Hot Now

Descoperă ce te face să ieși în evidență

14 09 2011, Portal HR , Comenteaza, 6.409 afisari

Desi majoritatea practicilor de performanță în vigoare pun accentul pe identificarea punctelor slabe ale celui evaluat (denumite într-un mod cât mai corect din punct de vedere „politic”: aspecte care pot fi imbunătățite) și pe inițierea unor modalități de remediere a acestora, pe noi nu ne-a convins niciodata până la capăt ideea că o critică (oricât de constructivă este ea) poate să duca la schimbare și evoluție consistentă pe termen lung (în orice situație).

Pe de altă parte, abordarea pe care se bazează Strengths Finder ni s-a părut mult mai inspirată: identificarea punctelor tari, aspectelor în care un profesionist poate excela sau excelează deja și consolidarea lor în continuare prin susținere creativa. Evident, trecerea de la modelul tradițional (care pornește de la sublinierea minusurilor) la cel inovator (al vizualizării construtive) nu este una ușoară, măcar și pentru simplul fapt că vorbim despre o schimbare de paradigmă de mentalități care este arareori la îndemână.

În acest context, articolul pe care vi-l recomandăm azi de pe blogul lui Michael Hyatt (Intentional Leadership) proiecteaza ideea chiar și mai departe printr-o prezentare a noii cărți a lui Marcus Buckingham (autorul succesului editorial Now, Discover Your Strengths).

De data aceasta, cartea pe care Michael Hyatt o comenteaza este ultima apăruta pe această temă și care capitalizează toată cercetarea de până acum despre forța motivațională a abordării pozitive în managementul performanței individuale. Este vorba despre StandOut: Find Your Edge, Win at Work.

Testul nou lansat și pe această cale este bazat pe statistici si analize comprehensive ale profilelor unor performeri de top. Promisiunea este că în urma auto-evaluării cu acest instrument iți vei putea identifica cele 2 roluri esențiale pe care le poți îndeplini cu succes și prin practicarea cărora vei avea cea mai mare contribuție. În egală măsură vei putea afla mai multe despre ceea ce autorul numește prin termenul „multiplier”, rolul în care impactul productiv este cel mai mare. Poți fi mai degrabă tipul consilierului, creatorului, pionierului, profesorului etc, fiecare dintre aceste „predispoziții” marcând fundamental calitatea impactului tău la nivel profesional. În ele merită să-ți investești resursele de energie și nu în acele aspecte care îți lipsesc.

Citește tot articolul A Review of StandOut, A New Book by Marcus Buckingham pentru a înțelege mai bine conceptele vehiculate și pentru a decide dacă o astfel de abordare te-ar putea ajuta în efortul personal/organizațional de îmbunătățire a performanței. În plus, un comentariu inspirat pe blogul lui Michael Hyatt te poate ajuta să câștigi unul din cele 100 de exemplare gratuite ale cărții (care conține și un cod de acces la varianta online a testului descris mai sus).

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter