ar fi indicat să vă recomandăm un articol de pe HBR care vă poate inspira să puneţi în practică acea idee valoroasă pentru succesul organizaţiei din care faceţi parte.

Iată care sunt câteva din sugestiile care vă pot susține pe parcursul acestui proces: 

1. Strângeți cât mai multe informaţii

Atâta vreme cât aveți o idee care poate ajuta organizaţia să progreseze, este util să fiți realmente pregătit să o susțineți şi să strângeți cât mai multe informaţii pentru validarea acesteia. Chiar dacă tot acest proces poate însemna mai mult timp, sunt şanse mai mari ca acea idee să prezinte interes şi să fie auzită de către cei din conducere dacă este argumentată cu exemple concrete.

2. Demonstrați aplicabilitatea practică a conceptului pe care vreți să îl introduceți

Implementarea unei idei/abordări noi la nivel organizaţional poate fi mai bine primită de către ceilalţi dacă se va pune accentul pe partea ei practică şi se va demonstra concret cum poate produce rezultate mai bune. Dimensiunea practică este cu atât mai importantă cu cât ideea în sine este (sau pare să fie) mai abstractă. 

3. Fiți convingător cu ajutorul unei prezentări de impact

Fie că apelați la o prezentare video, un filmuleţ interactiv sau vă folosiți de un document scris şi bine realizat, este important să reușiți să îi convingeți pe ceilalți și mai ales pe cei cu autoritate de ce ideea poate genera o schimbare pozitivă la nivelul întregii organizaţii. Modalitatea de expunere a noii strategii poate influenţa substanţial decizia de acceptare venită din partea celorlalţi colegi

4. Oferiți detalii despre anumiţi indicatori de măsurare a impactului pozitiv a noii strategii

Poate că o simplă idee de schimbare nu va genera imediat rezultate pentru o organizaţie, însă este important să oferiți câteva detalii despre indicatori de performanță specifici care pot demonstra sau anticipa eventualele rezultate financiare şi valoarea reală în urma implementării acestui nou concept.

Pentru a afla care sunt toate cele şapte metode utile ce pot ajuta o organizaţie să adopte o nouă schimbare,vă invităm să parcurgeţi tot articolul intitulat How to Shift a Mindset in Your Organization.

Data articol: august 22, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam