Hot Now

Cum se simte HR-ul?

16 11 2010, Portal HR , Un comentariu, 5.988 afisari

Cei de la CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) si-au pus problema care sunt acum provocarile functiei de HR, cum este ea pozitionata in organizatii si cum se vede viitorul din biroul de resurse umane. Desfasurat in aceasta vara in Anglia, la studiu au participat 2266 profesionisti HR, 319 dintre acestia fiind dintre cei mai seniori in meserie.

Cateva din concluziile studiului ni se par demne de luat in seama si pentru realitatile locale:

1. Specialistii HR considera ca in urmatoarele 12 luni topul prioritatilor pentru organizatii arata asa: managementul costurilor, dezvoltarea business-ului si concentrarea pe nevoile clientilor.

2. Topul prioritatilor pentru functia de HR este, conform respondentilor, managementul schimbarii si transformarii culturale, implicarea (in sensul generos care include si fidelizare si responsabilizare) angajatilor, dar si imbunatatirea managementului performantelor si al sistemelor de rasplatire a acesteia.

3. Cu cat nivelul de senioritate al persoanelor cu experienta in HR creste, cu atat este mai probabil ca ele sa se pozitioneze cu incredere in postura de factor de influenta abil.

4. Comportamentele cele mai putin probabil sa se manifeste sunt cele definite de CIPD drept „curiozitate” si „model de urmat„, in vreme ce comportamentele cele mai incurajate par sa fie: „curajul de a provoca„, indeaproape urmat de „motivat de nevoia de a livra” si de „influenta abila„.

5. 9 din 10 specialisti HR au recunoscut ca in cadrul functiei exista lipsuri in zona de competente si abilitati.

6. Pentru a remedia lipsurile, majoritatea organizatiilor recurg la training on-the-job, certificari si coaching.

7. Profesionistii HR au fost in marea majoritate de acord ca in vremuri de criza HR-ul poate fi perceput negativ. Pe de alta parte, cei cu nivel de senioritate mai mare au fost mai putin de acord cu aceasta afirmatie.

8. Specialistii HR cu nivel mare de senioritate nu au fost de acord cu afirmatia ca HR-ul nu primeste rolul prioritar pe care il merita in organizatii, fiind mai degraba inclinati sa afirme ca HR-ul chiar aduce valoare adaugata in organizatiile in care activeaza.

Dincolo de nevoia de a cultiva curiozitatea si in aceasta meserie, ceea ce ne-a atras atentia si ni se pare provocator este ideea ca nu organizatia este cea care trebuie sa ii ofere HR-ului o pozitionare strategica, ci HR-ul este cel care, prin experienta, implicare si profesionalism se poate pozitiona in liga factorilor decizionali.

Pentru mai multe detalii despre rezultatele studiului, faceti click aici.


Comentarii (1)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Florentina Greger, Portal HR. Portal HR said: HR-ul la ora sinceritatii http://portalhr.ro/?p=791 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]

Detalii

Astăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]

Detalii

Discuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]

Detalii

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter