Secțiune susținută de

Descarcă Codul muncii actualizat în 2015

Portal HR \ HR Pedia \ Descarcă Codul muncii actualizat în 2015

Începând cu data de 25 ianuarie, mai multe prevederi din Codul muncii au fost modificate. AvocatNet.ro vă oferă Codul muncii, varianta actualizată cu cele mai recente noutăți. Documentul poate fi descărcat și salvat în calculatorul vostru.

Legea nr. 12/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 22 ianuarie și a intrat în vigoare duminică, 25 ianuarie.

Noile prevederi vizează modificări în ceea ce privește vechimea în muncă a salariaților și concediile de odihnă ale acestora. Mai exact, noile reglementări prevăd, printre altele, că, la stabilirea duratei concediului de odihnă, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav sunt considerate perioade de activitate desfășurată.
Cu alte cuvinte, perioadele respective nu afectează numărul de zile de concediu de odihnă la care au dreptul salariații în fiecare an.

AvocatNet.ro a scris aici despre toate modificările la legislația muncii care au intrat în vigoare pe 25 ianuarie.

Puteți descarca din fisierul atașat articolului original de pe Avocatnet varianta actualizată a Codului muncii.

Atentie!  Codul muncii a fost actualizat de AvocatNet.ro și nu reprezintp o republicare oficială. Pentru a fi mai evidente, noutățile care au intrat în vigoare pe 25 ianuarie sunt colorate în galben.

Data articol: februarie 2, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam