Hot Now

Dear Future Self – conversația Generației Z despre abilitățile viitorului

07 07 2021, Portal HR , Comenteaza, 484 afisari

În perioada 6-15 iulie 2021, tineri din 10 țări europene explorează împreună care sunt abilitățile de care următoarele generații vor avea nevoie pentru a se adapta la joburile din viitor, în cadrul unei mobilități co-finanțate prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Zece organizații de tineret care activează la nivelul Uniunii Europene, Republica Macedoniei de Nord și Turcia au inițiat un context multicultural de învățare pentru 50 de participanți. În cadrul schimbului de tineri, aceștia explorează 8 competente-cheie esențiale care vor fi necesare în viitor și analizează modul în care programele educaționale de dezvoltare a abilităților esențiale reprezintă una dintre soluțiile de sprijinire a tinerilor NEET și de a le facilita accesul la piața muncii.  Tinerii vor prototipa o colecție de provocări de accelerare a abilităților, care va fi testată în cadrul a 10 ateliere locale cu 500 de tineri și vor lansa campania digitală “Dear Future Self” pentru a crește nivelul de conștientizare referitor la skillurile viitorului.

“Conform World Economic Forum, 65% dintre joburile pe care elevii din ciclul primar le vor avea joburi care nu au fost încă inventate. În prezent, o provocare și preocupare europenă este reducerea decalajului între competențele individuale ale tinerilor și cerințele pieței de muncă. Sistemul de educație formal trebuie ajustat la semnalele și cerințele care vin dinspre piața forței de muncă. În acest context, organizațiile de tineret joacă un rol important în reducerea acestei disparități prin colaborare cros-sectorială și programe educaționale non-formale de dezvoltare a abilităților de viitor. “, a declarat Luminița Ene, coordonator proiect Dear Future Self.

Pe parcursul schimbului de tineri, aceștia experimentează o selecție de metode interactive, specifice educației în context non-formal, care să îi sprijine să își dezvolte abilitățile CES precum: rezolvarea problemelor, gândire critică, creativitate, managementul oamenilor, dinámica echipei, inteligență emoțională, negociere, flexibilitate cognitivă. La finalul procesului de învățare participanții primesc certifícatele europene Youthpass care le atestă competențele dobândite.

Proiectul Dear Future Self încurajează tinerii să îmbrățișeze învățarea intențională, să devină studenți agili și cetățeni globali, echipați cu abilitățile necesare pentru a naviga provocări sociale, economice, academice și personale. Proiectul co-finanțat prin programul Erasmus+ se desfășoară în perioada februarie – noiembrie 2021 și este coordonat de către Asociația Monomyths, în parteneriat cu Sdrujenie „Maverick” (Bulgaria), Human Being (Turkey), MOTHER FLOWER (Slovakia), LUMEN, (Croatia), Tarptautinis bendradarbiavimo centras (Lithuania), Sfera International (Republic of North Macedonia), Xano Channel asociación para el desarrollo comunitario (Spain),  Youthfully Yours Gr (Greece) și Avatud Ühiskond MTÜ (Estonia).

Despre Asociația Monomyths

Din 2014, Asociația Monomyths, o organizație de tineret activă în București, creează în cooperare cu experți și mentori internaționali contexte și spații interactive de învățare dedicate tinerilor, adolescenților și lucrătorilor de tineret din România, state membre ale Uniunii Europene, țări din regiunea MEDA și Caucaz, America de Sud și Africa.

Asociația Monomyths oferă acces gratuit la programe educaționale și dezvoltare inovatoare tinerilor și adolescenților, precum și instrumente educaționale organizațiilor de tineret (jocuri de societate educaționale, platforme educaționale, toolkituri tematice cu activități de educație în context nonformal și cursuri digitale MOOC). Viziunea Asociației este de a inspira tineri și adolescenți din întreaga lume să își concentreze energia, curajul și creativitatea pentru a deveni cetățeni activ, factori de schimbare și creatori de intervenții cu impact social.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Conferințele dedicate specialiștilor de resurse umane continuă, cu un nou eveniment din seria „HR Vibes”, ce va avea loc pe 28 septembrie 2021 la Cluj-Napoca. Se va desfășura atât în format fizic, la Grand Hotel Italia, cât și în format online, pe platforma Cisco Webex. După un an si jumătate în care atât companiile, cât […]

Detalii

România ar putea adăuga la PIB aproximativ 24 de miliarde de euro anual până în 2030 printr-o mai mare implicare a femeilor pe piața muncii, prin creșterea numărului de ore plătite și printr-o mai bună reprezentare a femeilor în domeniile cu productivitate mare România are cel mai mare procent de femei CEO din zona Europei […]

Detalii

8 din 10 lideri globali afirmă că sunt pregătiți să facă o achiziție în următorii trei ani Liderii executivi consideră că sunt necesari stimuli guvernamentali pentru atingerea țintelor net-zero Trei din patru lideri cred că presiunea exercitată de pandemie asupra finanțelor publice a accentuat necesitatea cooperării dintre state privind sistemul fiscal global Liderii celor mai […]

Detalii

Un studiu realizat în perioada 15 iulie- 15 august de GI Romania cu ajutorul Dora Market Research by Happy Recruiter ne aduce în față răspunsuri de la 1.548 de persoane. Prin acest studiu am încercat să aflăm care sunt efectele încă nevăzute ale pandemiei asupra pieței muncii? Ce îi motivează pe candidați să aleagă un […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter