Secțiune susținută de

Elaborarea textelor cu impact in invatare

Portal HR \ HR Pedia \ Elaborarea textelor cu impact in invatare

Daca esti trainer sau daca responsabilitatile jobului tau iti impun adesea sa participi la prezentari/conferinte sau sa elaborezi rapoarte pe diferite teme, probabil ca ti-ai pus de multe ori problema nu doar ce sa spui/scrii dar si cum sa asezi informatia, ce format sa alegi, cat de multe imagini sa folosesti etc.

Pentru cel care elaboreaza continut e-learning, provocarea din spatele textului este probabil cu atat mai mare pentru ca acesta trebuie sa sustina nu doar livrarea de continut ci sa asigure si impactul maxim in procesul de invatare. In limbajul de specialitate, procesul de transformare a continutului complex si lipsit de o ordine aparenta in mesaje cu si de impact (in invatare) se numeste design de informatie.

Articolul pe aceasta tema pe care vi-l recomandam de pe ElearningCoach ofera cateva sugestii cu aplicabilitate directa atat in elaborarea si livrarea de prezentari, cat si in sustinerea de programe de training derulate si cu ajutorului unui suport de tip text.

Cateva dintre ele va sunt poate familiare:

1. Alinierea la stanga a paragrafelor (si nu centrarea lor) pentru usurarea parcurgerii textului;

2. Folosirea unui fundal odihnitor pentru ochi;

3. Evitarea sublinierii cuvintelor.

Dar sunt cu siguranta si altele mai putin cunoscute:

1. Folosirea contrastului intre text si fundal;

2. Evitarea fundalului negru;

3. Evitarea variatiilor mari de culori intr-o caseta/ pe un slide etc.

Citeste tot articolul Designing Text-Based Information ca sa descoperi cum poti imbunatati impactul prezentarilor si rapoartelor pe care le faci sau al cursurilor pe care le livrezi.

Data articol: iunie 8, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam