Secțiune susținută de

Fresh start: un an cu multe intenții și zero obiective

Portal HR \ Opinia consultantului \ Fresh start: un an cu multe intenții și zero obiective

De câte ori nu ne începem noul an cu liste de obiective de îndeplinit pe parcursul următoarelor 365 de zile?

De câte ori nu pornim cu o energie de zici că vom muta munții din loc, doar ca să realizăm după puțin timp că am rămas fără ”combustibil”?

De câte ori nu ajungem la final de an, tragem linie și ne criticăm pentru toate obiectivile nebifate (chiar dacă avem și multe duse la bun sfârșit)?

Am învățat pe propria piele să nu îngrămădesc zeci de obiective pe o foaie la început de ianuarie. Chiar și așa însă am avut de furcă cu ele. Pe măsură ce se apropia acel deadline arbitrar stabilit de mine cu luni în urmă mă trezeam că sunt stresată că nu îl voi atinge, că nu voi reuși să îl îndeplinesc și să pun presiune pe mine, ca un hyper achiever și un perfecționist desăvârșit.

Intenții în loc de obiective

Unul dintre motivele pentru care cred că multe rezoluții eșuează din start este că sunt considerate la modă, fără a fi însă înțelese corect. Zilele astea am citit foarte multe articole despre obiectivele pentru noul an. Multe dintre ele aveau aceleași două greșeli. Prima este lipsa unui de ce clar. Care e motivul pentru care îți stabilești un anumit obiectiv? În ce fel este el important pentru tine? A doua este formularea greșită a obiectivelor, care sunt confundate sau contopite cu planul de acțiune. Întrebarea la care trebuie să răspundă obiectivul este ce, nu cum. Ce anume vrei să faci și până când? Partea de cum ține de planul de acțiune. Voi reveni cu un alt articol despre obiective și voi detalia.

La școala de coaching am descoperit însă o alternativă la obiective: intențiile.

Dacă obiectivele sunt mult despre ce vrem să facem și până când, intențiile sunt mult despre cine vrem să fim și despre cum ne vom simți când vom ajunge acolo. La modul simplificat intențiile sunt mai din suflet și le poți stabili chiar dacă habar nu ai cum le vei pune în practică. Nu forțezi nimic.

Citește tot articolul aici: FRESH START: UN AN CU MULTE INTENȚII ȘI ZERO OBIECTIVE

Data articol: ianuarie 3, 2018

Sunt mama a doi copii - un băiețel și o fetiță - care mă ajută să redescopăr micile plăceri ale vieții în fiecare zi. Am ales să lucrez în training pentru că îmi place să îi ajut pe cei care își doresc să se dezvolte și să își îmbunătățească abilitățile și cred cu tărie că atunci când știi clar de ce vrei să faci un lucru găsești motivația necesară să îl obții.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam