Hot Now

Descoperă ce te face să ieși în evidență

14 09 2011, Portal HR , Comenteaza, 6.400 afisari

Desi majoritatea practicilor de performanță în vigoare pun accentul pe identificarea punctelor slabe ale celui evaluat (denumite într-un mod cât mai corect din punct de vedere „politic”: aspecte care pot fi imbunătățite) și pe inițierea unor modalități de remediere a acestora, pe noi nu ne-a convins niciodata până la capăt ideea că o critică (oricât de constructivă este ea) poate să duca la schimbare și evoluție consistentă pe termen lung (în orice situație).

Pe de altă parte, abordarea pe care se bazează Strengths Finder ni s-a părut mult mai inspirată: identificarea punctelor tari, aspectelor în care un profesionist poate excela sau excelează deja și consolidarea lor în continuare prin susținere creativa. Evident, trecerea de la modelul tradițional (care pornește de la sublinierea minusurilor) la cel inovator (al vizualizării construtive) nu este una ușoară, măcar și pentru simplul fapt că vorbim despre o schimbare de paradigmă de mentalități care este arareori la îndemână.

În acest context, articolul pe care vi-l recomandăm azi de pe blogul lui Michael Hyatt (Intentional Leadership) proiecteaza ideea chiar și mai departe printr-o prezentare a noii cărți a lui Marcus Buckingham (autorul succesului editorial Now, Discover Your Strengths).

De data aceasta, cartea pe care Michael Hyatt o comenteaza este ultima apăruta pe această temă și care capitalizează toată cercetarea de până acum despre forța motivațională a abordării pozitive în managementul performanței individuale. Este vorba despre StandOut: Find Your Edge, Win at Work.

Testul nou lansat și pe această cale este bazat pe statistici si analize comprehensive ale profilelor unor performeri de top. Promisiunea este că în urma auto-evaluării cu acest instrument iți vei putea identifica cele 2 roluri esențiale pe care le poți îndeplini cu succes și prin practicarea cărora vei avea cea mai mare contribuție. În egală măsură vei putea afla mai multe despre ceea ce autorul numește prin termenul „multiplier”, rolul în care impactul productiv este cel mai mare. Poți fi mai degrabă tipul consilierului, creatorului, pionierului, profesorului etc, fiecare dintre aceste „predispoziții” marcând fundamental calitatea impactului tău la nivel profesional. În ele merită să-ți investești resursele de energie și nu în acele aspecte care îți lipsesc.

Citește tot articolul A Review of StandOut, A New Book by Marcus Buckingham pentru a înțelege mai bine conceptele vehiculate și pentru a decide dacă o astfel de abordare te-ar putea ajuta în efortul personal/organizațional de îmbunătățire a performanței. În plus, un comentariu inspirat pe blogul lui Michael Hyatt te poate ajuta să câștigi unul din cele 100 de exemplare gratuite ale cărții (care conține și un cod de acces la varianta online a testului descris mai sus).

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE în parteneriat cu Dell Technologies și Intel organizează joi, 16 iulie, între orele 16:00-17:30, evenimentul online cu tema “Leading Change for the Digital Future” care are loc sub umbrela CIO Talks. În ultimele luni am conștientizat cu toții că acum, mai mult ca niciodată, tehnologia trebuie să se afle în […]

Detalii

Deși companiile europene intenționează să accelereze transformarea digitală, este posibil ca investițiile lor mai lente în inovare să nu le permită să ajungă din urmă companiile americane și chineze Două treimi (66%) dintre liderii afacerilor la nivel mondial sunt încrezători că piața europeană va înregistra o revenire relativ rapidă în urma recesiunii economice cauzate de […]

Detalii

Regulamentul intern este un document obligatoriu pentru toți angajatorii și acesta a căpătat o importanță sporită în contextul epidemiei de coronavirus. De ce? Pentru că fiecare angajator trebuie să-și adapteze regulamentul intern la regulile de protecție sanitară stabilite recent prin legislație. Conform Codului muncii, regulamentul intern stabilește aspecte precum regulile de protecție, igienă și securitate în muncă, […]

Detalii

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter