Secțiune susținută de

CV-ul social

Portal HR \ Actual \ CV-ul social

Ca mulţi dintre voi, am început anul cu multe gânduri bune şi cu o listă, planuri, dorinţe care mi-ar plăcea să se concretizeze în 2013. Poate multe vor rămâne undeva pe hârtie iar altele îşi vor găsi rezolvarea la momentul oportun.

Ideea cu care am pornit la drum în acest an este legată de faptul va fi un an cu mult focus pe domeniul/nişa social media în zona de HR. Indiferent din ce unghi privim problema, fie al recrutorului sau managerului de HR, fie al candidatului în căutarea unei noi oportunităţi profesionale, vom fi “obligați” să fim atenți la partea socială, să integrăm și să folosim cu eficacitate noile instrumente tehnologice, dar și să avem în vederea crearea unui CV cât mai creativ și atrăgător.

Mi-a atras de curând atenția o platformă de tip cloud extrem de socială, ușor de folosit și utilă pentru ambele părți, atât recrutor cât și candidat. Noul instrument de resume social (sau CV social) este creat de cei de la CareerCloud care a înțeles că social media și tehnologia aduc schimbări în viața noastră și în felul în care căutăm și… ne găsim astăzi un job.

Noul CV social (disponibil și ca aplicație mobilă) va sincroniza toate conturile social media cele mai utilizate: Facebook, Twitter, LinkedIn şi Google Plus într-un singur loc, făcând publică toate informaţia pe care o împărtăşiţi pe aceste canale. Asta înseamnă că trebuie să fiţi cu atât mai atenţi ce postaţi și unde postați :-).

Crearea unui cont este simplă, nu durează mult și este gratuită, cu mențiunea că utilizatorii de tip premium care vor să urmărească anumite statistici vor plăti o anumită taxă. Iată deci că, pe zi ce trece, vom renunța la modelul clasic de CV și vom avea o modalitatea mai interactivă și socială de prezentare.

CV-ul vostru social cum arată?

Data articol: ianuarie 7, 2013

Îmi plac jocurile de cuvinte, sunt pasionată de HR, social media și tehnologie. Vorbesc moderat, însă prefer mai mult să ascult oamenii şi sunt foarte curioasă să descopăr permanent ceva nou. Creativă din fire, pot găsi destul de uşor soluții diferitelor probleme cărora le văd şi partea pozitivă. Cred în oameni şi în puterea lor de a se dezvolta.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam